Van boekenkast tot blog

Van boekenkast naar blog – april

Eindelijk is het april, wat een fijn gevoel dat ik de grootste hobbel van mijn studie heb genomen en mijn conceptscriptie heb ingeleverd. Nu maar duimen dat het voldoende is om het te mogen verdedigen. Maar stiekem ga ik er van uit dat ik wel wat aanpassingen moet maken, maar dat het qua werk nog wel mee zal vallen.

April biedt mij een heerlijk vooruitzicht. Allereerst gaan we met de Leesclub SOTTBC morgen Rotterdam bezoeken. Het belooft weer een enorm gezellige dag te worden. Een uitgebreide lunch om vervolgens even cultureel te doen bij Tent. Uiteraard gaan we ook de Markthal bezoeken om vervolgens los te gaan in enkele boekwinkels.

In april gaan we ook een weekje op vakantie naar de Eifel, lekker zwemmen, wandelen en genieten van de omgeving en van elkaar. Hopelijk werkt het weer een beetje mee! Uiteraard ben ik ook van plan om deze maand weer zoals vanouds veel te gaan lezen.

IMG_9880

Wilma Geldof – Elke dag een druppel gif

Dit boek is in april een van de boeken die ik bij Elly’s Choice kan downloaden. Het boek gaat over Maarten die tijdens de Tweede Wereldoorlog nog maar elf jaar is. Als NSB-kind is hij het mikpunt van pesterijen. Terwijl zijn oudere broer Walter aan het oostfront vecht, voert Maarten op school zijn eigen kleine oorlog. Dan wordt hij, tot grote trots van zijn vader, toegelaten tot de Reichsschule, een ‘Hitlerschool’. Terwijl heel Nederland gebukt gaat onder de verschrikkingen van de nazi’s, is Maarten voor het eerst sinds lange tijd weer gelukkig. Maar dan capituleert Duitsland en breekt voor Maarten pas echt de oorlog uit. Als hij negentien jaar is, krijgt hij een relatie met Hanne. Zij is fel antinazi en Maarten kan niet langer zwijgen over zijn verleden. Er is iets wat hij als dertienjarige heeft gedaan wat mogelijk grote gevolgen heeft.

Gajto Gazdanov – Het fantoom van Alexander Wolf

Dit boek heb ik vorig jaar bij de Kringloopwinkel voor een klein prijsje op de kop weten te tikken. De achterflap vermeld het volgende: ‘Een journalist heeft er jaren later nog spijt van dat hij als jonge soldaat in de Russische burgeroorlog een man die hem in de steppe achtervolgde neerschoot, en op diens paard ontvluchtte. Wanneer hij deze gebeurtenis vele jaren later in een Engelstalige roman van een zekere Alexander Wolf tot in het kleinste detail beschreven vindt, concludeert hij dat zijn toenmalige achtervolger nog moet leven. Hij doet er alles aan om de mysterieuze auteur van het boek te vinden. Iedereen die hij ontmoet blijkt de schrijver op een andere manier te kennen, en merkwaardig genoeg is ook zijn vriendin Jelena opvallend geïnteresseerd in Wolf’.

Janet Fitch – Witte Oleander

Deze maand ga ik samen met Antoinette Witte Oleander van Janet Fitch lezen. Ik reageerde op haar blogpost dat dit boek ook al weer bij mij een tijdje in de kast ligt te verstoffen. Omdat dit bij haar ook het geval is, leek het ons leuk om dit boek samen te gaan lezen. Een perfecte win-win situatie dus! Het boek gaat over Astrid die enig kind is van een alleenstaande moeder, een beeldschone en extravagante dichteres. Het meisje aanbidt haar moeder, maar wordt op zichzelf teruggeworpen wanneer de moeder wegens moord wordt veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Witte Oleander is het onvergetelijke verhaal van Astrids pogingen om zich alleen staande te houden. Haar stoerheid, moed, warmte en humor maken Astrid tot een onweerstaanbaar en onvergetelijk romanpersonage. Op de omslag staat een lovende kreet van Oprah, waarschijnlijk is dit één van de redenen geweest om het boek te kopen..

David Baldacci – Rechteloos

Momenteel ben ik op mijn e-reader een boek van David Baldacci aan het lezen; Rechteloos. Baldacci heeft zoveel boeken uitgebracht, dat ik elke keer vergeet dat het leuker is om deze in chronologische volgorde te lezen. Rechteloos is dus al deel 5 van The Camel Club, terwijl ik alleen nog maar het eerste deel heb gelezen. Omdat ik nog niet zo heel ver ben in het boek twijfel ik een beetje of ik eerst de andere delen ga lezen…

Arnaldur Indridason – Moordkuil

Het wordt een beetje eentonig en saai om te blijven vermelden maar Moordkuil is één van de meest recente Kringloopvondsten. Voor nog geen twee euro (voor een paperback!) scoorde ik dit boek om vervolgens direct gekaapt te worden door mijn moeder. Ideaal als je dezelfde smaak qua boeken hebt.De achterflap vermeldt: ‘Op een bouwplaats in Reykjavík wordt een skelet opgegraven dat daar al tientallen jaren in de grond moet liggen. Inspecteur Erlendur en zijn team zetten alles op alles om de identiteit van het slachtoffer te achterhalen. Gaandeweg het onderzoek stuiten ze op een gruwelijk en zorgvuldig bewaard familiegeheim. En terwijl Erlendur worstelt met het verleden, vecht zijn dochter Eva Lind op de intensive care voor haar leven’.

Karin Fossum – Wie de wolf vreest

De boeken van Karin Fossum konden mij altijd goed vermaken totdat ik De Indiase bruid las. Wat een verschrikkelijk boek, ik hield er een enorme nare nasmaak aan over. Sindsdien heb ik geen enkel boek meer van haar aangeraakt. Te gek voor woorden natuurlijk. Deze maand gaat het weer gebeuren; ik ga Wie de wolf vreest een kans geven! Het boek gaat over een psychiatrisch patiënt die ervan verdacht wordt een oude vrouw met een bijl te hebben vermoord. Deze verdachte wordt tijdens een bankoverval als gijzelaar meegenomen door de overvaller. Ze vluchten het bos in en verschansen zich in een hut. Wie heeft dit boek gelezen?

Zo, het is weer een behoorlijk rijtje geworden. Wat zijn jouw leesplannen voor deze maand? 

7 thoughts on “Van boekenkast naar blog – april

 1. Toch twee leuke boeken er tussen zitten. Ik heb zelf niet echt een lijstje wat ik wil lezen in een maand. Ik zie het allemaal wel. In maart twee redelijk dikke boeken gelezen (rond de 530 bladzijden) en dan is een boek die minder dik is wel fijn. Ik denk dat het Bloed zal vloeien van s Kristjansson wordt en de volgende zit ik te twijfelen tussen Made in Sweden van Roslund en Thunberg of Fathoms of the Fenlake van Ante Aikio. Op dat laatste boek zit ik nog te wachten totdat die binnen is. Ik denk dat de maand april dan al vol zit voor mij.

  1. Welke twee boeken bedoel je Hans? Dat heb ik ook altijd, als ik een ontzettend dikke pil heb gelezen dat ik het dan wel fijn vind om een dun en makkelijk leesbaar boek te pakken. Roslund is wel een fijn auteur! De andere ken ik niet, aanrader dus?

   1. Moordkuil en Wie de wolf vreest. Scandinavisch hè.

    Fathoms of the Lake is een Engelstalig boek van een Saami. Is zijn eerste boek volgens mij. Volgende wordt ie gedrukt en vervolgens opgestuurd. Totaal niet bekend. Ik ben gek op Lapland en daarom het boek aangeschaft. Hoe die is zou ik niet weten :-). Made in Sweden is meer dan 700 bladzijden pfffff.

 2. Veel plezier morgen in Rotterdam! Leuk dat jullie op mijn verjaardag mijn stad bezoeken ;-) en daar gaan we daan Sue, geen woorden maar daden; tijd maken voor de Witte Oleander

 3. Veel plezier met je boekenclub! Ik heb er sinds kort ook een met meiden uit de buurt, super gezellig. :) Ik heb helaas vanwege mijn scriptie weinig tijd om te lezen, dus ik ben een beetje jaloers op je lijstje haha. Bij mij staan ‘Cloud Atlas’ van David Mitchell en ‘Het meisje in de trein’ van Paula Hawkins (Nederlandse vertaling verschijnt 8 mei) nog op de planning voor april. :)

  1. Dank je wel Wendy! Wat leuk dat jij ook een boekenclub hebt, ik vind het altijd zo gezellig om met mede boekenliefhebbers te kletsen over boeken. Oei, Cloud Atlas vond ik echt een draak van een boek, ik hoop dat het jou beter zal bevallen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *