Algemeen, Persoonlijk14 juni 2015

6

Van der Velde, Pjut en foodfestival – SOTTBC was in Leeuwarden!

Tassen vol met boeken en allerlei snuisterijen, een hoofd vol boekentips en verzadigd van het lekkere eten en drinken kwam ik gisteravond weer thuis na een gezellige (maar koude en winderige) dag in Leeuwarden. Na Tessa zoveel horen spreken over háár stad kon het ook niet anders dan dat de leesclub eens in haar stad zouden neerstrijken.

IMG_0073.JPG
Het Foodtruckfestival

Op het station aangekomen werden al meteen boeken uitgeruild. De whatsapp stond de weken daarvoor al in het teken van vraag en aanbod. Zoveel boeken en zo weinig ruimte! Van Bianca kreeg ik bijvoorbeeld Het meisje in de trein van Paula Hawkins (yes!). Van Tessa kreeg ik Het lot van de familie Meijer van Charles Lewinksy en Als je het licht niet kunt zien van Anthony Doerr. Van Petra kreeg ik het luisterboek Luchtmeisjes van Ingrid van der Chijs (niet op de foto, want ligt inmiddels al in de auto!).

IMG_0070.JPG

Het idee was om het Foodtruckfestival te gaan bezoeken, maar helaas waren de weergoden ons niet gunstig gezind en hebben we bij Fellini uitgebreid geluncht. Hier bespraken we De Circusvrouw van Jelmer Jepsen. De meningen waren over het algemeen gelijk, alleen Mo was iets minder enthousiast dan ik dat was. Petra en ik vonden dit boek beter dan zijn vorige Vallen als het heet is. De circusvrouw is meer vrij en ongedwongen, terwijl Vallen als het heet is wat zwaarder is en vanwege het autobiografische aspect meer gebonden aan een bepaald verhaal. Al met al waren we zeer positief over dit boek.

Na de heerlijke lunch zijn we op weg gegaan naar Van der Velde, dé boekhandel van Leeuwarden. Hier heb ik alleen rondgekeken en twee boekenleggers gekocht. Van Tessa kreeg ik haar gratis boekje van Marion Pauw, Grijs gebied. 

Vervolgens hebben we het centrum van Leeuwarden verkend, wat kent Leeuwarden gezellige straatjes en winkeltjes! Zo kwamen we bijvoorbeeld uit bij de winkel Pjut, een winkel met allerlei leuke kinderspullen. Hier kocht ik voor zoonlief drie posters die ik ga inlijsten voor op zijn kamer.

IMG_0069.JPG
De posters uit de winkel Pjut

De volgende datum is nog niet gepland en zelfs hebben we nog niet besproken welk boek we gaan bespreken. Het idee is om in de zomer richting het strand te gaan en dan heerlijk met een wijntje en wat eten op het strand te vertoeven. Dus het zou goed zijn om een boek te bespreken wat helemaal bij deze prachtige setting zal passen. Heeft iemand een idee? We horen het graag!

6 thoughts on “Van der Velde, Pjut en foodfestival – SOTTBC was in Leeuwarden!

  1. Yay, gelukkig beviel Leeuwarden! En Pjut is inderdaad echt te leuk! (kun je nagaan: ik werk er vlak naast en heb het nooit gespot..)
    Mooi verslag, ik kijk nu al uit naar de volgende meeting! :-)

    1. Het is ook erg leuk Lize! Vooral juist omdat we allemaal heel anders zijn en toch een goede klik hebben. Dat maakt het divers en nooit saai :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *