Prentenboeken23 juni 2015

0

Baby op schoot. Kriebeltjes

Samen lezen met je kind is erg leuk, vooral als ze wat ouder zijn en je merkt dat hun aandacht volledig bij het verhaal is. Onze zoon is al bijna zijn hele (korte) leven lid van de bibliotheek. Daar halen we regelmatig nieuwe boeken om samen te kunnen lezen. Zo lazen we de afgelopen week Baby op schoot, Kriebeltjes van Pirjo Suvilehto en Karoliina Pertamo.  

IMG_0086.JPG

Met behulp van Boekstart lukt het mij steeds beter lezen te stimuleren bij mijn zoontje. We begonnen met de bekende knisperboekjes en ook met Gonnie en Gijsje kon hij zich al heel goed vermaken. Wat ook een heel leuk boekje is is het boekje Baby op schoot, Kriebeltjes, uitgegeven door Clavis Peuter. In het boekje staan verschillende verhaaltjes waar bepaalde activiteiten bij horen. Deze staan bij het verhaaltje beschreven. IMG_0087-0.jpg
In het begin was het een beetje zoeken voor ons. Zoonlief was een beetje ongeduldig en ik kon niet zo snel een verhaaltje vertellen en tegelijkertijd lezen wat ik daarbij moest doen. Poging #1 mislukt! De volgende keer had ik mij natuurlijk iets beter voorbereid en ging het al een stuk beter. Een advies van mijn kant is wel om het boekje samen te lezen als je kind wat rustiger is, bijvoorbeeld voor het slapen gaan. Mijn zoon had net lekker geslapen en wilde natuurlijk de wereld gaan ontdekken. Stil liggen zodat ik aan zijn teentjes en zijn lijfje kon kriebelen had hij niet zo heel veel zin in ;-)

IMG_0088.JPG
Het boekje is kleurrijk en door de korte verhalen wordt het niet zo snel saai voor je kindje. Doordat het uit is gevoerd met karton, kan het gelukkig tegen een stootje (en tandje).

Al met al een fijn boekje om interactie te creëren met je kindje. Door samen te lezen en te spelen zorgt dit voor veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *