Algemeen

Pinteresting #1 – Top 5 boekenkasten

Eindelijk! Van de week was het eindelijk zo ver. Iets waar we al jaren mee bezig zijn, maar nog nooit was het zo concreet geworden. Dinsdag kwam het grote nieuws: we hebben ons droomhuis gekocht! Nu kan het leuke beginnen; het inrichten. En natuurlijk vooral de boekenkasten.

Op Pinterest (klik) verzamel ik veel. Van plaatjes over boeken, tips voor de moestuin, recepten of illustraties. Je kunt het zo gek niet verzinnen wat je op Pinterest tegenkomt. Het zorgt in ieder geval voor een fijne dosis inspiratie. De laatste tijd ‘pin’ ik er aardig op los. In deze rubriek laat de de meest mooie pins van afgelopen periode zien. Dit keer de top 5 mooiste gepinde boekenplanken en/of boekenkasten. Omdat ik geen keuze kon maken, staan ze in willekeurige volgorde ;-)

Top 5 boekenkasten

1. Eenvoud

Dit vind ik nou zo bijzonder. Eenvoudig, maar je ziet dat er veel aandacht aan besteed is. Alles is perfect op elkaar gemeten en afgestemd. Het lijkt simpel, maar ik vind het uniek! En dat ondanks het feit dat deze boekenkast bij ons thuis er binnen één dag al niet meer zo uit zou zien..

2. Kinderboeken

Niet alleen wij hebben veel boeken, maar ook de kleine vent heeft al een behoorlijke stapel. Op zijn kamertje heeft hij twee boekenplanken die al bijna doorbuigen van het zware gewicht. Het bovenstaande lijkt me ideaal voor kinderboeken, juist omdat deze boeken qua formaat best groot zijn en niet altijd in een boekenkast of op een boekenplank passen. En het staat ook nog eens leuk!

3. Kleurrijke boekenkast

Wie zegt dat een boekenkast juist wit, zwart of van houtkleur moet zijn? Dit oogt erg vrolijk en ook door de verschillende diepten en afmetingen ziet het er speels uit. Het trapje maakt het ook mooi af ;-) I like it!

4. Gebruik een onbenutte hoek

Op deze manier kan je op speelse wijze je onbenutte hoek gebruiken wanneer op die plek geen ruimte is voor een kast. Creatief, ik zou het zonder nadenken zo in ons nieuwe huis ophangen. Het zorgt ook voor een leuke dynamiek, want het is niet erg rechttoe rechtaan. Het kleurtje zou ik dan wel aanpassen. Ondanks dat ik niets tegen het Koningshuis ben, ben ik niet zo van oranje ;-)

5. De boekenboom

Dit heb ik al eerder voorbij zien komen op internet, maar nog steeds ben ik er van onder de indruk. Het nadeel is alleen dat je er niet zo heel veel boeken in kwijt kan en je boeken sorteren op alfabetische volgorde wordt ook een aardige uitdaging. Hier zou je gewoon je allermooiste boeken of de boeken waar je het meest trots op bent kunnen opbergen.

Mijn favoriete boekenkast moet toch wel tot aan het plafond komen en in het bezit zijn van een trapje. Dit zal een boekenliefhebber niet onbekend voorkomen, toch?

11 thoughts on “Pinteresting #1 – Top 5 boekenkasten

 1. Oh, die kleurrijke boekenkast is te mooi! Wauw, wauw, wauw!
  En die kinderboekenplankjes-kasten: wat ongelooflijk leuk :-)
  Heerlijk dat je weer mag inrichten, schaven, kneden en vormen tot het helemaal eigen is, zucht

 2. Heerlijk is dat hé! Wij gaan eind dit jaar ook verhuizen naar een groter huis en mijn eis was dat er boekenkasten in de woonkamer moesten gaan komen (dat hebben we nu niet). Het liefst meer dan 1. Met veel passen en meten hebben we een mooie boekenwand weten te passen en deze een tijdje terug ook al gekocht! Ik kan nu niet wachten tot ik ze in kan richten! Hoewel ik bovenstaande wel erg mooi vind, ben ik wat dat betreft wel van het traditionele. Het zijn gewone simpele boekenkasten met een voor mij mooie afwerking (de Hemnes serie van de Ikea).
  Maar ik moet zeggen dat ik die boom wel erg bijzonder vind! Die zou ik denk ik ook nog wel ergens neer kunnen zetten! Moet er natuurlijk wel de ruimte nog voor zijn.
  Welke ik zelf ook wel heel bijzonder vind is deze: http://azahar.me/2012/02/18/cat-book-shelf-case-tree-thingy/
  Ik ben naast boekenliefhebber ook kattengek en dit is dan een mooie combinatie :P.

  1. Hahah..! Die boekenkast is ook erg leuk! Hoe verzinnen ze het hé? Alleen ben ik bang dat je alles onder de haren komt. Als ik zie hoe erg onze monsters altijd haren ;-)
   Dus jij kan ook alvast gaan dromen over de inrichting, erg leuk hé? Ik denk dat wij de boekenkasten laten timmeren, want ik wil ze graag tot aan het plafond, of we moeten ergens een perfecte maat tegenkomen. Mijn Billy’s vallen bijna uit elkaar van ellende, dus die nemen we niet mee…

   1. Haha ja haren vind ik hier ook overal terug, geen idee hoe dat precies werkt. Het is sowieso een vrij prijzige kast, dus voorlopig nog maar niet (1000+euro).
    En laten timmeren is ook wel gaaf ja! Dan kun je ze ook nog zo hoog maken met je eigen trapje!
    Mijn Billy’s vallen ook bijna uit elkaar. Er gaat er eentje mee van de 2,75 (2 brede hoge, 1 smalle hoge en 1 smalle lage) voor op de studeerkamer. Maar die is ook pas 1x in elkaar gezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *