Algemeen

Nieuwe aankopen

Waar ik ook kijk of kom, ik kom altijd in de verleiding om meer en meer boeken te kopen. Dit terwijl ik net zoals heel veel andere mensen een enorme verzameling boeken heb, waarvan een groot deel ook nog gelezen mag worden. Nu ik onlangs ook een abonnement heb genomen op Elly’s choice is mijn digitale boekenstapel ook alleen maar toegenomen. Ondanks dit alles heb ik de afgelopen weken weer mooie boeken gekocht, natuurlijk voor even mooie prijsjes. Want koopjes zoeken en vinden; dat kan ik als de beste!

20140911 Aankopen

Kringloopwinkel

Nu ik natuurlijk nog zwangerschapsverlof heb, ga ik regelmatig een stukje met de kleine wandelen. Vaak kom ik dan ook langs onze plaatselijke kringloopwinkel waar ik al veel mooie koopjes (bijvoorbeeld dit en dat) heb gevonden. Nu viel het aanbod wel wat tegen, maar met lege handen kon ik niet naar huis gaan. Nadat ik al eerder twee boeken van Irving heb gevonden (en die ik nog niet gelezen heb), heb ik dit keer het boek ‘De vierde hand’ van Irving meegenomen. Daarnaast  vond ik een boek ‘De onvergetelijke verhalen‘ van Roald Dahl. Aangezien ik vroeger een aantal boeken van hem heb verslonden, zoals de GVR en De heksen) kon ik dit boek voor 1 euro niet laten liggen.

Boekenkraam

Heel af en toe kijk ik op marktplaats naar boeken, de ramsj bij boekhandels maar ook kijk ik af en toe bij de boekenkraam. Dit is een online webshop waar ze licht beschadigde boeken verkopen. Een aantal dagen hadden ze een mooie actie en na drie keer mijn winkelmandje vullen en weer leeghalen heb ik op het laatst toch de bestelling geplaatst. Het zijn de volgende boeken geworden:

  • Iris Hannema – Miss yellow hair, hello! – Regelmatig zag ik dit reisboek op verschillende social media voorbijkomen, maar de recensie van Tessa had mij overtuigd. Dit boek moest ik kopen, want ik wilde het nu toch wel graag lezen! Het boek geef als cadeautje weg, maar ik ga er van uit dat ik het vast voor een paar dagen mag lenen..
  • Henning Mankell – Diepte – Dit is een van de boeken die ik nog niet van Mankell heb. Het is een roman dat zich afspeelt tijdens de Eerste Wereldoorlog en het gaat over een eigenzinnige, in zichzelf gekeerde Zweed die de dieptes moet meten voor de veiligheid van de vloot die het neutrale Zweden zoekt. Dat Mankell naast thrillers ook goede romans schrijft, blijkt uit het boek Tea-bag dat ik erg mooi vond.
  • Janet Evanovich – Motor Mouth – Helaas is dit geen boek met de klunzige Stephanie Plum in de hoofdrol, maar desalniettemin heb ik zoveel vertrouwen dat Evanovich ook met dit boek een grote lach op mijn gezicht kan toveren.
  • Jaume Cabré – De bekentenis van Adria – Dit boek doet mij denken aan De schaduw van de wind van Carlos Ruiz Zafón en al vaker heb ik goede recensies voorbij zien komen. Deze dikke pil maakte mij nieuwsgierig en binnen no-time lag het dan ook in mijn winkelmandje.

Marktplaats

Zaterdag 27 september komt de leesclub weer bij elkaar. Dit keer gaan we elkaar ontmoeten in Amersfoort, waar we het boek Schitterende ruïnes van Jess Walter gaan lezen. Het boek heeft echt een prachtige omslag met mooi kleuren. Het verhaal blijkt ook goed te zijn, dus dat komt goed uit!

20140905 Schitterende ruines

Crimezone Leesclub

Sinds 2007 ben ik lid van het forum van Crimezone, (tegenwoordig ook wel Hebban genoemd). Ik post er niet zo heel veel meer, maar lees nog wel mee. Regelmatig kunnen leden zich opgeven om mee te doen aan de Crimezone Leesclub. Alleen als het boek mij aanspreekt, geef ik mij op. En zo ook voor de Monogram moorden van Sophie Hannah. Kort daarna kreeg ik een leuk berichtje; ik was een van de gelukkigen die mee mochten doen!

De Monogram moorden is het nieuwe van Agatha Christie dat op 8 september in ruim vijftig landen tegelijk is verschenen. Dit nieuwe Hercule Poirot-mysterie is geschreven door Sophie Hannah en speelt zich af in 1929.

20140914 Monogram moorden

Poirots rustige avondmaal in een Londens etablissement wordt verstoord als een opgejaagde, jonge vrouw hem toevertrouwt dat iemand op het punt staat haar te vermoorden. Ze is doodsbang, maar zegt dat het recht zal zegevieren als ze dood is, en ze smeekt Poirot geen onderzoek te verrichten in het geval van haar dood. Later die nacht worden drie mensen dood aangetroffen in een fancy Londens Hotel. De moordenaar heeft drie sinistere aanwijzingen achtergelaten, een bij elk lichaam. Al snel is Hercule Poirot verwikkeld in de zaak en terwijl hij alles op alles zet om de bizarre stukjes van de puzzel in elkaar te zetten, maakt de moordenaar zich klaar om weer toe te slaan…


 

Welke boeken heb jij de afgelopen weken gekocht? 

5 thoughts on “Nieuwe aankopen

  1. Mooie aankopen, en bedankt voor de credits :-)
    Ik ben stiekem een beetje jaloers op je Roald Dahl-boek haha
    En..ik weet zeker dat je zult genieten van John Irving. De vierde hand vond ik een erg mooi boek van hem. Genietze! En tot de 27e :-)

  2. Graag gedaan! Als ik het boek nog een keer tegenkom, dan neem ik het voor je mee. Bianca attendeerde mij er trouwens op dat de leesclub zaterdag 11 oktober is, stupid me! Niet dat we straks met zijn tweetjes in Amersfoort staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *