Persoonlijk7 december 2014

4

Dank u wel Sinterklaasje!

Eigenlijk ben ik best voorspelbaar. Verlanglijstjes voor verjaardagen, Sinterklaas of voor kerst bestaan gegarandeerd gedeeltelijk uit boeken. Op twitter, bloglovin of Pinterest verzamel ik recensies of andere berichten van boeken die ik naar aanleiding van dat bericht graag zou willen lezen. Als ik dan voor een gelegenheid een lijstje moet aanleveren dat klik ik gewoon hier en daar op wat lijstjes en dan violá; mijn verlanglijstje is klaar!

Het voordeel hiervan is dat ik na een tijdje niet meer weet wat ik precies heb gevraagd, dus bij het uitpakken van cadeautjes is het nog altijd een verrassing :-) Uiteraard heb ik dat ook voor Sinterklaas gedaan en van de goede lieve Sint heb ik deze twee boeken gekregen.

20141205 Sinterklaascadeautjes1. Aminatta Forna – Het huis met de schaduw

Laura en haar twee kinderen knappen een vervallen huis net buiten het stadje Gost op. Lauras man blijft voor zijn werk in Engeland en daarom helpt buurman Duro het vakantiehuis bewoonbaar te maken. Met zijn twee jachthonden heeft hij het lege huis jarenlang in de gaten gehouden. Uit de onrust die Laura in het stadje veroorzaakt blijkt dat de bewoners van Gost niets moeten hebben van buitenstaanders. Langzaam wordt duidelijk dat Duro oude banden heeft met het huis, waarover een donkere schaduw hangt.

Dit boek was het Boek van de Maand bij de Wereld draait door. Normaal gesproken houd ik niet zo van hypes, maar door de grote hoeveelheid positieve reacties had ik dit boek toch bewaard in een van mijn lijstjes.

2. Juan Gabriel Vasquez – Het geluid van vallende dingen

Zodra de jonge Antonio Yammara een zekere Ricardo Laverde leert kennen, begrijpt hij dat zijn nieuwe vriend een geheim met zich meedraagt. Zijn fascinatie voor het mysterieuze leven van Laverde verandert in een ware obsessie als Laverde wordt vermoord. Hij heeft het idee dat de oplossing van het mysterie ook inzicht zal geven in de keuzes in zijn eigen leven.
Yammara begint een onderzoek dat teruggaat tot de jaren zeventig, toen een complete generatie noodgedwongen opgroeide onder de constante dreiging van datgene wat Colombia uiteindelijk naar de rand van de afgrond zou brengen, de drugshandel.

Het geluid van vallende dingen is het verhaal van een onderbroken vriendschap. Het is een dubbele liefdesgeschiedenis in weinig gunstige tijden, een onderzoek vol suspense naar het verleden van een man en een land, en een röntgenfoto van een generatie gevangen in angst.

Volgens mij kwam ik via twitter een bericht van iemand tegen die vol lof over dit boek sprak. Nieuwsgierig als ik ben klik ik dan meteen door en al snel belandde dit boek op een van mijn lijstjes. De omslag vind ik trouwens heel erg mooi, ik ben zeer benieuwd naar dit boek!

 
Wat hebben jullie van Sinterklaas gekregen? 

 

4 thoughts on “Dank u wel Sinterklaasje!

  1. Gave cadeau’s, Het geluid van vallende dingen staat ook op mijn nog te lezen boeken lijstje.

    Wij vieren geen Sinterklaas, wij drinken alleen warme chocolademelk en knabbelen aan home made kruidnootjes :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *