Romans en literatuur

Nele Löwenberg – Zomer van de waarheid

Bekend thrillerauteur Nele Neuhaus heeft onder haar meisjesnaam, Nele Löwenberg, een eerste roman geschreven. In het nawoord schrijft ze dat het verhaal al jaren door haar hoofd spookt en nu eindelijk door haar op papier is gezet. Het verhaal, Zomer van de waarheid, gaat over de jonge Sheridan die allesbehalve een makkelijk leven leidt.

9200000036199934

Sheridan Grant

De vijftienjarige Sheridan Grant heeft haar ouders bij een auto-ongeluk verloren toen zij nog maar een baby was. De familie Grant heeft har vervolgens opgenomen in hun gezin. De familie Grant geniet aanzien in de regio, de familie is welgesteld en heeft veel invloed op het reilen en zeilen in Nebraska. Met haar pleegmoeder heeft Sheridan niet zo’n klik. Met haar zwijgzame, stugge maar lieve vader kan ze veel beter door één deur. Maar hoe drukker hij wordt op zijn werk, des de meer hij haar alleen laat in een huis waar zij zich niet welkom voelt en ook niet is.

Haar pleegmoeder probeert op alle fronten het leven van Sheridan zuur te maken waardoor ze hele dagen hard aan het werk is en allerlei rot klusjes moet doen. Aan haar pleegbroertjes heeft ze ook niet zo veel waardoor het eenzame leven dat Sheridan leidt nog eenzamer wordt. In wat gestolen uurtjes leest ze boeken over liefde en romantiek en al snel laait het vuurtje in Sheridan op. Haar verschijning laat menig man niet koud en ze ontpopt zich tot een heus femme fatale die fantaseert over een vrij leven buiten Nebraska wanneer ze eenmaal meerderjarig is geworden. Maar tijdens haar ontdekkingstocht van liefde en lust leert ze ook de nog donkere en duistere kanten van het leven kennen.

Meeslepend maar ongeloofwaardig 

Haar thrillers schijnen echte pageturners te zijn en ook deze roman zorgt ervoor dat je in een sneltreinvaart door het boek jaagt. De schrijfstijl is erg plezierig en het verhaal heeft een bepaalde souplesse dat je je als lezer laat meeslepen in het verhaal.  Sheridan is een fijn personage om centraal in een verhaal te positioneren en het verhaal op zich is boeiend genoeg.

Helaas vond ik het begin beter dan het einde, want naarmate het verhaal vordert wordt het steeds meer ongeloofwaardig. Je vraagt je af hoe zo’n jong meisje zichzelf staand weet te houden in deze verschrikkelijke situaties. Wanneer je denkt alles gehad te hebben, doet Nele Löwenberg er gerust nog een schepje bovenop. En dat doet afbreuk aan het verhaal. Hopelijk gaat Nele Neuhaus weer snel aan een nieuwe thriller werken, want dat schijnt ze te kunnen als de beste.

5 thoughts on “Nele Löwenberg – Zomer van de waarheid

  1. Ik ken haar inderdaad van haar thrillers en dat zijn zeker pageturners! Dacht trouwens dat ze uit Duitsland komt maar kan het mis hebben natuurlijk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *