Spanning

Casey Hill – Inferno

Forensisch inspecteur Reilly Steels komt erachter dat haar deskundigheid niet genoeg is als een even zieke als intelligente moordenaar toeslaat in Dublin. Zijn methoden zijn verbijsterend macaber. Wat verbindt de slachtoffers met elkaar? Hun lichamen weigeren de antwoorden te geven op deze vraag en de plaatsen delict zijn de nachtmerrie van iedere forensisch onderzoeker.
De frustratie bij de politie loopt hoog op als hun onderzoek dreigt vast te lopen en een derde slachtoffer wordt ontdekt. Dan ontdekken ze volgens welk bizar patroon de moordenaar werkt: Dante’s Inferno. Maar of ze op tijd zijn om het volgende slachtoffer te redden?

9200000009984889

Inferno van schrijversechtpaar Casey Hill heeft alle elementen in zich om een spannende page-turner te zijn. De gruwelijke moorden en de methode die de moordenaar volgt, het lijkt alsof het niet mis kan gaan. En toch is het Casey Hill gelukt om van goede ingrediënten een slappe thriller te maken. De wijze waarop de moordenaar zijn slachtoffers ombrengt zou voor een gruwelijke thriller pur sang moeten zorgen. En toch mist het verhaal mist enige vorm van spanning, nergens wordt het ‘op het puntje van de stoel-spannend‘.

Het team van Reilly moet hard werken om sporen en aanwijzingen naar de dader veilig te stellen. De onmacht en de frustraties die binnen het team oplaaien zijn haast gevoelloos en met weinig diepgang beschreven. Het verhaal kabbelt een beetje voort. De ontknoping valt ook in het niet als ze eenmaal bij de dader in de buurt komen. Eventjes is het spannend, maar helaas mag dit moment maar enkele pagina’s duren.

Jammer, want Casey Hill zijn in hun eigen land een waar succes waar Inferno, net zoals in enkele andere landen, goed ontvangen. Voor vele thrillerliefhebbers zal dit een matige thriller zijn, niet iets om van onder de indruk te zijn. Helaas!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *