Van boekenkast tot blog

Van boekenkast tot blog – Januari

Ondanks dat ik een enorme chaoot ben denk ik af en toe wel eens dat het leven een stuk makkelijk zou kunnen zijn door af en toe gebruik te maken van een planning. Op het werk heb ik natuurlijk wel deadlines en moet ik mijzelf verantwoorden, maar bij het lezen en het bloggen heb ik natuurlijk alle vrijheid ter wereld! Erg fijn, maar soms ook onhandig. Zo kunnen er bij mij in één week drie berichten verschijnen waarna ik een lange tijd stil ben.

Eind vorig jaar was ik al begonnen met het werken met een planning, maar toch heb ik een iets meer structuur nodig. Daarom wil ik in de eerste week van een nieuwe maand een kort overzicht weergeven welke boeken ik van plan ben te lezen in de desbetreffende maand. Op deze manier heb ik gevoelsmatig iets waar ik naar toe mag werken en schept het hier en daar aardig wat duidelijkheid. Mooi voornemen voor het nieuwe jaar dacht ik zo.

Bron: www.fiwo.se
Bron: www.fiwo.se

Wat ga ik lezen deze maand?

Peter Robinson – Dankbare dood

Bijna alle boeken van Peter Robinson heb ik gelezen. Aangenaam verrast was ik dan ook dat Marlieke zijn meest recente boek in een winactie gooide. Geluk was aan mijn zijde en eind vorig jaar viel het boek bij mij op de deurmat. Hoog tijd om het te lezen dus.

Inspecteur Banks en zijn team worden dit keer ingeschakeld om de dood van voormalig universitair docent Gavin Miller op te lossen. Zijn lichaam is gedumpt op een verlaten spoor vlakbij zijn huis. Miller blijkt een fors bedrag contact geld op zak te hebben. Zijn roerige verleden heeft gezorgd voor veel vijanden, dus alle mogelijkheden staan voor Banks open. Niets lijkt voor de hand te liggen en Banks dient duistere zaakjes op te moeten graven om de zaak op te lossen. Zaakjes die eigenlijk beter verborgen hadden kunnen blijven..

Elie Wiesel – Nacht

Op aanraden van Tessa kocht ik vorig jaar dit mooie boek, want het is één van haar favoriete boeken. Nog steeds ligt het te verstoffen in de boekenkast, dat moeten we niet willen! Zeker nadat ik Ik ontsnapte uit Auschwitz van Rudolf Vrba heb gelezen is mijn interesse voor de WOII weer opgelaaid. Om deze reden ben ik ondertussen in Nacht begonnen. Elie Wiesel werd werd als kind naar de nazi-vernietigingskampen Auschwitz en Buchenwald gezonden. In zijn boek Nacht vertelt Wiesel op openhartige en ontroerende wijze over de verschrikkingen die zich daar hebben afgespeeld. Hij vertelt over zijn familie die hij op gruwelijke wijze heeft verloren. Een boek dat je gelezen moet hebben om nooit te vergeten waartoe de mensheid in staat is. Ik houd de tissues binnen handbereik.

20140104 Elie Wiesel nachtFemke Roobol – De laatste winter

Ook dit boek staat al een tijdje op mijn lijstje van nog te willen lezen boeken. Geen idee waarom het er nog niet van gekomen is, want dit boek krijgt van collega boekenbloggers hoge waarderingen én ik heb het boek mogen downloaden via Elly’s choice. Wederom een boek dat gaat over WOII. Ik beloof plechtig volgende maand ook iets meer luchtigs te lezen.

De laatste winter gaat over de zoektocht van een jonge vrouw naar haar verdwenen broer. Anna Verbeek vecht samen met haar moeder tegen de honger gedurende de hongerwinter in 1944. Haar broer is tijdens een razzia opgepakt en afgevoerd en ook na de oorlog ontbreekt ieder spoor van hem. Anna gaat op zoek, maar kan ze haar broer vinden?

Maartje Fleur – De au pair

Mocht ik nu tijd over hebben en dan kies ik voor een luchtige thriller als kers op de slagroom. Een dun boek dat ik ook via de abonnementsdienst van Elly’s choice heb mogen downloaden. Ben ik direct al goed op weg met mijn challenge!
Caroline laat haar studentikoze bestaan achter zich en gaat samenwonen met Arthur en zijn dochter Lois in hun kapitale villa aan de rand van het bos. Caroline heeft haar leven op orde en als ze zwanger wordt lijkt al het geluk haar toe te lachen. Maar wanneer Arthur verdacht wordt van moord op een oude au pair verandert het leven drastisch.


Welke boeken wil jij deze maand lezen?

12 thoughts on “Van boekenkast tot blog – Januari

 1. Nacht heb ik ook geleend na het verhaal van de ontsnapping uit Auschwitz, maar of ik er deze maand aan toe kom, voordat ik hem terug moet brengen? Je hebt gelijk een maandlijstje helpt wel bij je leesuitdaging ;-)

 2. Ik maak eigenlijk geen planning voor de maand voor wat ik ga lezen. Ik kijk waar ik zin in heb op dat moment. Maar ik probeer wel meer mijn blogposts te plannen. Net als jij had ik af en toe ook eens drie keer een post en dan weer bijna een week niets. Daarom probeer ik wat vaste blogmomenten in te plannen. En som ga ik er dan op zondagavond voor zitten om in ieder geval voor de halve week alvast blogposts te plannen.

  1. De vaste blogmomenten heb ik ook ingepland, maar dan moet ik deze nog wel in weten te vullen. Daarom heb ik mezelf wat boeken toegekend in een bepaalde maand. Soms is het ook dat ik een periode alleen maar thrillers lees en dan ontbreekt de diversiteit op de site ook aardig, haha. Ach, het gaat er om dat je er plezier in hebt. Gelukkig heb ik dat ook nog op deze manier.
   Knap dat je vooruit kan bloggen, ik heb het een paar keer geprobeerd maar bij mij wil het echt niet lukken…

 3. Eigenlijk beslis ik nooit vooraf wat ik ga lezen. Ik volg maar één vaste regel en dat is dat recensie-exemplaren steeds voorrang krijgen. Ik begon 2015 tot nu toe met eigen boeken. Eén van Nora Roberts en één van Gini Koch. Momenteel heb ik het volgende Nora Roberts boek al naast me klaarliggen, maar wat ik daarna zal lezen weet ik dus nog niet.

  1. En die regel heb ik dus niet. Ik vraag bijna nooit recensie-exemplaren aan, een hoge uitzondering daargelaten. En dat vind ik eigenlijk ook wel fijn, zodat ik zelf kan bepalen wat en wanneer ik ga lezen.
   Nora Roberts ken ik wel van naam, maar nog nooit iets van gelezen. Uit je berichtje kan ik opmaken dat ze aan te raden zijn? ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *