De boekenkast van...

De boekenkast van…. Lize

Yes! Het is weer tijd om bij iemand in de boekenkast te gluren. In deze maandelijkse rubriek zorg ik er voor dat je ongestoord en zonder gene bij iemand in de kasten kan rondkijken. Vorige maand zagen we de kleurrijke en creatieve kasten en stapels van Stephanie. Dit keer kunnen we meer zien en lezen over de boeken(kast) van Lize. Een mede boekenblogger. Klik hier voor om een bezoekje te brengen aan haar boekenblog!

Ik ben Lize, ben 29 jaar oud, en ben geboren en getogen in Leuven (België). Ik werk als medisch secretaresse in een polikliniek in het centrum van de stad. Ik heb altijd al gelezen maar niet altijd even graag. De puberteit, je weet wel… Verplicht moeten lezen voor school en dan nog boeken die je niet leuk vond. Mijn ouders lezen ook allebei graag dus ik weet van wie ik het heb. Tegenwoordig lees ik vooral tijdens mijn middagpauze en dan ook nog ‘s avonds in bad en/of in bed.

Digitaal lezen

Ongeveer een jaar geleden heb ik een e-reader gekocht. Zo kon ik “ongemerkt” boeken bijkopen want ik bleef plaats houden in mijn kast en natuurlijk kocht ik de e-reader ook omdat het makkelijker is om mee te nemen. En toch… blijft mijn voorkeur uitgaan naar papieren boeken. Moeilijk om er een percentage op te kleven maar ik denk dat ik nog 80 à 90% papieren boeken lees en het overige percentage dus op de e-reader.

Na mijn verhuizing heb ik lang getwijfeld over hoe ik mijn boekenkast zou indelen maar ik zoek altijd een boek op auteur dus heb ik ze ook zo gerangschikt: alfabetisch op achternaam van de auteur.

IMG_0111.JPG

Ik lees het liefst (literaire) thrillers en romans. Heel af en toe lees ik eens een chicklit, als ik veel aan mijn hoofd heb en niet te veel wil nadenken, maar ik heb graag dat er iets van spanning in het verhaal zit. Ik ben heel erg trots op mijn boekenkast met daarin mijn verzameling boeken.

Miskopen

Wat boeken betreft heb ik jammer genoeg al een aantal miskopen gedaan… Boeken 2de hands gekocht die in een erg slechte staat waren, boeken dubbel gekocht omdat ik dacht dat ik ze nog niet had, boeken gekocht die mij achteraf helemaal niet meer aanspraken waardoor ik ze heb weggegeven zonder te lezen. Ik probeer het boeken kopen nu erg te minderen en veel meer naar de bibliotheek te gaan. Dat is toch wel een les die ik daaruit geleerd heb.

Ik blijf mooie herinneringen hebben aan een boekje dat mama mij vroeger vaak voor las “Een beer bij volle maan“, het verhaal stelde eigenlijk niet zo heel veel voor, als ik het mij goed herinner ging het over een beertje dat op een ladder klom om de maan bij te vullen zodat die zou blijven schijnen, maar de zwart-wittekeningen in dit boek zijn zo mooi!! Een tweede boek waar ik goede herinneringen aan heb ik “Mijn zoute zoen” van Gerda Van Erkel. Toen ik een jaar in het Zeepreventorium in De Haan verbleef, is Gerda daar geweest en heeft ze mij een week ‘gevolgd’ en nog veel anderen patiënten ook. Gebaseerd op alle verhalen die ze daar gehoord heeft, heeft ze dat boek geschreven.

Om eerlijk te zijn zou ik nog wel meer boekenkasten en dus boeken willen hebben. En wat ik ook zou willen veranderen is dat ik wat sneller zou lezen zodat ik van nog meer mooie boeken kan genieten dan dat ik nu al doe.


Bedankt Lize dat we meer over je mochten lezen!

Denk jij nu ook van hé dat is een leuke rubriek en wil je ook een keer meedoen? Stuur mij dan een mailtje via sue@boekenz.nl

11 thoughts on “De boekenkast van…. Lize

  1. Wat een mooie verzameling en wat ziet het er netjes uit! Ik zie nog wel plek voor meer boeken, door dubbele rijen erin te zetten ;) Maar dan zie je de achterste boeken niet goed meer en dat vind je misschien wel jammer.

    1. Dubbele rijen is wel praktisch, maar wel minder mooi. Op dit moment heb ik het ook uit noodzaak…. Misschien dat je het inderdaad gewoon kan uitproberen!

  2. Leuk om even in jouw boekencollectie te mogen kijken Lize. Dat sneller lezen zou ik zelf ook wel zien zitten vermits er hier nog een heel deel ongelezen boeken op me staan te wachten. Mooi idee Sue, om mensen via hun boekenkast de kans te geven om zich voor te stellen.

  3. Vind dit echt een leuke rubriek Sue, net alsof je ergens voor het eerst op bezoek gaat en dan de boekenkast uitgebreid gaat besnuffelen. Lize, dank voor het inkijkje in jouw kast, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *