Van boekenkast tot blog

Van boekenkast naar blog – september

De vakantie is jammer genoeg voorbij en op het werk lijkt het alsof we nooit zijn weg geweest. In oktober/november zijn we nog even vrij, maar niet om uit te rusten want dan gaan we naar ons droomhuis verhuizen! We hebben alle woonboulevards in de buurt inmiddels gehad en nu is het een kwestie van bestellen. Ik kan niet wachten! Net zo min op het leesvoer wat ik voor komende maand op de stapel heb liggen. 

Vorige maand heb ik niet alle boeken gelezen die ik toen wilde lezen, want ik zit op dit moment helemaal in een thrillerstemming. Daarom heb ik voor september ook een paar spannende thrillers klaar liggen (naast enkele romans).

IMG_0163.JPG

De Onderwater zwemmer van P.F. Thomése

Het moest er een keer van komen. Dit boek staat al een tijdje bovenaan mijn wishlist, maar op de een of andere manier ben ik nooit tot de daadwerkelijke koop overgegaan. Tot vorige week. Gewapend met een boekenbon en met een missie kocht ik vol overtuiging mijn eerste boek in onze toekomstige woonplaats. 

Bij de nachtelijke oversteek naar bevrijd gebied, in het laatste oorlogsjaar, raakt de veertienjarige Tin van Heel zijn vader kwijt. Een nacht en een dag en een avond blijft de jongen in de uiterwaard waken, turen, zoeken, maar zijn vader komt niet meer boven water. Als dertig jaar later, tijdens een Afrikaanse reis met zijn vrouw, het noodlot opnieuw dreigt, voelt hij dat de tijd gekomen is om alles recht te zetten.

Stefan Hertmans – Oorlog en terpentijn

In de herkansing! Dit boek heeft vaker op de stapel gelegen, maar op de een of andere manier kan ik mij er niet toe zetten om het ook eens echt op te pakken en te gaan lezen. Ik heb geen idee waar aan dit ligt, want ik heb alleen maar positieve geluiden over dit boek gehoord. Poging #3 dus!

Vlak voor zijn dood in de jaren tachtig van de vorige eeuw gaf de grootvader van Stefan Hertmans zijn kleinzoon een paar volgeschreven oude cahiers. Door de verhalen uit zijn jeugd vermoedde Hertmans dat de inhoud wel eens onthutsend kon zijn. Jarenlang durfde hij de schriften niet te openen. Tot hij het wél deed, en onvermoede geheimen vond. Het leven van zijn grootvader bleek getekend door armoedige kinderjaren in het Gent van voor 1900, door gruwelijke ervaringen als frontsoldaat in de Eerste Wereldoorlog en door een jonggestorven grote liefde.

Feniks van Deon Meyer

IMG_0168.JPG

Voor maar liefst 1 euro kocht ik dit boek op een lokale rommelmarkt. Na het lezen van 7 dagen van dezelfde auteur wist ik meteen dit ik meer wilde lezen van zijn hand. Ook dit verhaal speelt zich af in Kaapstad.

Soms zou inspecteur Mat Joubert het liefst zijn dienstpistool tegen zijn hoofd zetten. Hij is levensmoe en rouwt om zijn vrouw Lara, die op gewelddadige wijze om het leven is gekomen.
Wanneer een bizarre reeks moorden en bankovervallen paniek veroorzaakt in Kaapstad, krijgt Joubert een laatste kans om het verleden achter zich te laten. Maar al gauw merkt hij dat hij niet de enige is die met het verleden wil afrekenen. Terwijl hij vecht voor een nieuwe start, is de moordenaar bezig het verleden te begraven door een onbekende dodenlijst af te werken. Met een negentiende-eeuws pistool als enige aanwijzing staat Joubert voor een bijna onmogelijke opgave…

Niccolo Ammaniti – Laat het feest beginnen!

De boeken van Ammaniti hebben mij bijna nooit teleurgesteld (Kieuwen vond ik iets minder…). Zijn boeken zijn luchtig met een serieuze ondertoon. Ze bevatten humor en het verhaal is plezierig om te lezen. Dit boek staat in de top 10 van boeken met humor van leeszuster Tessa,  dus ik wil het nu extra graag lezen!

In Laat het feest beginnen! draait alles om de clash tussen twee werelden: de wereld van de elite (rijk, beroemd, intelligent), die haar onzekerheid verbergt achter tralies en hekken terwijl ze gelijktijdig zo groot mogelijke bekendheid nastreeft, en aan de andere kant de arbeidersklasse, die alles doet om dagelijks geluk na te streven.

Het alfabethuis van Jussi Adler-Olsen

IMG_0169.JPG

Nog een kringloopvondst! Ik verslond een paar jaar geleden de Serie Q van Jussi Adler-Olsen, dus ik ga er stiekem een beetje van uit dat ik ook zo van dit boek kan genieten.

Het alfabethuis is een thriller over twee Engelse piloten in de Tweede Wereldoorlog die tijdens een verkenningsvlucht boven Duitsland worden neergeschoten. Om niet in handen van de vijand te vallen nemen zij de plaats in van twee patiënten die per trein op weg zijn naar een psychiatrisch ziekenhuis. Dan blijkt dat ze door hun actie de identiteit hebben aangenomen van twee hooggeplaatste ss-officieren.

Patricia Cornwell – Aasvlieg

Aasvlieg is een boek dat al een lange tijd op de stapel ligt. Vroeger las ik de boeken van Patricia Cornwell met Kay Scarpetta in de hoofdrol altijd tijdens mij vele treinreizen. De laatste boeken uit de serie vielen een beetje tegen, waardoor mijn enthousiasme over deze auteur een beetje is afgezwakt. Jammer, misschien dat Aasvlieg onze band weer kan versterken ;-)

Kay Scarpetta is verhuisd naar Florida, op zoek naar rust na de traumatische gebeurtenissen in Virginia. Daar krijgt ze vrijwel meteen te maken met een aantal afgrijselijke moorden; een leven zonder geweld is haar kennelijk niet gegund. Ook raakt ze verstrikt in een samenzwering, samen met nichtje Lucy en oud-rechercheur Pete Marino. Wie heeft er belang bij dat Kay definitief wordt uitgeschakeld?


Welk boek wil jij sowieso in september lezen? 

 

7 thoughts on “Van boekenkast naar blog – september

 1. In september ga ik voor Al wat schittert van Eleanor Catton, staat al maanden op mijn e-reader en ik ben er ook al drie keer in begonnen maar had iedere keer de rust niet, tijdens onze vakantie moet het lukken! Ik ben benieuwd wat jij van de Onderwaterzwemmer vind, ik heb zoveel positiefs gelezen.

  1. Is Al wat schittert een moeilijk boek dan Marloes? Ja, ik heb ook al zoveel positiefs over De Onderwaterzwemmer gelezen! Ik ben er nu ook zo benieuwd naar geworden, de verwachtingen zijn in ieder geval erg hoog..

 2. ‘De Ripper’ van Isabel Allende staat nog bovenaan mijn lijstje. Hoewel jij er niet zo enthousiast over was, maar ik heb van haar ‘De Japanse minnaar’ gelezen in de vakantie en vond dat geweldig. Vooral vanwege de informatie over de positie van Japanse immigranten in Amerika tijdens de Tweede Wereldoorlog.

  1. Haar romans vind ik veel beter dan haar uitstapje naar het thrillergenre met De Ripper. Het eiland onder de zee vond ik misschien wel een van haar beste boeken die ik gelezen heb, die kan ik je echt aanraden! De Japanse minnaar wil ik ook nog graag lezen, goed om te horen dat jij er zo van genoten hebt :-)

 3. Te gek dat je Niccolo Ammaniti gaat lezen, het is by far mijn favoriete boek van zijn hand! Heerlijk absurd, vlot, grappig en met heel bijzondere personages! En het einde is echt geweldig! :-) Ontzettend veel plezier ermee!
  Ik ben ook erg benieuwd wat je van de stand-alone van Adler-Olsen vindt. En De onderwaterzwemmer vond ik zelf zo mooi, echt een plaatje van een boek. Ben heel benieuwd hoe deze jou bevalt :-) Volgens mij heb je een geweldige leesmaand voor de boeg!
  Oh en als je in november nog een Deon Meyer wil, ik heb Spoor nog thuisliggen, en in het kader van de Marie Kondo-madness die in mijn hoofd heeft toegeslagen, mag je die gerust van me overnemen.

  1. Oeh, Spoor zou ik heel graag willen lezen dus als je die morgen mee zou willen nemen *doet vreugdedansje*
   Ik heb Zeg maar dat we niet thuis zijn voor jou klaarliggen als daar interesse voor hebt, zal ik die voor jou meenemen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *