Prentenboeken14 juli 2015

2

Liesbet Slegers – Dit ben ik

Liesbet Slegers is een grafisch vormgever en illustrator uit België. Ze studeerde toegepaste grafiek en illustratie aan de Sint-Lucas Hogeschool in Antwerpen. Bij de bibliotheek, waar ik geregeld met mijn zoon te vinden ben, kan je niet om haar boekjes heen. De kleurrijke, kleine boekjes zijn erg mooi voor kleine dreumesen zoals die van mij.

IMG_0109.JPG

Liesbet Slegers maakt boekjes voor kinderen van verschillende leeftijden. Zo heeft ze babyboekjes, boekjes voor peuters en kinderboeken op haar naam staan. Ieder boekje heeft weer een achterliggend thema. Op haar site kan je haar werk in zien. Persoonlijk vind ik de site niet zo overzichtelijk, jammer want haar werk is echt superleuk! Zo zag ik ook op haar site dat ze ook geboortekaartjes heeft geïllustreerd.

Wij vonden vooral het boekje ‘Dit ben ik’ erg leuk. In dit boekje staat het dagelijks leven als thema centraal en is erg herkenbaar voor kleine kinderen. Dit ben ik gaat over:

Dit ben ik.

Ik heb twee oogjes, een neus en een mond.

Ik heb twee armpjes, twee benen en een buik.

Elke dag doe ik mijn kleertjes aan.

En speel ik met mijn vriendjes.

In een gemakkelijk tempo worden de dagelijkse bezigheden uitgelegd en getoond met behulp van een eenvoudige illustratie.

IMG_0110.JPG

Maar ook de andere boekjes zijn makkelijk te begrijpen. De boekjes bevatten niet zo heel veel tekst, maar net genoeg om de concentratie bij kleine kinderen vast te houden. Je hoeft in ieder geval geen minuten lang bij een pagina stil te blijven staan. De spanningsboog van een dreumes is nog maar zo kort dat het de bedoeling is dat je wat sneller door het boekje gaat. Op deze manier houd ik tenminste de aandacht van onze kleine erbij.

Wat ik daarnaast ook erg fijn vind aan de boekjes van Liesbeth Slegers is dat de pagina’s niet zo makkelijk te scheuren zijn en dat speeksel met een nat doekje er gemakkelijk van afgeveegd kan worden ;-)

2 thoughts on “Liesbet Slegers – Dit ben ik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *