Algemeen, Persoonlijk4 juli 2015

5

Leeuwarden, feestjes, Kringloopvondsten en verjaardagen. Bye bye June!

Een dagje Leeuwarden met de leesclub, heerlijk uit eten met vriendinnen, vele verjaardagen en visites, een paar vruchtbare bezoekjes aan de Kringloopwinkel en als kers op slagroom werd onze zoon afgelopen maand alweer 1 jaar. Juni was een drukke, maar bovenal een heel gezellige maand!

Omdat we zoonlief in een iets strakker slaapritme willen hebben, waren er nog wat momenten in juni dat we even iets moesten ondernemen om de tijd te rekken. De kringloopwinkel hier om de hoek is dan ook een aangename afwisseling en een mooi stukje lopen (door het park). De afgelopen maand heb ik dan ook aardig wat boeken buit gemaakt… Het meest trots ben ik op mijn vondsten van John Boyne (Winterpaleis) en P.F. Thomese (Het zesde bedrijf).

IMG_0106.JPG

Zeer tevreden ik ook met de twee boeken van Hakan Nesser. En wat te denken van de klassieker 1984 van George Orwell? Voor de heb nam ik ook nog Het verhaal van Mooi meisje van Rachel Simon mee en Ver van huis van Sue Monk Kidd.

Maar niet alleen via de Kringloopwinkel komen boeken ons huis binnen. De afgelopen maand kreeg ik ook nog De levenden en de doden van Nele Neuhaus. Ik mocht meedoen aan de blogtour van Lisa Unger met haar boek In vuur en vlam van WPG uitgevers. Door Overamstel uitgevers werd ik uitgenodigd om deel te nemen aan de blogtour Alleen maar helden van Charles Lewinksy. Op zaterdag 11 juli komt mijn recensie online. En tot slot viel het laatste deel van de Morten trilogie hier op de deurmat. Eerst maar eens de eerste twee delen lezen. Ik heb al gehoord dat het een superspannende trilogie is, dus ik ben benieuwd!

IMG_0072.JPG
SOTBBC met een uitstekend fotografe ;-)

Op zaterdag 13 juni vertrok ik met mijn leesclubzusters naar Leeuwarden. De hometown van Tessa. Het was zoals gewoonlijk weer een supergezellige dag! Van Tessa, Bianca en Petra kreeg ik Het meisje in de trein van Paula Hawkins, Grijs gebied van Marion Pauw, Het lot van de familie Meijer van Charles Lewinsky, Als je het licht niet kunt zien van Anthony Doerr en het luisterboek Luchtmeisjes van Ingrid van der Cijs. We bespraken trouwens het steengoede boek De circusvrouw van Jelmer Jepsen. Vooral ik was erg lovend over zijn met precisie uitgewerkte personages en fijne humor.

Een gedeelte van de boeken die ik deze maand heb gekregen of gekocht heb ik inmiddels ook al gelezen. Dat gaat altijd zo bij mij namelijk. Hoe langer een boek ongelezen in de kast staan, hoe minder aantrekkelijk het voor mij wordt. Dus hoe ‘nieuwer’ het boek, hoe meer ik geneigd ben om het snel te gaan lezen…

Een paar boeken die ik van de SOTTBC kreeg
Een paar boeken die ik van de SOTTBC kreeg

Maar deze maand luisterde ik ook in de auto naar Ooggetuigen van Carry Slee. Ondanks dat ik even moest wennen aan de manier waarop het verteld werd, heb ik er toch erg van genoten. Zo ook van het boek Sonny Boy van Annejet van der Zijl. Dit boek heeft een behoorlijke indruk op mij gemaakt, ik vond het echt een prachtig verhaal! En wat kan Diewertje Blok toch fijn voorlezen. Tot slot luisterde ik ook De vrouw met de sleutel van Vonne van der Meer. Waarom ik het een bijzonder verhaal vind, kan je hier lezen.

Samen met Tessa zou ik De Poppenspeler van James Carol gaan lezen. Onze recensies verschijnen 15 juli online. In deze blogpost stond het boek nog tussen de boeken die ik deze maand wilde lezen, maar ja.. ik had het boek binnen een dag uit. Need I say more? 

Tot slot las en recenseerde ik New York in 40 dates van Diana Albrink. Een aangename afwisseling om te lezen over New York en de meest bijzondere en uiteenlopende soorten mannen. Grappig om te lezen hoe een Hollandse nuchtere meid zich staande weet te houden in de grote stad.


Wat was jullie hoogtepunt in juni?

5 thoughts on “Leeuwarden, feestjes, Kringloopvondsten en verjaardagen. Bye bye June!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *