Algemeen25 januari 2015

3

Liz Brouwer in de Hebban Leesclub

Sinds 2007 ben ik lid van het Crimezone forum (nu natuurlijk Hebban). Niet altijd even actief, maar wekelijks kijk ik toch wel of er nieuwe berichten gepost zijn. Ik vind het leuk om te lezen wat anderen aan het lezen zijn en wat zij er van vinden. Op deze manier kom je veel leuke tips tegen (Ezzulia is trouwens ook een geschikt forum hiervoor!).

Wat naast de algemene berichten ook regelmatig terugkomt is de Leesclub. Forumleden kunnen zich inschrijven voor een bepaalde leesclub. Wanneer je als één van de winnaars wordt gekozen, mag jij samen met mede-forummers het boek lezen. Wel wordt er natuurlijk een actieve bijdrage van je verwacht op het forum. Geregeld mag ik meedoen met de Leesclub en om deze reden heb ik al geregeld boeken mogen lezen die ik anders nooit gelezen had. Op dit moment mag ik meedoen met de boeken van Liz Brouwer (lucky me!).

20150125 Een beestachtig verbond

Een beestachtig verbond

In het Entrepotdok wordt het lijk van meubelmaker en ontwerper Bernd van Trigt gevonden. Hij is op bizarre wijze om het leven gebracht. Er lijkt een overeenkomst te zijn met een onopgeloste moord uit het verleden. Rechercheur Suze van Baarle en haar team worstelen zich door de meest uiteenlopende sporen heen die uiteindelijk allemaal met elkaar verbonden zijn; middeleeuwse dierenverhalen, verraad in de tweede wereldoorlog, een schooltuintjescomplex en een verzorgingstehuis. Aan de tragische ontknoping blijkt uiteindelijk niets menselijks vreemd te zijn.

Fataal verlangen

Wanneer in de Beethovenstraat in Amsterdam het ontzielde lichaam van een juwelier wordt gevonden, blijkt dat nog maar het begin te zijn van een reeks noodlottige voorvallen rond het juweliersbedrijf van de gebroeders Van der Greep.  De betrokkenheid van een pastoor en Oost-Europese connecties dwingen Suze van Baarle en haar rechercheteam om op diplomatieke wijze aan het werk te gaan. Gebeurtenissen uit het verleden brengen langzaam maar zeker de ontluisterende waarheid van het heden aan het licht.

20150125 Fataal verlangen

Leesclub

Het is de bedoeling dat we met de tien winnaars eerst het boek Een beestachtig verbond lezen en deze beknopt bespreken. Vervolgens gaan we samen Fataal verlangen lezen en deze wordt op de gebruikelijke uitgebreide manier besproken. Dit gebeurt door middel van het beantwoorden van vragen en met elkaar in discussie te gaan.

Om eerlijk te zijn had ik nog nooit van Liz Brouwer gehoord. Zelfs haar boeken kwamen mij niet bekend voor. Daarom ben ik dan ook erg benieuwd hoe ik deze literaire thrillers zal vinden. Inmiddels ben ik in het eerste boek bezig; mijn eerste kennismaking met rechercheur Suze (door haar zus ook wel Sue genoemd ;-)). Dat het een Nederlandse thriller is kom je niet onderuit, het boek staat vol met Nederlandse namen en dat leest alleen maar fijn.

Wie is Liz Brouwer? 

Liz Brouwer werkt dagelijks met zelfstandige ondernemers en ondernemers in het MKB en koos er daarom ook bewust voor om haar literaire thrillers bij een kleine uitgeverij, H&G Uitgeverij, onder te brengen.
Ze is geboren en getogen in Amsterdam en deze (multi)culturele stad heeft haar de verhalen min of meer aangereikt. Liz is lid van tot het Genootschap van Nederlandse Misdaadauteurs (bron).

Ken jij Liz Brouwer?

Dat ik nog nooit van Liz Brouwer had gehoord, wil natuurlijk niet betekenen dat zij onbekend is in leesland. Heb jij één van deze boeken al gelezen en wat vond je er van?

3 thoughts on “Liz Brouwer in de Hebban Leesclub

  1. Toevallig heb ik beide boeken van Liz Brouwer eind vorig jaar gelezen nadat ik door haar uitgeverij werd benaderd. Daarvoor ook nog nooit van gehoord. Zonde, want ik vond beide boeken zeer de moeite waard. Vast veel leesplezier en ik ben erg benieuwd wat jij er van vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *