Algemeen, Spanning

Sabine Durrant – Denk aan mij + WINACTIE

Sabine Durrant is schrijfster, journaliste en woont en werkt in Londen. ‘Denk aan mij’ is haar tweede thriller. Voor mij is dit de eerste kennismaking met het werk van Sabine Durrant. Eentje die ik niet snel zal vergeten.  

Sabine durrant

De man van Lizzie is overleden bij een eenzijdig auto-ongeluk. Haar schuldgevoel, haar twijfel en onzekerheid zorgen er voor dat ze pas na een jaar de plek des onheils durft te bezoeken. Vlak voor zijn overlijden heeft ze Zach namelijk laten weten dat ze ‘tijd voor zichzelf’ nodig heeft maar deze brief heeft hij gelukkig nooit kunnen lezen. Wanneer ze bij de plek aankomt blijkt er al een mooi boeket lelies te liggen, afzender ‘Xenia‘. 

Vol twijfel rijdt Lizzie door naar zijn vakantiehuisje en vanaf dat moment vinden er steeds meer bizarre gebeurtenissen plaats in haar leven. Ze heeft het idee dat ze achtervolgd wordt door een SUV en ook in het vakantiehuisje blijken er spullen te zijn verdwenen. Het idee dat Zach zijn eigen dood heeft geënsceneerd wordt voor Lizzie steeds aannemelijker. Het probleem is dat niemand haar wil geloven, de aanwijzingen die voor Lizzie worden achtergelaten hebben alleen voor haar een betekenis. Bijvoorbeeld het draaien van zijn favoriete nummer of het verplaatsen van spullen in huis. Het frustreert Lizzie enorm maar het boezemt haar ook angst in. Lizzie duikt in het leven van Zach om hem op te sporen en al snel blijkt dat Zach niet is wie hij zei dat hij was.

De spanningsopbouw in het boek is perfect. Vanuit het perspectief van Lizzie wordt het verhaal verteld over haar zoektocht naar het verleden van Zach. Dit wordt afgewisseld met dagboekfragmenten van Zach waardoor er spannende flashbacks ontstaan en onder andere hun relatie ook van een andere kant wordt belicht. Het wordt beetje bij beetje duidelijk wie Zach is en wat zijn verleden is. Het is onvermijdelijk dat beide verhaallijnen bij elkaar komen aan het einde en dat is ook echt iets waar je als lezer op een gegeven moment naar uitkijkt.

Lizzie is een fijn personage. Menselijk, dus niet perfect, en heerlijk burgerlijk met een tikkeltje impulsiviteit. Het is onvermijdelijk om niet een klik met haar te krijgen. Ze ontwikkelt zich in het boek van prooi naar jager en je ziet haar op bewonderenswaardige wijze groeien als mens. Door de spanningsopbouw, de verhaallijnen, de originaliteit en de uitwerking van de personages heeft Sabine Durrant een sterke thriller met fijn psychologisch tintje neergezet. Een eerste kennismaking die je niet snel zal vergeten!


Win win win!

Ben jij na het lezen nieuwsgierig geworden naar dit boek en wil je het graag lezen? Doe dan mee met deze winactie, ik geef mijn exemplaar van dit spannende boek door aan de volgende lezer!  Je hoeft er niet veel voor te doen.

Laat in een reactie hieronder weten dat je mee wilt doen en doe dit met een geldig e-mailadres zodat ik contact met je op kan nemen als je gewonnen hebt.

Meer kans maken?

Tweet dan volgend bericht: “Ik doe graag mee met de winactie op @Boekenz en maak kans op Denk aan mij van Sabine Durrant http://wp.me/p4177l-PE” en/of deel het facebookbericht (klik hier).

Meedoen kan tot en met donderdag 30 april 2015. De winnaar krijgt persoonlijk bericht en heeft drie dagen de tijd om te reageren. Indien er niet gereageerd wordt ben ik genoodzaakt een andere winnaar te kiezen.

Succes!

27 thoughts on “Sabine Durrant – Denk aan mij + WINACTIE

  1. Wauw, dat klinkt heel goed! Ik doe graag mee! Ik tweet je tweet ook even (haha ik ben twitter dyslectisch volgens mij, ik krijg maar niet door hoe het allemaal werkt en heet etc, maar dit moet me lukken!) mijn twitternaam is djootje77. Fingers crossed! :-)

  2. Ik doe graag mee met deze winactie! Ik ken de auteur nog niet, dus dit lijkt me een mooie kans om haar te leren kennen. Ik ben dol op psychologische thrillers, dus ik denk dat ik dit boek ook erg zal kunnen waarderen.

  3. Wat een goede recensie! Ik ben heel nieuwsgierig naar dit boek. Ik hoop dat het boek mijn verwachtingen waarmaakt. Ik lees graag thrillers maar van deze schrijver had ik nog niet gehoord. Ik ben nu op de helft van mijn boek en zou graag dit boek winnen om er snel in te beginnen!

  4. Hopelijk vergeet ook ik deze eerste kennismaking niet snel. Ik ben wel toe aan een spannend boek waarin een tikkeltje burgerlijk en impulsief personage zich ontwikkeld van prooi naar jager. Tweeten kan ik niet maar ik heb het bericht wel gedeeld op facebook.

  5. Ik geef mij heel graag op voor dit GEWELDIGE mooie boek die heel graag wil lezen. Mijn boeken Zijn op.

    Groetjes loes Putter,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *