Prentenboeken9 april 2015

7

Gonnie en vriendjes – Olivier Dunrea

Sinds ik een klein zoontje heb wil ik niets liever dan mijn liefde voor boeken met hem delen. Ik ben aardig bekend in de wereld van romans en thrillers, maar in de wereld van kinderboeken sta ik zelf nog in de kinderschoenen. Als verjaardagscadeau kreeg ik het prentenboekje Teun en Otto van Olivier Dunrea cadeau; ik was meteen verkocht. 

Omslag_G&V_flapboekje_3.indd
Bron: www.gottmer.nl

Olivier Dunrea heeft een reeks geschreven over hele verschillende en bijzondere gansjes en inmiddels is zijn serie ook al in meerdere landen vertaald. In Nederland verscheen het eerste boekje met Gonnie in de hoofdrol (het gansje met de rode laarsjes). Gonnie is beste vriendinnen met Gijsje (het gansje met de blauwe laarsjes). Samen beleven ze veel avonturen.

De boekjes van Dunrea zijn al geschikt voor de allerkleinste lezers, maar kunnen ook nog zeker samen met je peuter gelezen worden. De verhaaltjes en tekeningen zijn eenvoudig, maar vol fantasie. Mijn zoontje kijkt met grote ogen naar de mooie, eenvoudige en kleurrijke tekeningen die het verhaal op een prachtige manier weergeven. We mogen onder andere genieten van de verhalen in Gonnie en Gijsje.

IMG_9912

Het boekje Teun en Otto hebben we inmiddels bijna versleten. Dit boekje gaat over gansje Teun. Teun is een gansje dat het liefst de hele dag alleen maar wil spelen en is dus erg speels en nieuwsgierig. Tijdens het spelen met konijntjes raakt hij zijn knuffelvriendje Otto kwijt en gaat hem uiteraard zoeken. Zal hij zijn vriendje Otto weer vinden?

Bij mijn bezoek aan Rotterdam heb ik het boekje over gansje Bo meegenomen, want aangezien ik een enorme fan ben ik wil graag de hele serie compleet hebben (pfoe…). Bo is een gansje voor wie eten heel belangrijk is. Het enige wat ze doet is eten, eten en nog eens eten. Als ze haar eigen eten op heeft, gaat ze op zoek of ze nog eten van andere dieren kan vinden en opeten. En dit gaat natuurlijk niet altijd goed, hoe spannend kan zo’n verhaaltje voor een kleintje zijn?

IMG_9909

Als je wilt kan je het verhaaltje klein houden, maar zelf ook nog wat erbij verzinnen. Hoe vaker je het boekje leest, des te vaker vallen er details op. Een spinnetje hier, een kevertje daar; er is ruimte genoeg om een eigen draai aan het verhaal te geven.

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen; Dunrea heeft er een enorme fan bij. Zoek je een leuk en betaalbaar kraamcadeau? Met een van deze boekjes zit je gegarandeerd goed!

7 thoughts on “Gonnie en vriendjes – Olivier Dunrea

    1. Precies, ik vind de tekeningen ook mooi duidelijk en niet zo druk als je wel eens in andere boekjes ziet. En de gansjes zijn natuurlijk erg schattig :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *