Algemeen

De markthal, Donner en TENT. SOTTBC was in….. Rotterdam

Na Utrecht,  Amsterdam, Arnhem, Zwolle, Bredevoort, Amersfoort en Meppel streken de zusters van de leesclub SOTTBC (Sisterhood of  the travelling bookclub) dit maal neer in de thuisbasis van Mo; Rotterdam. Om eerlijk te zijn was ik nog maar één keer eerder in Rotterdam geweest. Het feit dat ik destijds 18 jaar was en mijn bezoek alleen besteedde aan de club Off Corso schoffelt dit natuurlijk meteen onderuit. Nee, Rotterdam kende ik alleen maar uit de boeken.

We  begonnen de dag met een heerlijke lunch bij Open, waar ik heel toepasselijk, na het in ontvangst nemen van De vlucht van Carrasco de The Crazy Dutch Goat nam (dank je Tessa!). Het boek dat we dit keer bespraken was de debuutroman van Niña Weijers. We waren allemaal onder de indruk van de diepgang van het verhaal, maar onze meningen waren verdeeld over het begin van het boek. Mo en ik vonden het verhaal wat stroef op gang komen door de vele aanhalingen uit de kunstwereld. Dit terwijl Petra en Tessa dit juist een meerwaarde vonden hebben. Eind deze week wordt mijn recensie gepubliceerd op Dialy Treat en vervolgens zal het ook op mijn eigen site verschijnen.

Vervolgens hebben we bij TENT de expositie van Witte de With en Hidde van Schie bekeken. Moderne kunst is niet helemaal aan mij besteed. Dit onderstaande schilderij/object vond ik daarentegen wel boeiend om naar te kijken.

IMG_3262

Hierna hebben we uiteraard een bezoek gebracht aan de bekendste boekhandel van Rotterdam: Donner. We splitsten ons al snel op en Tessa en ik begaven ons naar de literatuurafdeling. En ik kan je vertellen, dat is niet handig met Tessa. ‘Oh, deze vond ik ook heel mooi‘, ‘Dit vond ik zo’n indrukwekkend boek’ tot ‘Ahh…. Murakami!!!!’ Nee, het helpt niet echt bij het maken van een keuze, want door Tessa is mijn wensenlijst eindeloos geworden ;-)

Voor mijzelf heb ik uiteindelijk de trilogie van 1q84 van Murakami gekocht. Voor onze eerste bijeenkomst hebben we het eerste deel gelezen en ik wilde toch wel de andere delen ook nog lezen. Voor de kleine kon ik Bo van Olivier Dunrea niet laten liggen, aangezien ik een enorme fan van deze serie ben.

foto

Op onze weg naar het restaurant om een hapje te gaan eten voor onze lange treinreizen zijn we uiteraard door de immens grote markthal gelopen. Wat een kleurrijk en kolossaal gebouw is dit! In de markthal kan je exclusieve producten kopen en het ruikt er overheerlijk. Van kleurrijke donuts tot smaakvolle Rotterdamse kaas.

IMG_3275
De mooie, grote Markthal in Rotterdam

De volgende keer zullen we een bezoek gaan brengen aan Leeuwarden! Tessa zal ons hier gaan rondleiden in haar hometown, dus kom maar op!

7 thoughts on “De markthal, Donner en TENT. SOTTBC was in….. Rotterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *