Terugblik5 april 2015

6

Waarom maart een fijne leesmaand was

Voor het eerst in mijn leven ben ik blij dat het april is. De conceptversie van mijn scriptie is de deur uit (pfff….) en ik kan mij weer meer richten op het bloggen en natuurlijk het lezen van prachtige boeken! Ondanks dat ik in maart voor mijn gevoel minder tijd heb besteed aan bloggen en het bezoeken van andere boekenblogs, heb ik in maart mooie boeken gekocht of gekregen en gelezen. Kijken jullie mee?

IMG_9899

In maart heb ik het bloggen een beetje links laten liggen. Ook heb ik weinig de blogs van mijn mede boekenbloggers weinig aandacht gegeven. Daarentegen heb ik wel veel gelezen, juist omdat dit een fijne afleiding was van de studie.

Begin maart vond de 80e editie van de Boekenweek plaats. Deze week heb ik het boek De consequenties van Niña Weijers gekocht, omdat we dit boek met de Leesclub SOTTBC gisteren in Rotterdam hebben besproken. De recensie over dit boek verschijnt volgende week bij Daily Treat en natuurlijk ook op mijn eigen site.

Uiteraard heb ik ook het boekenweekgeschenk De zomer hou je ook niet tegen van Dimitri Verhulst meegekregen bij de boekhandel. Omdat ik zo nieuwsgierig was naar dit boek heb ik het ook direct uitgelezen.

Van Uitgeverij Q kreeg ik Zomer van de waarheid van Nele Löwenberg toegestuurd. Ik verwachtte een spannende thriller, maar het bleek toch een heel ander genre te zijn. De achterflap geeft de volgende beschrijving: ‘De zestienjarige, geadopteerde Sheridan Grant leeft op een boerderij tussen de uitgestrekte maïsvelden van Nebraska. Ze is nieuwsgierig naar haar afkomst waar ze weinig van weet. De eentonigheid van het bestaan in Nebraska valt haar zwaar, en ze heeft veel te stellen met het strenge regime van haar stiefmoeder. Dan wordt ze voor het eerst verliefd. Bovendien ontdekt ze een geheim en ze wil proberen haar echte moeder te vinden. Tijdens Halloween gebeurt er iets vreselijks. Nu zal blijken wie Sheridan echt kan vertrouwen’. 

Van Petra heb ik Toen ik je zag van Isa Hoes mogen lenen. Ondanks dat ik het boek binnen een dag uit heb gelezen, weet ik nog niet zo goed of ik nu onder de indruk moet zijn van het verhaal of niet. Natuurlijk, het is een verdrietig verhaal en het doet wel wat met je, maar toch had ik er iets meer van verwacht. Iets meer gevoel. Gelukkig heb ik nog even tijd om na te denken hoe ik dit het beste kan verwoorden :-)

Tijdens de vele uurtjes die ik besteed om van en naar mijn werk te komen, heb ik het luisterboek Wachten op woensdag van Nicci French geluisterd. Ondanks dat dit schrijversduo zeer goed staat aangeschreven, was ik ook van dit boek niet onder de indruk. Mijn onderbouwing kan je hier lezen.

In maart was ook de dag dat ik in het kader van de blogtour mocht bloggen over het boek van Joachim Meyerhoff; Wanneer wordt het eindelijk weer zoals het nooit is geweestIk heb erg genoten van het boek, zeker vanaf het tweede deel van het verhaal. De schrijfstijl van Meyerhoff is plezierig; kort en bondig zonder te vervelen. Wanneer wordt het eindelijk weer zoals het nooit is geweest ontroert, vermaakt maar bovenal doet het je verbazen.

Twitteractie

In maart won ik bij een twitteractie van Bruna een supergaaf boekenpakket waar ik echt heel erg blij mee ben!

tweet

14072_799474836795746_122665490531019519_n (1)Vooral naar Leewentemmer van Camilla Läckberg en Gerard Heineken van Annejet van der Zijl ben ik heel erg benieuwd!

Via de abonnementsdienst Elly’s Choice heb ik Jacoba, dochter van Holland van Simone van der Vlugt gelezen. Een historische roman dat zich afspeelt in de 15e eeuw en het leven beschrijft van de jonge  Jacoba van Beieren; gravin van Holland, Zeeland en Henegouwen. Wat volgt is een roerig maar verdrietig leven over een daadkrachtige vrouw.

Vorig jaar heb ik voor mijn verjaardag het boek Buiten! van Arjan Postma gekregen. Af en toe las ik een hoofdstukje, want het is niet echt een boek dat je in één ruk uitleest. ‘s Avonds in bed las ik vaak een hoofdstuk en kon mij dan verbazen over de veelzijdigheid van de Nederlandse natuur. Iets waar ik mij helemaal niet van bewust was!

Tot slot kon ik aan een bezoek aan de Kringloopwinkel op een regenachtige zaterdag het boek ‘Het vergeten dat ons wacht’ van Héctor Abad niet laten liggen. Boeken van Zuid-Amerikaanse bodem stellen mij nooit teleur en zitten meestal boordevol sfeer waardoor je je echt in in het land waant. Het boek gaat over de moord op de vader van Héctor Abad en beschrijft het verhaal va een mand die vocht tegen onderdrukking en ongelijke rechten en dat moest bekopen met zes kogels in zijn hoofd, in koelen bloede afgevuurd door een sluipschutter.. Een boek waar je dus wel even goed voor moet gaan zitten.

Wat hebben jullie afgelopen maand gelezen?

6 thoughts on “Waarom maart een fijne leesmaand was

    1. Nee, ik vind het luisteren van een boek in de auto juist heel erg fijn. Ik rijd echt stukken minder hard! Heb jij het wel eens geprobeerd?

      1. Ik heb het nog nooit aangedurfd, omdat ik denk dat het me te veel afleidt van het verkeer en het wel eens gevaarlijk zou kunnen worden als ik te veel opga in het verhaal.

  1. Dat was inderdaad een leuke leesmaand, lijkt mij. Ik heb niet zo heel veel gelezen: Het hart van het eiland van Anne Rivers Siddons en Edith en het huis in Moissac van Katy Kacer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *