Spanning

Liz Brouwer – Fataal verlangen

Samen met andere lezers van het Crimezone forum mocht ik kennis maken met de boeken van Liz Brouwer. Al eerder lazen wij samenEen Beestachtig Verbond’ waarna wij direct over konden stappen op het volgende boek in de serie; ‘Fataal verlangen’.

Wederom speelt rechercheur Suze van Baarle een hoofdrol in een onderzoek naar een moord. Dit keer betreft het de juwelier Joris van der Greep. Joris wordt door zijn tweelingbroer Bastian dood aangetroffen. Hij blijkt op de avond van zijn dood bezoek gehad te hebben van een pastoor die hem een dure bisschopsring heeft verkocht. Het is geen verrassing dat de ring verdwenen is. Wat speelt zich allemaal af in de wereld van diamanten, sieraden en dure metalen? Suze moet zich met haar team richten op duistere intriges in een voor buitenstaanders verborgen wereld.

20150125 Fataal verlangen

Net zoals Een beestachtig verbond is Fataal verlangen een goede detective waarbij de moordzaak één grote puzzel blijkt te zijn. Suze van Baarle is nog geen steek veranderd. Nog steeds heeft ze strubbelingen om werk en privé te combineren en is ze niet altijd zeker van zichzelf. Ook kunnen we in dit boek lezen hoe haar team niet altijd één team is. Krijn valt vaak buiten de boot en Suze kan haar ergernissen niet altijd voor zich houden. Dit kenmerkt haar als personage; haar menselijkheid in combinatie met een goede neus voor ouderwets speurwerk zorgt voor een plezierig verhaal bovenop de fijne eigenschap dat de verhaallijnen wederom naadloos op elkaar aansluiten.

Liz Brouwer is kort en krachtig. Het boek bevat dat ook korte hoofdstukken en tekst die alleen er maar toe doet. In de boeken van Brouwer zal je dus geen onnodige vulling tegenkomen. Wat je leest past en hoort in het verhaal en dat maakt het leesplezier alleen maar groter. Wel miste ik in een zekere zin de spanning in het verhaal. Niet zozeer de spanning van een thriller, maar de spanning die bij het oplossen van een moordzaak hoort. Ondanks dit bestaat er geen twijfel dat rechercheur Suze van Baarle ook in een volgend boek de lezer goed zal vermaken.

3 thoughts on “Liz Brouwer – Fataal verlangen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *