Algemeen11 september 2015

2

Pinteresting #4 – Top vijf boekenplanken

Via internet speur ik allerlei sites af op zoek naar inspiratie voor ons nieuwe huis. Van opbergmeubels, salontafels tot vloerkledenDe afgelopen tijd zocht ik naar boekenplanken, want in woonkamer en de keuken worden gescheiden door een muur. Een perfecte plaats om wat boekenplanken op te hangen. Wist je dat je daar ontzettend veel variatie in hebt? Pfoe! 

Van de standaard witte planken tot vernuftige onpraktische planken. Het internet geeft alle (on)mogelijkheden weer. Natuurlijk heb ik weer een top vijf opgesteld van boekenplanken die ik de afgelopen tijd ben tegengekomen en heb gepind op pinterest. Zwijmelen jullie mee?

Nummer 1: Solide en eenvoudig

Zo simpel, maar toch origineel. Ik vind deze boekenplank echt heel erg mooi en ook nog eens erg praktisch, want je kunt er aardig wat boeken op kwijt. Ook ziet het er erg stevig uit, waardoor je je dikke boeken hier wel veilig kunt stallen ;-)

Nummer 2: Het oog wil ook wat

Naast plaatje 1 is dit mijn absolute favoriet! Wat een geweldig ontwerp! Ik ben alleen een beetje bang dat je er niet zo veel in kwijt kunt, want op een gegeven moment zal je de boeken liggend neer moeten leggen. Desalniettemin vind ik het ontwerp heel bijzonder, echt een blikvanger. 

Nummer 3: Speels steriel

In eerste instantie oogt dit wat steriel, maar als je een ander kleur muur er bij bedenkt is dit best een speelse boekenplank. Naast boeken kan je natuurlijk hier nog veel meer in kwijt. Wat te denken aan post, schriftjes en boodschappenbriefjes die je in de vakjes kunt leggen. 

Nummer 4:  Strak en stevig

Strak en functioneel. Het enige nadeel is dat je er alleen boeken op kwijt kan. Maar who cares? ;-)

Nummer 5: Voor de jongenskamer

Waarom geen skateboard gebruiken als plank? Het oogt in ieder geval wel erg stevig.  Als zoonlief straks skaten als hobby heeft, lijkt me dit nog wel wat. No way dat dit in de woonkamer komt! Haha..

Extraatje

En als kers op de slagroom…. Wat een mooie kast, ik ben gewoon helemaal sprakeloos. En gelukkig manlief ook, want we zijn serieus aan het overwegen om één muur in huis op deze manier uit te rusten. Het enige nadeel dat ik kan verzinnen is dat boeken op alfabetische volgorde plaatsen het niet makkelijker maakt. Maar ach, als je zo’n kast hebt maakt dat natuurlijk helemaal niet meer uit!


Ondanks deze mooie plaatjes denk ik dat wij uiteindelijk toch op wat standaard boekenplanken gaan uitkomen.

Wat hebben jullie aan de muur hangen? 

2 thoughts on “Pinteresting #4 – Top vijf boekenplanken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *