Persoonlijk, Terugblik3 maart 2015

8

De maand waarin ik de Kringloopwinkel bijna leeg kocht..

Ondanks mijn tijdelijke blogstop wegens mijn eeuwige getouwtrek met mijn scriptie kon ik het niet laten om mijn maandelijkse terugblik met jullie te delen. Naast het feit dat ik het onwijs leuk vind om deze posts te maken, heb ik afgelopen maand ook meerdere slagen geslagen in de Kringloopwinkel. Lezen jullie mee?

IMG_9452

Allereerst mijn stapel boeken die in februari in mijn kast zijn beland. Tijdens een paar bezoekjes aan de Kringloopwinkel (je moet toch wat als het regent…) heb ik een mooi stapeltje boeken gekocht.

1 en 2. Het alfabethuis van Jussi Adler Olsen en Moordkuil van Indridason

Voor een habbekrats heb ik deze boeken op de kop weten te tikken en het mooie is dat beide auteurs zeker in mijn top 10 thuis horen! En ik bleek niet de enige zijn die hier blij mee was, want mijn moeder heeft ze direct gekaapt voor een weekje vakantie voordat ik ze überhaupt op de foto kon zetten. Iets met ‘wat in het vat zit….’.

3. Ronald Giphart – Ik ook van jou

Natuurlijk heb ik wel boeken van Ronald Giphart in de kast staan, maar nog nooit heb ik een boek van hem gelezen. Dit boek past er dus uitstekend bij. Met het verschil dat ik deze snel ga lezen, want ik heb er veel goede verhalen over gehoord.

4. Lieve Joris – Mali Blues

Onze kampeervakantie in Afrika heeft grote indruk op ons gemaakt. Wat een prachtig continent en wat een prachtige natuur én cultuur. Maar in Afrika is rust en vrede geen vanzelfsprekendheid. Lieve Joris schrijft in Mali blues het verhaal van landen die zijn getroffen zijn door droogte, rebellenopstanden en etnische conflicten.

5. Abdelkader Benali – De Langverwachte

Nadat ik op twitter een tijd geleden de grootste blunder ooit maakte door Abdelkader Benali te verwarren met Khaled Hosseini (echt waar, waarom heb ik dit altijd!), kon ik het niet laten om een boek van zijn hand te kopen en te gaan lezen. Geen idee of dit zijn beste boek is, maar ik laat mij graag verrassen.

6. Renate Dorrestein – Echt sexy

Dit boekje van Renate Dorrestein s zo’n mooi klein en compact boekje dat ik het zo op mijn nachtkastje zag liggen zodat ik voor het slapen gaan iedere avond een hoofdstukje kon lezen.

IMG_9453

Daarnaast heb ik bij de Kruidvat wat mooie boeken gekocht.

7. Nicci French – Wachten op woensdag

Omdat de afstand naar mijn werk 40 km bedraagt en ik daar ongeveer 45 minuten over doe vind ik een luisterboek echt een uitkomst. De enige plek waar ik mij kan concentreren is namelijk in de auto. Ik begin er zelfs rustiger van te rijden! Ondertussen heb ik het boek bijna uit ‘geluisterd’, gelukkig maar want de klik met Frieda Klein is niet echt aanwezig..

8. Tatiana de Rosnay – Het appartement (luisterboek)

Ik kan niet wachten om in dit luisterboek te beginnen, het schijnt een psychologische pageturner te zijn die doet denken aan Hitchcocks klassieker Rear Window. Nice!

9 en 10. Patrica Cornwell – Rood Waas en Scarpetta

Vroeger verslond ik de boeken van Cornwell, maar na Zeemansgraf was ik er een beetje klaar mee. Jammer, want ik vond Scarpetta altijd een goed personage. Wie weet is ze weer boeiend genoeg om de serie weer op te pakken.

11. Liz Brouwer – Fataal Verlangen

In het kader van de Hebban Leesclub mochten we na een Beestachtig Verbond ook Fataal Verlangen van Liz Brouwer lezen. Inmiddels kan je mijn recensie hier al lezen.

12. Joachim Meyerhoff – Wanneer wordt het eindelijk weer zoals het nooit is geweest

Yes! Ik mag via Uitgeverij WPG meedoen met de blogtour voor dit boek. De titel  sprak mij meteen aan, ik vind deze zo bijzonder en het maakt mij meteen nieuwsgierig naar het verhaal, 24 maart komt mijn recensie online.

13. Susan Smit – En dan de liefde

Bij mede boekenblogster Judith heb ik dit mooie boek gewonnen. Smit onderzoekt de romantische liefde in al haar facetten: roemloos daten, het verlangen naar de ware, koortsachtig verliefd zijn, de ‘foute mannen’-valkuil, weer alleen zijn, samenwoonirritaties, lusthormonen en roze brillen, zelftrouw en bindingsangst, eigenliefde, babystress en de eeuwige vraag: gaan jullie nog trouwen?

20150208 Boekenkast tot blog

Maar natuurlijk heb ik naast het ploeteren aan mijn scriptie ook nog kunnen lezen. In februari las ik vier van deze vijf boeken. Van Fataal Verlangen en Ik ben Pelgrim heb ik inmiddels een recensie geplaatst, maar vanwege mijn blogstop heb ik van de andere boeken nog geen recensie gemaakt. Maar wat heb ik genoten van Woesten van Kris van Steenberge en Bonita Avenue vond ik wel bijzonder geschreven, maar ook apart. Zoals je merkt is het maar goed dat ik even pauze houd, want dan kan ik mooi even mijn tijd nemen om het goed te verwoorden….

Tot snel!

8 thoughts on “De maand waarin ik de Kringloopwinkel bijna leeg kocht..

  1. Zelf heb ik van jouw stapeltjes enkel ‘Rood waas’ gelezen. Ik was vroeger een grote fan van de Scarpetta-reeks, maar moet eerlijk bekennen dat de latere boeken me niet echt meer weten te boeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *