Persoonlijk21 december 2014

7

Redenen waarom de kerstvakantie altijd te kort is

Al weken kijk ik er naar uit; twee weken heerlijk vrij in de periode van kerst en oud en nieuw. Nu hebben we eindelijk de tijd om de dingen te doen waar we anders niet gemakkelijk tijd voor kunnen of willen vrij maken. Werk in combinatie met een studie, een kleine man van een half jaar en een man die vaak meer werkt dan thuis is, kan men gerust zeggen dat bepaalde bezoekjes of andere activiteiten nog wel eens uitgesteld worden. Om van uitstel geen afstel te maken hebben we dan de komende twee weken goed gevuld. ‘Hadden we maar langer vakantie opgenomen‘, was mijn gedachte. Maar hoeveel weken vrij we ook hebben; tijd komen we altijd tekort. Waarom?

www.tumblr.com
www.tumblr.com

1. Omdat ik bijna 165 boeken ongelezen in de kast heb staan. Need I say more?

2. Wel 24 uur per dag kan ik naar de kleine man kijken. Wederom; need I say more?

3. Ons huis kan best een keer een mega opruimbeurt gebruiken. Niet dat we dit jaren geleden voor het laatst hebben gedaan, maar allebei  laten we nog wel eens (geregeld) spullen slingeren. Tijdens mijn zwangerschapsverlof had ik van die mooie bakken gekocht waar ik alles gesorteerd en wel in kon opbergen, maar ook die bakken raken wel eens vol. Hoog tijd dus om nieuwe bakken te kopen en alle losse spullen op te bergen. Uiteraard hebben we dit niet in deze twee weken in de planning staan. Ik ben wel gek, maar ook niet zo gek ;-)

4. Mijn leesachterstand is hopeloos (zie 1), maar ondanks mijn ongelezen boeken heb ik dus helemaal geen materiaal beschikbaar voor de site. En natuurlijk kan ik jullie niet altijd vervelen met dit soort posts ;-)

5. Twee weken zijn lang niet genoeg om de achterstand van de joggingbroek-dagen in te halen.

6. Twee weken zijn lang niet genoeg om het slaaptekort in te halen.

7. Zonder dat ik er erg in heb kan ik uren nutteloze dingen op het internet opzoeken of bekijken. Zonde van de tijd, zeker in deze twee weken! Goed idee om facebook te vermijden deze periode.

8. Deze week heb ik app van De slimste mens geïnstalleerd op de telefoon met als gevolg dat ik er een verslaving bij heb. Dit past niet in het schema!

Nu ik dit lijstje zo doorlees kan ik maar één ding denken als goed voornemen voor 2015. Timemanagement. Het lijkt mij in ieder geval geen overbodige luxe om uitgerust aan een vakantie beginnen. Nu rest mij de vraag; wat zijn jouw plannen voor de komende weken?

7 thoughts on “Redenen waarom de kerstvakantie altijd te kort is

  1. Kerst vieren, genieten van familie & vrienden en inderdaad een beetje minder facebook en surfen over het internet, maar jou blogtitel triggerde wel weer zo, dat ik nog even heb gekeken ;-) Ergens in deze weken zal ik ook een blogjaar afronden en vol plannen en idealen aan een nieuw 2015 beginnen!

    1. Wat leuk, heb je leuke nieuwe ideeën voor volgend jaar? Ik word vaak ook erg enthousiast om het nieuwe jaar in te duiken, het is een beetje het gevoel om ergens ‘nieuw’ aan te mogen beginnen. Heb jij dat ook?
      Geniet van de kerstdagen en alvast een super oud en nieuw gewenst!

  2. Hihi, zo herkenbaar. De tijd lijkt in een flits voorbij te vliegen zodra je even online gaat. Snel even de Bloglovin achterstand bijlezen (één dag niet online = 85 blogposts), mail checken, Twitter, Facebook, Goodreads, aan de blog werken, … Om dan te moeten vaststellen dat de namiddag al voorbij is.

  3. 165 ongelezen boeken? Ik heb er ook ongeveer 150 ongelezen liggen. Of nee, excuseer: 151. Ik las er vandaag toch eentje uit, maar ik kocht er ook gelijk weer 2 bij. Kwestie van goed voorzien te zijn, zeker? ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *