Van boekenkast tot blog

Van boekenkast naar blog – juni

Yes! Zo zat ik een paar maanden geleden nog te worstelen met mijn scriptie en nu kan ik jullie vertellen dat ik deze week mijn diploma in handen heb gekregen! Nu hoef ik niet meer na te denken over lastige onderzoeksmethoden of conclusies en aanbevelingen, maar kan ik volop genieten van de dingen die ik leuk vind om te doen. En natuurlijk is lezen daar eentje van ;-)

Deze maand ben ik van plan om weer veel boeken te lezen. Er liggen wat recensie-exemplaren te wachten om gelezen te worden en ook komt de leesclub SOTTBC deze maand bij elkaar in Leeuwarden. Genoeg boeken voor het vullen van een blogpost, lezen jullie mee?

IMG_0049.JPG

Luisterboek Sonny Boy

Nog één kwartiertje rijden en dan heb ik mijn luisterboek De vrouw met de sleutel van Yvonne van der Meer uitgeluisterd. Gelukkig heb ik er nog een aantal liggen (dank je Kruidvat!) dus ik kan meteen verder luisteren. Dit keer ga ik Sonny Boy van Annejet van der Zijl luisteren. Vorige week is namelijk Waldy Nods (Sonny Boy) overleden en aangezien ik het tragische verhaal van hem en zijn familie niet ken, wil ik hier graag verandering in brengen.

Herfst 1928: een jonge Surinaamse student trekt in Den Haag als kostganger in bij een gescheiden Hollandse vrouw met vier kinderen. Als ze een half jaar later zwanger van hem blijkt, is het schandaal niet te overzien. Maar ondanks armoede en discriminatie slaagt het stel er in de jaren die volgen in een gelukkig en ook voorspoedig bestaan op te bouwen met hun zoontje Waldy, alias Sonny Boy. Dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit, en besluiten ze joden in huis te nemen – met alle consequenties van dien.

Aminatta Forna – Het huis met de schaduw

Volgens mij heb ik dit boek vorig jaar of zelfs al het jaar daarvoor van Sinterklaas gekregen. Best vreemd dat ik het nog niet gelezen heb, want ik weet nog wel dat dit boek hoog op mijn lijstje stond. Tijd om hier verandering in te brengen.

Laura en haar kinderen komen een lange zomer naar Gost om daar het grote vervallen huis net buiten het stadje op te knappen. Het stille Gost, midden in de bergen en bloemenvelden van Kroati?, leeft op door deze bedrijvigheid. Laura’s man blijft voor zijn werk in Engeland en dus is het buurman Duro die haar helpt het vakantiehuis bewoonbaar te maken. Met zijn twee jachthonden heeft hij het lege huis jarenlang in de gaten gehouden. De onrust die Laura in het stadje veroorzaakt maakt duidelijk dat de bewoners van Gost niets moeten hebben van buitenstaanders die de bedrieglijke rust komen verstoren. Langzaam wordt duidelijk dat Duro oude banden heeft met het huis, waarover een donkere schaduw hangt.

Jelmer Jepsen – De Circusvrouw

IMG_0039.JPG

Na diverse bezoekjes was het mij toch gelukt om het nieuwste boek van Jelmer Jepsen bij de boekhandel te pakken te krijgen. Dit boek gaan we namelijk lezen en bespreken tijdens de bijeenkomst met de leesclub SOTTBC op zaterdag 13 juni. Tijdens deze dag gaat Tessa ons rondleiden in haar hometown Leeuwarden. Het belooft wederom een super gezellige dag te worden en na het lezen van de debuutroman Vallen als het heet is, heb ik hoge verwachtingen van De Circusvrouw!

Hoe ver ga je voor een nieuw leven? De circusvrouw is een tragikomische rollercoaster over de zoektocht naar geluk, de grenzen van de leugens en goochelen met de waarheid. De eigenzinnige Margriet Alberda (36) heeft een ogenschijnlijk gelukkig leven op Elba. In een poging haar ellendige verleden in Nederland te laten rusten, vluchtte zij halsoverkop naar het zinderende Italiaanse eiland, ver van al haar zorgen. Maar is het mogelijk om je verleden te verloochenen en zowel je geheimen als je verdriet voorgoed te begraven? Of blijft je verleden je altijd achtervolgen?

Diana Albrink – New York in 40 dates

Een luchtig boek voor tussendoor. New York in 40 dates lijkt mijn zo’n boek dat mij prima zal vermaken zonder dat ik daar flink bij na hoef te denken. Je kunt het snel lezen, maar ook iedere dag een hoofdstuk voor het slapen gaan om je hoofd leeg te maken. Ik ben in ieder geval erg benieuwd naar alle dates van Diana in New York ;-)

Diana is tweeëndertig en single als ze naar New York verhuist. Ze schrijft zich in op een datingsite. Aan de hand van haar dates leert ze de stad en zijn inwoners kennen. De ontmoetingen met de verschillende mannen zijn spannend, grappig en soms expliciet. In New York in 40 dates neemt Diana de lezer mee op een persoonlijke ontdekkingsreis door New York, en in het bijzonder: de New Yorkse datingscene. 

1914: Dagen van hoop van Lyn MacDonald

foto 1

Ook dit boek heb ik vorig jaar voor mijn verjaardag gekregen. Nu wil ik er echt toch eens in beginnen! Waarschijnlijk krijg ik het boek deze maand niet uit, want je leest het niet zo snel uit. Meer pagina’s en meer tekst om van het verhaal te genieten.

In 1914. Dagen van hoop beschrijft Lyn Macdonald hoe de Eerste Wereldoorlog begon na de moord op de Oostenrijks-Hongaarse kroonprins Franz Ferdinand, en zich in de eerste maanden ontwikkelde tot een loopgravenoorlog waarvan de stellingen in de volgende jaren vaak slecht marginaal verschoven. Vele miljoenen soldaten lieten het leven in de strijd.

Ian Caldwell – Het Vijfde evangelie

Aangezien ik bijna ieder genre heb vertegenwoordig deze maand, kan deze thriller in het rijtje niet ontbreken. Het Vijfde evangelie van Ian Caldwell is nog maar net uit en ik heb het boek thuis liggen. Ondertussen heb ik al meerdere veelbelovende recensies voorbij zien komen, dus ik kan niet langer wachten. Dit boek gaat deze maand gelezen worden ;-)

In 2004 zit Johannes Paulus II op de pauselijke troon, als in de Vaticaanse Musea de tentoonstelling van een mysterieus object wordt voorbereid. Een week voor de opening wordt curator Ugolino Nogara vermoord en diezelfde nacht wordt in het Vaticaan ingebroken bij de Grieks-katholieke priester Alex Andreou. Andreou was niet alleen Nogara’s goede vriend, maar hielp hem ook bij zijn onderzoek naar een uniek document dat de christelijke wereld op zijn grondvesten zal doen schudden: het Diatessaron.

Als de politie van Vaticaanstad in beide zaken de dader niet kan identificeren, gaat Andreou zelf op onderzoek uit. Hij krijgt hulp van zijn broer, die een belangrijke functie binnen het Vaticaan bekleedt. Om de moordenaar te vinden, moeten zij het geheim dat Nogara meenam in zijn graf reconstrueren – wat de vier evangeliën en het Diatessaron onthullen over het meest controversiële relikwie uit de geschiedenis van de Kerk: de Lijkwade van Turijn. Langzaam maar zeker komt Andreou erachter waarom zijn vriend moest sterven…


Wat willen jullie deze maand sowieso lezen? 

7 thoughts on “Van boekenkast naar blog – juni

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *