Spanning

Sterf twee keer van Tess Gerritsen

Tess Gerritsen is een Chinees-Amerikaanse thrillerschrijfster. Haar Nederlandse naam heeft ze te danken aan haar echtgenoot die voorouders van Nederlandse komaf heeft. Tess Gerritsen is opgeleid tot internist, maar na de geboorte van haar eerste kind heeft ze zich gericht op het schrijversvak. Inmiddels heeft ze veel boeken op haar naam staan. Sterf twee keer is haar nieuwste boek in de serie van Rizzoli en Isles. 

IMG_0131.JPG

Een beroemd preparateur in Boston wordt op beestachtige wijze vermoord. Net zoals de dieren die hij prepareert, heeft de dader hem ondersteboven opgehangen en zijn ingewanden verwijderd. Het dier wat hij op dat moment aan het prepareren was, een zeldzame sneeuwpanter, is verdwenen. Rizzoli en Isles werken nauw samen aan deze gruwelijke moordzaak en zij ontdekken een link met een wildsafari in Botswana zes jaar geleden. Tijdens deze wildsafari verdwenen alle toeristen; één voor één. De enige overlevende is een vrouw die na dagen zwervend aangetroffen is in de Okavango delta. Een wonder dat zij zichzelf heeft weten te redden tussen alle wilde dieren.

Maar wat heeft het drama in Botswana van zes jaar geleden te maken met de gruwelijke moord op de bekende preparateur? Zelfs Rizzoli reist af naar Afrika om naar een antwoord te zoeken en daarbij stuit ze uiteindelijk op iets verontrustends.

Sterf twee keer is een spannende thriller waarbij het verhaal begint in Botswana en vervolgens in een aangename afwisseling eindigt in Boston. Tess Gerritsen heeft de Okavango delta op een prachtige en herkenbare wijze geschreven. In 2012 hebben wij ook een kampeerreis door Botswana gemaakt en dit zorgde toch wel voor wat herkenbare stukjes. Het prachtige Afrika; de geur, de kleuren en natuurlijk de prachtige dieren. Tijdens zo’n kampeerreis ben je overgeleverd aan je reisleider of de locals. Gerritsen heeft op lugubere wijze beschreven hoe de toeristen prooi werden van een onbekende jager.

Gerritsen weet de spanning goed op te bouwen en de plot is verrassend onvoorspelbaar en origineel. De verhaallijnen sluiten precies op elkaar aan en het is zeker genieten om een dergelijk spannend, goed passend en originele thriller te lezen. Ondanks dat het verhaal niet helemaal realistisch is, komt het op geen enkel moment ongeloofwaardig over. Dat komt denk ik met name door de wijze waarop Gerritsen het verhaal vertelt; zonder opsmuk en poespas. Een hele fijne schrijfstijl dat perfect aansluit bij het verhaal. Klasse!


Tip! Lees de boeken van Rizzoli en Isles in de juist volgorde. Dat maakt de serie nog leuker:

Volgorde boeken Tess Gerritsen met Rizolli en Isles:

 1. De chirurg
 2. De leerling
 3. De zondares
 4. Zustermoord
 5. Verdwijn
 6. De Mefisto Club
 7. Het aandenken
 8. Sneeuwval
 9. Het stille meisje
 10. De laatste sterft
 11. Sterf twee keer

3 thoughts on “Sterf twee keer van Tess Gerritsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *