De boekenkast van...

De boekenkast van…..Céline

Ben je ook altijd benieuwd hoe de boekenkasten bij anderen er uit zien? Als het buiten donker is, kijk je dan ook altijd stiekem bij mensen naar binnen? In deze rubriek ‘De boekenkast van..‘ kan je ongegeneerd vanuit je luie stoel naar de boekenkasten van iemand kijken. En als kers op de slagroom wordt er ook nog iets over verteld! Dit keer is het de beurt aan Céline.

IMG_0157.JPG

Deze maand is het de beurt aan Céline, een veelzijdig blogster Céline schrijft. Haar blogposts over boeken lees ik het liefst, maar dat komt vooral omdat ik daar het meest in geïnteresseerd ben. Céline blogt best veel en daarmee zorgt ze altijd voor een levendige site. Hieronder volgt haar verhaal!Toen ik de oproep van Sue zag, leek het me wel leuk om mijn boekenkast eens voor te stellen. Laat ik me misschien zelf eerst eens voorstellen. Altijd leuker om je een beeld te kunnen vormen van de persoon achter de tekst. Stel je voor dat je denkt dat ik een bril draag…

Ik ben Céline, 20 jaar en leef me uit op mijn blog celineschrijft.be. Daar blog ik niet alleen over boeken, maar ook over beauty en lifestyle. In het dagelijkse leven studeer ik voor logopediste en ik hoop daarin volgend jaar ook af te studeren.

Lezen doe ik al sinds ik de kans kreeg om de eerste letters van het alfabet te leren. Vroeger hield ik ervan om griezelverhalen te lezen, maar bij het woord alleen al krijg ik nu de kriebels. Geef mij maar een romantische roman, hilarische chicklit of een bibberige thriller. Geen horror. O ja en natuurlijk af en toe een kinderboek als toekomstige logopediste. Ik lees wanneer ik er de tijd voor heb en in vakantieperiodes is dat uiteraard meer dan door het jaar heen. Door de vele recensie-exemplaren die ik krijg, probeer ik toch elke avond een paar bladzijden te lezen. Ik lees steeds papieren versies, want ik heb het niet zo voor digitale boeken. Toch altijd veel leuker als je het boek kan vastnemen en eraan kan ruiken (ja dat doe ik steeds!).

Genoeg over mezelf. Ik ga even over naar mijn boekenkast. Die is redelijk groot en neemt mijn hele muur in mijn slaapkamer voor zijn rekening. Het bestaat uit allemaal vierkante Ikea vakjes. Mijn boeken staan niet ingedeeld op kleur of genre, maar mijn nieuwe boeken staan steeds samen. Zo weet ik welke ik nog moet lezen en welke dringend een recensie nodig hebben. Ook mijn studieboeken hebben een apart plaatsje.

IMG_0158.JPG

Ik ben eigenlijk best wel trots op mijn boekenkast. Vroeger moest ik me redden met een paar planken, maar die gaven het al snel op. Het gewicht werd hen te veel en ik ruilde hen met veel plezier in. Nu moet ik bekennen dat mijn boekenkast redelijk vol aan het worden is en dat ik noodgedwongen twee rijen zal moeten maken.

Als je me vraagt wat het allereerste boek was op mijn toenmalige boekenplank dan heb ik het antwoord al klaar. Mijn kinderboeken hebben een aparte plek in een andere kamer dus die zijn er niet te vinden. Wat er bij het prille begin wel al stond, was een boek van de telenovelle ‘Sara’. Dat is zeker gekend onder de Belgen. Ik denk dat ik toen 14 moet geweest zijn en ik was helemaal weg van die soap. Het boek moest ik dus echt wel hebben.

IMG_0159.JPG

Even denken of ik ooit een miskoop heb gedaan… Ik denk het eigenlijk niet. Wel is het zo dat ik nog lang niet alle boeken gelezen heb die ik ooit heb gekocht. Tijdsgebrek. Het enige excuus. Sommige zijn nu al van ver onder mijn leeftijd dus die zal ik waarschijnlijk nooit lezen. Misschien moet ik er wel eens iemand een plezier mee doen. Mijn beste aankoop is het boek ‘Perfect chemistry’ van Simone Elkeles. Ik weet dat ik er toen helemaal weg van was en het wel drie keer gelezen heb. Intussen is dat al een aantal jaren geleden en ik zou niet weten of ik er nu nog steeds gek van ben. Toch blijft dit boek me bij dus laat ik het maar ‘mijn beste aankoop’ noemen.

Zo, hopelijk hebben jullie nu een beetje een beeld van mijn boekenkast. Mocht dat niet zo zijn, dan zullen de foto’s zeker en vast helpen!


Bedankt Céline, leuk dat je iets wilde laten zien van je kasten! Ik zie wel een aantal boeken die ik ook in de kast heb staan, zoals De gloriedagen van Walter Gom en Als je het licht niet kunt zien. Ik moet zeggen dat jouw boeken er wel erg netjes bij staan in vergelijking met die van mij, mooi!

Denk jij nu ook van ‘hé dat is een leuke rubriek’ en wil je ook een keer meedoen? Stuur mij dan een mailtje via sue@boekenz.nl

4 thoughts on “De boekenkast van…..Céline

  1. Wat een tof inkijkje weer! Leuk ook dat elke blogpost anders van opzet is.
    Ik ben het met je eens Sue: wat een nette boekenkast! En wat een leuke titels ook. Bedankt voor dit inkijkje Celine!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *