Overig

Diana Albrink – New York in 40 dates

Hoewel ik het niet altijd wil toegeven, heb ik stiekem alle seizoenen van Sex and the city verslonden. Vier uiteenlopende vrouwen in New York die op zoek zijn naar liefde. En dat dit tot hilarische taferelen leidt maakt New York voor veel mensen een mysterieuze stad waarin alles mogelijk is. Diana Albrink verhuist op haar 32e naar New York. Ze schrijft zich in op een datingsite en aan de hand van haar dates leert ze op eigen wijze New York kennen.IMG_0048-0.JPG

Diana verhuist op haar 32e naar het grote New York. Haar relatie is stukgelopen en ze blijft met een leeg huis achter. Tijd om haar biezen te pakken en de kans aan te grijpen om voor een bepaalde tijd in New York te gaan werken. De douanebeambte maakt het haar in ieder geval erg duidelijk: you don’t live here, you WORK here!

Op advies van haar collega schrijft Diana zich in op een datingssite en al snel heeft ze de eerste date te pakken. Gaandeweg komt Diana erachter dat de gebruiken anders zijn in Nederland en hoe meer dates ze heeft, hoe meer bekwaam ze hierin wordt. In verschillende hoofdstukken lezen we bijvoorbeeld over Sam “Daar gaat mijn hart”, Carlos “Snoepje van de week”. Dat Diana haar tijd in New York niet heeft stilgezeten blijkt wel uit het aantal dates en mannen met wie ze het bed heeft gedeeld. Iets waar ik werkelijk waar niets op tegen heb, maar ik kan mij voorstellen dat er mensen zijn die daar minder vrij over denken.

Ze beschrijft haar verhalen in ieder geval met veel humor en een Nederlandse nuchterheid waar ik alleen maar bewondering voor kan hebben. Haar veroveringen wisselt ze af met informatieve hoofdstukken over New York. Ze legt bijvoorbeeld uit hoe het sociale stelsel van Amerika in elkaar zit en de verhoudingen tussen republikeinen en democraten.

New York in 40 dates is een luchtig boek waar je niet al te veel diepgang van moet verwachten. Door de vlotte schrijfstijl en korte hoofdstukken heb je het boek zo uit. Het vermaakt, het laat je grinniken en ook een beetje verbazen. Heerlijk leesvoer voor het slapen gaan!

4 thoughts on “Diana Albrink – New York in 40 dates

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *