Algemeen8 augustus 2015

9

Pinteresting #3: Top 5 boekenkasten voor kinderen

Niemand kan er meer om heen, ik schreeuw het dagelijks van alle daken: wij gaan in oktober verhuizen naar ons droomhuis! Naast heel veel geregel is de tijd nu ook eindelijk aangebroken om ons huis in te richten met nieuwe en mooie spullen. Eén van de dingen waar ik enorm naar uitkijk zijn natuurlijk de boekenkasten. Die van onszelf, maar ook die van onze zoon. 

Op Pinterest kan je heel veel inspiratie opdoen, iets wat je eigenlijk niet nodig hebt want tegenwoordig is er al zoveel keuze in al dat moois dat een keuze maken alleen nog maar moeilijker wordt. De afgelopen tijd heb ik mooie en leuke boekenkasten voor kinderen verzameld op een van mijn borden. In deze blogpost deel ik de leukste vijf met jullie (in willekeurige volgorde).

1. Groot en speels

Een boekenkast die voor zowel volwassen als voor kinderen gebruikt kan worden. Wat het mooie van deze boekenkast is dat het een speels effect heeft en ook nog veel opbergruimte. Het leesplekje onderin vind ik een goede aanvulling. Leg er een zacht kussentje in en leesplezier voor de kinderen is gegarandeerd. Ik zie mijzelf er nog niet erg comfortabel in liggen namelijk ;-)

2. Zacht

Hoewel ik ik dit boekenkastje heel meisjesachtig er uit vind zien, zou dit ook prima voor jongens gebruikt kunnen worden. Het ligt een beetje aan de kleuren heb ik het idee. Regelmatig zie ik boekenkasten op internet die de vorm van een boom hebben. Een boom die niet uit één geheel bestaat, maar uit meerdere planken. Deze kast is dan wel wat handiger, want dit is een losstaand object. Makkelijk te verplaatsen als er iets veranderd moet worden. Ik zou dan wel een ander kleurtje willen!

3. Een eigen kinderbibliotheekje 

Ohhh… Dit is helemaal mijn smaak en ik denk ook dat we iets van deze handige (en goedkope!) planken gaan kopen. Alleen iedereen met een beetje inlevingsvermogen (of ervaring) weet dat deze plankjes binnen no-time vol zullen staan met kinderboeken. Want prentenboeken zijn groot en nemen veel ruimte in beslag. En wanneer de fase van de prentenboeken gepasseerd is, zijn deze plankjes niet zo heel handig denk ik. Daarom sluit ik onderstaande opties ook nog niet helemaal uit..

4. Creatief!

Deze losse kistjes samen vind ik een mooi creatief en kinderlijk resultaat hebben. Het handige is ook dat je het helemaal zelf kan indelen zoals je wilt. Het lijkt mij trouwens ook helemaal niet zo moeilijk om zelf te maken, maar dan moet je er wel zin in en tijd voor hebben.. Iemand die graag hout schuurt? ;-) Je kunt deze kistjes natuurlijk alleen met boeken vullen, maar ook met ander speelgoed zoals op de foto.

5.  Stoere kar

Een goede stevige kar om alle zware prentenboeken in te stallen. Speels, stevig en verplaatsbaar; wat wil je nog meer? Ondanks dat het geen ‘echte’ boekenkast is, vind ik deze kar zeker het vermelden waard, want ik vind dit echt een hele stoere kar.


Welke kast vind jij het mooiste en praktische?

 

 

9 thoughts on “Pinteresting #3: Top 5 boekenkasten voor kinderen

 1. Ik vind zelf de grote inbouwkast en de aparte kistjes het mooist.
  Mijn petekind heeft een grote, houten boekenkoffer die ik voor hem heb gemaakt.
  Veel plezier nog met het inrichten!

  1. Dank je wel! Nummer vier vind ik ook erg leuk, maar vraag me wel af hoe stabiel dit is… :-)
   Ik heb net afgelopen weekend besloten om sowieso de rekjes op te hangen, want daar kunnen we ook nog wel ander spul in doen als de prentenboekfase ten einde is.

 2. Die boom en die kar zijn echt geweldig! Van die boom is het zo leuk dat er -op de foto althans, ik weet niet hoe jij dat in real life voor je ziet- ook andere items in staan geplaatst. Maakt een mooi geheel.
  Die kar is gewoon superhandig, en lekker stoer voor je kleine vent :-)
  Leuke post weer, ik hou van zulke plaatjes (waarom zit ik ook alweer niet op Pinterest?!)

  1. De boom vinden we allebei heel leuk, ik vraag me alleen af hoe leuk het nog is als hij wat ouder wordt. Eigenlijk is dat wel met alles!
   Ik zou er ook niet alleen maar boeken in zetten, het oogt dan meteen erg vol denk ik. Zou de boom het eigenlijk wel aan kunnen hihi..?
   Ja Tessa, waarom zit jij nog niet op Pinterest? ;-)

   1. Haha als de boom sterke wortels heeft moet het lukken ;-)
    Tja… Ik denk dat als ik me eenmaal op Pinterest begeef, ik geen tijd meer voor lezen overhoud haha Al dat moois…te afleidend!

 3. Pingback: Update verhuizing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *