Van boekenkast tot blog

Van boekenkast tot blog

Wauw, de maand januari is als een speer voorbij gegaan. Ik heb maar liefst het dubbele aantal boeken gelezen dat ik gepland had. Blijkbaar is het werken met een planning toch wel handig voor zo’n enorme chaoot als ik. Ondanks dat we al weer een weekje in februari leven, wilde ik alsnog  in deze blogpost vertellen welke boeken ik van plan ben de komende weken te lezen. De boeken variëren in genre; het kan een literair boek zijn, een spannende thriller of bijvoorbeeld een komische roman.

20150208 Boekenkast tot blog

Terry Hayes – Ik ben Pelgrim

Op het moment van schrijven moet ik nog een honderdtal pagina’s uit het super spannende dikke boek ‘Ik ben Pelgrim’ van Terry Hayes lezen. Dat ik dit boek zo lang heb laten liggen! De hype omtrent dit boek is niet meer dan terecht, wat een spannende thriller boordevol spionage.

Liz Brouwer – Fataal verlangen

In het kader van de Hebban Leesclub mocht ik de eerste twee boeken uit de serie van Liz Brouwer lezen. Een beestachtig verbond‘ heb ik vorige maand met plezier gelezen dus ik kijk zeker uit naar haar tweede boek ‘Fataal verlangen’. Deze thriller gaat over de moord op een Amsterdamse juwelier. Maar deze moord blijkt niet het enige voorval te blijven rond dit juweliersbedrijf. De betrokkenheid van een pastoor en Oost-Europese connecties dwingen inspecteur Suze en haar rechercheteam om op diplomatieke wijze aan het werk te gaan.

Kris van Steenberge – Woesten

IMG_9131

Van leesclubzuster Tessa mocht ik dit boek lenen. Het boek speelt zich af in de 19e eeuw. Wanneer een mismaakt kind wordt geboren weigert zijn moeder hem een naam te geven, waardoor hij als Nameloos door het leven gaat. Omdat de dorpelingen van zijn verschijning moeten huiveren, gaat Nameloos gesluierd door het leven. Wanneer de Eerste Wereldoorlog zijn intrede doet, schijnt het leven van Nameloos te veranderen.

Joachim Meyerhoff – Wanneer wordt het eindelijk weer zoals het nooit is geweest

Vorige maand kreeg ik een heel leuk mailtje van WPG Uitgevers. Of ik interesse had om deel te nemen met een blogtour. Nou ben ik niet iemand die klakkeloos ‘ja‘ zegt op allerlei activiteiten, maar nadat ik de beschrijving had gelezen wilde ik wel graag meedoen. De achterflap van het boek meldt het volgende:

Hoe is het om op te groeien tussen honderden psychiatrische patiënten en lichamelijk gehandicapten omdat je vader de directeur is van een psychiatrische kliniek en je ouderlijk huis op hetzelfde terrein staat? Een komisch en tegelijkertijd treurig verhaal over een jongen die het best in slaap valt bij de kreten van patiënten, die een bloedbroederschap met de hond sluit en die het dubbelleven van zijn vader ontdekt – een fascinerende man die uitblinkt in theorie, maar verzaakt in de praktijk, die vol levensvreugde is en toch zijn einde te snel dichtbij ziet komen.

Peter Buwalda – Bonita Avenue

Al een tijdje (zeker 2 jaar) ligt dit boek ongelezen in de kast. Naar aanleiding van de recensie van Monique ben ik toch weer erg benieuwd geworden naar dit boek waarvan het verhaal zich afspeelt op de universiteit in Enschede. Een thuiswedstrijd dus!

20150208 Bonita avenue

Rector Magnificus van de Twentse Universiteit, Siem Sigerius, is een oud judoka en een innemend man. Hij woont met zijn tweede vrouw en haar twee dochters in een mooie woonboerderij in Enschede. Dochter Joni is slim en ook nog eens mooi. Zij heeft een relatie met Aaron. Uit zijn eerste huwelijk heeft Siem een zoon, Wilbert. De jongen is op het verkeerde pad geraakt en zit wegens doodslag in de gevangenis. Siem probeert alles wat fout ging bij zijn zoon, goed te maken bij zijn stiefdochters. Vooral Joni is zijn oogappeltje.

Maar dan ontdekt Siem dat Joni en Aaron in zaken verwikkeld zijn die buiten de openbaarheid gehouden moeten worden. Als dan ook blijkt dat Wilbert vrij is, volgt het ene drama op het andere.

Chad Harbach – De kunst van het veldspel

Mocht ik dan nog tijd over hebben, dan wil ik graag ‘De kunst van het veldspel’ van Chard Harbach lezen. Ik heb dit boek een tijdje geleden bij een Krinloopwinkel gekocht. De tekst op de achterflap en de mooie cover zorgde ervoor dat ik het boek heb gekocht. Het verhaal gaat over het volgende: Westish College, een kleine universiteit aan de oever van Lake Michigan. De jonge, getalenteerde honkballer Henry Skrimshander is voorbestemd om een ster te worden.

Maar wanneer tijdens een wedstrijd een routineworp van zijn hand verkeerd uitvalt, nemen vijf levens een andere wending. Henry’s groeiende gebrek aan zelfvertrouwen lijkt zijn veelbelovende toekomst te ruïneren. Het hoofd van de universiteit, de eeuwige vrijgezel Guert Affenlight, wordt onverwacht verliefd. Owen Dunne, Henry’s homoseksuele kamergenoot, raakt verwikkeld in een gevaarlijke affaire. Mike Schwartz, de aanvoerder van het honkbalteam en Henry’s beste vriend, beseft dat zijn carrière in gevaar komt als hij Henry blijft steunen. En Pella Affenlight, Guerts dochter, keert na een mislukt huwelijk terug naar Westish, vastberaden een nieuw leven te beginnen.

Deze week werd dit boek genoemd in de whatsapp groep van de leesclub. Het boek zou grappig en mooi zijn, een aangename toevoeging voor de stapel boeken die ik deze maand wil lezen.

Wat zijn jullie plannen deze maand?

9 thoughts on “Van boekenkast tot blog

 1. Dat wordt een topmaand, Sue!
  Woesten, Ik ben Pelgrim en Bonita Avenue gaf ik destijds vijf sterren.
  Dat nieuwe boek van Joachim Meyerhoff lees ik met je mee in het kader van genoemde blogtour. (Doe ik niet vaak, maar ik maak nu een uitzondering.)

  1. Wat goed om te horen! Ik doe ook voor het eerst mee aan een blogtour, dus ik ben ook wel erg benieuwd hoe het mij zal bevallen.

   Ik ben Pelgrim heb ik gisterenavond uitgelezen, wat een goede ‘James Bond’-achtige’ thriller.

 2. Wat toevallig, ik ga ook het boek van Joachim Meyerhoff lezen in het kader van een blogtour. Alleen dan niet van AW Bruna, maar van de Belgische uitgeverij WPG Uitgevers. Het boek verschijnt daar begin maart.

  1. Ik doe ook mee met WPG Uitgevers! Geen idee waarom ik met AW Bruna in mijn hoofd zat, had wel goed gelinkt.. Blijkbaar verdwijnt mijn chaotische eigenschappen niet bij het maken van deze blogposts…

 3. Bonita Avenue staat ook al jaren op mijn lijstje. Vooral ook omdat het in Enschede speelt. Ik weet dat mijn ouders zichzelf er erg mee vermaakt hebben, alleen al door de herkenbare omgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *