Persoonlijk4 november 2014

14

Kringloopvondsten #3

Af en toe doen wij burgerlijk. Dan gaan we met ons drietjes op stap, gelukkig nog net niet alle drie in dezelfde outfit, maar het scheelt niet alles. Dat is het fijne van in de stad wonen, je kunt gemakkelijk alle kanten op.

Afgelopen zondag was het weer zo ver, maar dit keer gingen we niet richting het centrum van Enschede maar richting Cinestar. Want op weg daar naar toe zit een supermooie Kringloopwinkel van Het Goed! We komen vaker bij de Kringloopwinkel aan de Emmastraat in Enschede, maar eigenlijk vind ik dat een vrij smerige winkel.. Dus als ik er kom, probeer ik zo min mogelijk aan te raken ;-)

Maar goed, Het Goed is wel een verzorgde winkel. Uiteraard ging ik direct naar de boekenafdeling:20141104 Kringloop 2
20141104 Kringloop 1

Het ziet er toch super uit?

Er stonden onwijs veel mooie boeken en ook nog in perfecte staat! Natuurlijk ben ik niet met lege handen naar huis gegaan, alhoewel ik mij enorm moest bedwingen om niet tientallen boeken in mijn tas te proppen…

De Kringloopvondsten:

20141104 Kringloop 31. Herman Finkers – Finkers op een hoop (3,50 euro)

Dit boek staat voor met de leukste, grappigste en mooiste teksten van Herman Finkers. Heerlijk om eens in de zoveel tijd wat uit te lezen. Ik vind zijn humor altijd geweldig en als ik het lees dan hoor ik het hem gelijk vertellen. Dus het lijkt net alsof je bij zijn voorstelling zit.

2. Unni Lindell – Het dertiende sterrenbeeld (1,95 euro)

Veel misdaadromans van Unni Lindell heb ik al gelezen, maar volgens mij dit boek van haar nog niet! Dit is haar eerste misdaadroman met Cato Isaksen in de hoofdrol die samen met inspecteur Ingeborg jacht maakt op een seriemoordenaar.  Unni Lindell heeft een erg fijne schrijfstijl en Cato Isaksen is een aangenaam personage.

3. Chad Harbach – De kunst van het veldspel (2,95 euro)

De omslag van dit boek intrigeerde mij. Ondanks dat ik niet van honkbal houd, nou ja ik vind het ook niet vervelend om naar te kijken, lijkt het verhaal mij daarentegen wel weer erg leuk. Uit de flaptekst blijkt dat de jonge getalenteerde honkballer Henry geblesseerd raakt wat vervolgens invloed heeft op het leven van vijf verschillende personages. De personages zijn ‘onvergetelijk’ en auteur Jonathan Franzen geeft aan dat ‘Debuutromans die zo sterk en meeslepend zijn kom je maar zelden tegen’. Ik ben benieuwd!

4. Monika Peetz – Dinsdagvrouwen (2,50 euro)

Het boek Dinsdagvrouwen stond al langere tijd op mijn lijstje van boeken die ik graag tweedehands wilde scoren. Dat zijn boeken die ik wel graag zou willen lezen, maar niet zó graag om er de vaste boekenprijs voor te betalen. Nou gelukkig maar, want voor 2,50 euro kwam ik deze ongelezen versie tegen. Het boek gaat over vijf hartsvriendinnen die samen een deel van de  Jakobsweg gaan lopen en tijdens deze reis een geheim op het spoor zijn dat hun levens en hun vriendschap op de proef stelt.

Voorleesboeken (samen 4 euro)

Voor de kleine zag ik ook twee mooie voorleesboeken! Gelukkig kan hij ze nog niet opmerken, want met Sinterklaas in aantocht zijn komen dit soort cadeautjes altijd goed van pas.

20141104 Kringloop 4Tot slot heb ik in de ietwat minder schone Kringloopwinkel twee weken geleden een boek meegenomen (ja, het was ook het enige wat ik aan heb geraakt ;-))

20141104 Kringloop 5

5. Melania Mazzucco – Vita (1 euro)

Het is het boek Vita van Melania Mazzucco waar ik 1 euro voor heb betaald. In 1903 komen twee kinderen uit een gehucht in Italië aan op Ellis Island: Diamante van twaalf en Vita van negen jaar oud. Hij is zwijgzaam, trots en onverschrokken en Diamante is impulsief, jaloers en begiftigd met het vermogen om voorwerpen te verplaatsen. In deze emigrantenroman wordt vertelt hoe deze kinderen proberen een bestaan opbouwen in Amerika.

Wat is jullie favoriete Kringloopwinkel? 

 

 

14 thoughts on “Kringloopvondsten #3

  1. Er zit bij ons in de buurt een hele grote, mooie kringloopwinkel. Ik kom er eigenlijk veel te weinig. Dat boek ‘Kunst van het veldspel’ is de enige dikke roman die mijn vriend de afgelopen jaren gelezen heeft, juist omdat hij over honkbal gaat haha.

  2. Vita heb ik ook in de kast staan. Dat is een erg mooi boek! Zelf ga ik ook regelmatig even bij de kringloop kijken. In Leeuwarden heb je er een paar. Ik heb geen favoriet. Hangt van het aanbod af.

  3. Wat een heerlijke vondsten Sue!

    Ik vind een kringloopwinkel bij mij in de stad erg fijn, ze hebben vaak nieuwere boeken (Dansen in de Hemel van Michael Pilarczyk voor € 1,50, Dorsvloer vol confetti van Franca Treur voor € 1,50) en de boeken zien er goed uit, geen vlekken of ezelsoren, heerlijk!

  4. Wauw, zoveel boeken in jullie kringloopwinkel. Hier bij ons in het dorp is er eentje op 5min. wandelen van ons huis. Jammer genoeg komen er de laatste tijd niet zo frequent nieuwe boeken binnen. Maar ik ga toch af en toe snel even kijken.

    1. Ja, het is echt een hele mooie kringloop die ook aandacht besteed aan de verzorging van de boekenafdeling, Soms moet je ook geluk hebben om wat leuks te vinden. Vaak vind ik ook niet wat (of ik neem toch iets mee omdat ik niet met lege handen naar huis kan gaan haha)..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *