3

April: een topmaand op alle fronten

April was de maand waarin ik 32 werd, de SOTTBC bij elkaar kwam in Rotterdam en waarin ik mijn eerste te recenseren kinderboek via de post kreeg toegestuurd. Maar april was ook een maand waarin mijn scriptie werd goedgekeurd (!) en een maand waarin we een prachtige week in de Eifel mochten doorbrengen. Een maand om niet te vergeten.

IMG_3502
We bezochten in Duitsland ook het mooie stadje Trier

Ja, we kunnen wel zeggen dat april een bewogen maand was. Na veel bloed, zweet en tranen verspild te hebben ben ik enorm opgelucht dat mijn scriptie goed is bevonden om te verdedigen. Dat is weer de volgende mijlpaal, maar eindelijk ben ik klaar met het leggen van causale verbanden, analyseren en met het vele prutsen. Met dank aan vriendlief die enorm veel geduld met me had wanneer ik weer eens gefrustreerd achter de laptop op het toetsenbord zat te rammen. Tijdens onze vakantie in de Eifel, waar we ontzettend geluk hebben gehad met het mooie weer, hebben we ook het mooie stadje Trier bezocht. Zeker een aanrader als je van oude steden houdt.

Maar ook bezochten we met de leesclub de thuishaven van Mo; Rotterdam. Het was zoals gewoonlijk weer enorm gezellig zoals jullie hier kunnen lezen. Op deze dag ben ik erg bescheiden geweest en heb alleen de trilogie van Murakami gekocht. Uiteraard in het achterhoofd houdende dat ik deze maand 32 (!) zou worden en er natuurlijk boeken op mijn verlanglijstje stonden. Van Tessa kreeg ik De Vlucht van Carrasco; het beroemde geitenboek.

IMG_0342

Van Uitgeverij Q kreeg ik als verrassing deze maand Denk aan mij van Sabine Durrant en Bloedlijn van Felix Francis toegestuurd, dank! Voor mijn verjaardag kreeg ik De gloriedagen van Walter Gom van Marcel Vaarmeijer, Opgeruimd! van Marie Kondo en De mooie voedselmachine van Giulia Enders. Met dank aan het boek van Marie Kondo hebben inmiddels vier vuilniszakken vol spullen ons huis verlaten. Het begin is er!

Op tweede paasdag bezochten wij een dierenboerderij in de buurt. Verassend genoeg zag ik daar een kast met tweedehandsboeken. En ja hoor, hier scoorde ik twee gloednieuwe uitgaven van Gabriel Garcia Márquez (Honderd jaar eenzaamheid en Liefde in tijden van cholera). Ondanks dat ik deze boeken al thuis had liggen kon ik het niet laten om ze te laten liggen. In deze kast vond ik ook Het Geweten van Jessica Durlacher en Verloren zoon van Bernef.

IMG_3302

Op Koningsdag vond ik bij Broekhandel Broekhuis twee mooie boeken voor een zacht prijsje. De Noordwesthoek van John Burnham Schwart en Zondvloed van Chelsea Cain. Thuis bleek ik de laatste al gelezen te hebben, oops.

Bij de Kruidvat kocht ik een paar luisterboeken voor het woon-werkverkeer. Eerder luisterde ik Het appartement van Tatiana de Rosnay en Wachten op woensdag van Nicci French. Het luisteren in de auto vind ik juist erg fijn; ik rij er rustiger door en kom uitgeruster thuis. Nu kocht ik Geniaal geheim van David Baldacci, Ooggetuigen van Carry Slee en Wat overblijft van Lieneke Dijkzeul.

Via Twitter kreeg ik de vraag van Uitgeverij Rubenstein of ik Hondje, de enige echte van Yvonne Jagtenberg wilde recenseren. Erg leuk, want dit is een van de eerste kinderboeken die ik ga recenseren. Spannend! De omslag ziet er echt erg mooi uit, kleine meneer en ik waren meteen onder de indruk.  IMG_3580

Niet alleen gekocht, maar ook gelezen

Uiteraard heb ik in april niet alleen veel boeken gekocht of gekregen maar ik heb er ook weer een aantal (maar liefst 8!) gelezen. In de week vakantie heb ik er 5 gelezen. Ik las op de heenweg Wie de wolf vreest van Karin Fossum. Van één van haar eerste boeken Kijk niet achterom was ik onder de indruk, maar na het lezen van Indiase bruid was ik afgehaakt. Toch kwam ik haar boeken elke keer weer tegen dus een hernieuwde kennismaking kon niet uitblijven. Helaas vond ik het weer een beetje tegenvallen.

Gelukkig was het boek Moordkuil van Indridason er om mij weer op te vrolijken. Eén van mijn favoriete Scandinavische auteurs, hij stelt je nooit teleur! Samen met Antoinette las ik Witte Oleander van Janet Fitch, een indrukwekkende verhaal van een klein meisje dat noodgedwongen de harde kant van het leven leert kennen maar zichzelf weet te ontwikkelen van een afhankelijk, dromerig meisje tot een zelfstandige en intelligente vrouw.

Ook las ik Denk aan mij van Sabine Durrant en koppelde er meteen een winactie aan vast. Van Zomer van de waarheid van Nele Löwenberg was ik minder onder de indruk, het is ook een genre waar deze auteur zich niet eerder aan heeft gewaagd. Vermoedelijk is het ook de laatste keer geweest, want op thrillervlak schijnt ze erg goed te zijn.

Via Elly’s Choice las ik Elke dag een druppel gif van Wilma Geldof. Wat een goed boek zeg! Het boek gaat over een jongen die opgegroeid is in een NSB-gezin en wat de invloed hiervan op zijn leven is en is geweest. Ik kan het boek echt aanraden.

Het fantoom van Alexander Wolf van Gajto Gazdanov las ik binnen een paar dagen uit. De Rus Gazdanov heeft gevochten in de Russische burgeroorlog en is een van de vele bannelingen die uiteindelijk in Parijs terecht zijn gekomen. Op dat moment was hij nog geen twintig en ongeschoold, maar desondanks ontwikkelde hij een prachtige literaire schrijfstijl. Het hoogtepunt van zijn carrière was de publicatie van het boek Het fantoom van Alexander Wolf in 1947.

Tot slot luisterde ik in de auto naar Het appartement van Tatiana de Rosnay. Het boek begint ongelooflijk saai en langzaam maar weet zich tot een onheilspellend einde te brengen. Ik moest wel erg wennen aan de stem, maar daarna werd ik helemaal in het verhaal gesleept.

Al met al was het op leesvlak ook een fijne maand.

Hoe zag jouw maand er uit? 

3 thoughts on “April: een topmaand op alle fronten

  1. Lekker veel gelezen zo te zien! :) Mijn maand bestond vooral uit studeren en dat blijft de komende twee maanden zo, maar dat vind ik stiekem niet zo erg ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *