Algemeen

Manuscripta

Gisteren was het dan zover. De opening van het nieuwe boekenseizoen door het evenement Manuscripta vond plaats in Zwolle. Ondanks de slechte weersvoorspellingen pakte ik ‘s ochtends de trein om samen met Petra, Bianca en Tessa mij in de boekenwereld onder te dompelen. 

Op het Rodetorenplein presenteerden verschillende uitgeverijen hun nieuwste boeken. Je kon even bijpraten en even een blik werpen op de nieuwe boeken. Ook hielden verschillende schrijvers signeersessies en werden er interviews en workshops georganiseerd op verschillende locaties. Denk bijvoorbeeld aan Waanders in de kerk, boekhandel Westerhof en Odeon.

Rond 12 uur kwamen wij aan in Zwolle. Net zoals iedere keer dat wij elkaar ontmoeten duiken we meteen een eettentje in. Dit keer streken we neer in brasserie Dunnik. Na een behoorlijke tijd gekletst te hebben werd het hoog tijd om ons naar Manuscripta te begeven!

IMG_0179.JPG
Waanders

We begonnen bij Waanders in de Broeren. Op het moment dat wij aankwamen werden net de nieuwe romans van Kristien Hemmerechts en Mohammed Benzakour besproken. Het zitgedeelte zat al behoorlijk vol en doordat mensen nog steeds eten en drinken konden nuttigen was het voor de mensen achterin niet zo heel goed verstaanbaar. Bij Waanders heb ik wel De Bijbel voor ongelovigen deel 1 gekocht en voor zoonlief het boekje Eddie (zijn favoriete serie van Olivier Dunrea).

IMG_0184.JPG

Aangekomen op de markt kwamen we bij het kraampje van Atlas Contact medebloggers Judith en Monique tegen. Zij hadden helaas de markt al gezien, dus we splitsen al snel weer op. Bij Clavis hebben we de mooie kinderboeken doorgebladerd en ik heb de catalogus mee naar huis genomen. Bij de andere kraampjes hebben we de boeken bekeken en een praatje gemaakt. En dat was de markt al! Wat was het kleinschalig en ik vond het eigenlijk een beetje tegenvallen. Het was mijn eerste Manuscripta dus ik heb geen vergelijkingsmateriaal, maar ik had er toch iets meer van verwacht.

IMG_0181.JPG
Boekhandel Westerhof

We vervolgden onze weg naar boekhandel Westerhof waar we een klein stukje van het interview met Tomas Ross en Bart-Jan Kazemier hebben bekeken. Na nog wat geslenterd te hebben, zijn we uiteindelijk neergestreken in een cafeetje waar we nog een aantal uren hebben gekletst voordat we de trein weer naar huis namen. 

IMG_0178.JPG

Al met al was het een erg gezellige dag, maar dat kwam meer door het gezelschap waar ik in verkeerde! Dank jullie booksisters voor leuke dag en tot in november! :-)


Ben jij ook naar Manuscripta geweest en wat vond je er van?

 

10 thoughts on “Manuscripta

 1. Haaah. =) Je bent dus ook in de kerk geweest. Mooi hè, daar! Ik had op zich ook wel naar Manuscripta gewild, maar de weervoorspelling hield me tegen dit jaar. En ik voelde me ook niet heul lekker, dus ik heb mijn dag gevuld met andere leuke dingen. Volgend jaar weer een kans. =) Ik vond Manuscripta vorig jaar in elk geval wel erg vet, dus dan ga ik volgend jaar sowieso wel weer!

  1. Ja, natuurlijk moesten we wel een bezoekje brengen aan Waanders! Erg mooi, maar ik vind boekhandel Westerhof ook erg mooi. Ach, eigenlijk is iedere boekhandel gewoon heeeeel mooi ;-)

 2. Ik ben twee keer in Amsterdam geweest in de Westergasfabriek. Dat was fantastisch. Vorig jaar in Utrecht met mijn dochter, voor ons beiden bereikbaar. Gezellig door haar gezelschap. Vond het erg tegenvallen. Zwolle was qua afstand geen optie, maar het trekt me ook niet meer zo. En na wat ik van jullie hoor, moet het de volgende keer wel erg dichtbij zijn wil ik er nog heen gaan. In Utrecht kreeg ik een handtekening van Bregje Hofstede in mijn recensie ex. Dat was het enige hoogtepunt. Gelukkig dat jullie het samen zo fijn gehad hebben.

  1. Jouw mening heb ik die dag vaker gehoord. Helaas kan ik niet objectief de vergelijking maken, maar als ik de verhalen van de Westergasfabriek hoorde… Die klinken heel positief!

 3. Hallo ‘Sue’! Leuk om je gisteren te ontmoeten. Ik geloof dat je eenzelfde ervaring als ik had. Het was allemaal erg lauw. Nou ja, weten we dat ook weer. Volgende keer ga ik wat anders doen. :-)

 4. Leuk om je verslag te lezen. Wat ik al bij meerdere bloggers lees is dat het toch wat tegenviel. Ik heb Manuscripta alleen bezocht toen het nog een meerdaags festival was in Amsterdam, dat was altijd erg tof. Heb het idee dat het toch wat minder is geworden. Jammer, want voor een groot boekenevenement is volgens mij toch best wel animo.

  1. Ja, dat dacht ik ook Miranda maar ik vond het eigenlijk best rustig. Misschien dat het weer ook een rol in speelde (dit viel uiteindelijk ook heel erg mee).

 5. Hi Sue,

  Had overal al gelezen dat Zwolle minder zou zijn, en nu ik de verslagen zo lees, wat dat het ook zo. Toch had ik graag gegaan. Voor mijn gevoel is er al zo weinig van dit soort dingen in het oosten. en het is toch mijn geboortestad.

  Hopelijk kan ik misschien volgend jaar als het te combineren valt.

  Nog iets anders. sinds deze week ben ik over naar een .comdomein. Helaas met overzetten neemt hij niet de volgers mee.
  Indien je mij nog steeds wilt volgen. Wil je dat nogmaals aangeven via http://www.FollowMeMove.com?

  Groetjes Anja

  1. Het is ook heel jammer dat er zo weinig evenementen in het oosten van Nederland worden georganiseerd. Bijna altijd zit er minimaal 1,5 uur reistijd voor mij bij (Enschede is natuurlijk ook bijna Duitsland :-))..

   Ik denk dat ik een volgende keer ook gewoon ga, al is het maar om het leuke gezelschap en de leuke mensen die je daar tegenkomt!

   Natuurlijk zal ik je blog weer volgen ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *