Romans en literatuur

#3 – Het 2e verhaal uit ‘S’ van J. Abrams en Doug Dorst

Gisteren heb ik de laatste aantekeningen van onderzoekers Jenny en Eric gelezen uit het boek Schip van Theseus van auteur V.M. Straka. Hun correspondentie en aantekeningen zijn het tweede verhaal uit het ‘S‘ van Doug Dorst en J. Abrams gelezen. In deze blogpost konden jullie al lezen op welke manier ik dit boek zou gaan lezen, want het boek bestaat uit verschillende lagen. Het boek ‘S’ bestaat uit een bibliotheekboek ‘Schip van Theseus‘ (deel 1), dat ik enige tijd gelezen heb gelezen. De aantekeningen die Jenny en Eric in de kantlijnen hebben gemaakt vormen samen een parallel verhaal aan het boek.

20140905 S3Wat had ik mij verheugd om eindelijk de berichtjes van Jenny en Eric te lezen, evenals de bijzondere bijlagen die tussen de bladzijdes waren gevoegd. Tijdens het lezen van het boek zelf moest ik mij behoorlijk inhouden om niet eventjes snel de aantekeningen te lezen. De correspondentie tussen Jenny en Eric begint nogal onschuldig, maar al snel raakt ook Jenny in de ban van het onderzoek naar de identiteit van V.M. Straka.

De aantekeningen bestaan uit verschillende kleuren zodat er onderscheid te zien is in tijdsbestek. De correspondentie begint in blauw/zwart, naar oranje/groen en uiteindelijk naar rood/paars. Ik heb de aantekeningen in één keer gelezen, ik heb hierbij niet gekeken naar de kleuren. Dit heeft mijns inziens geen invloed gehad op het verhaal.

Niet alleen het onderzoek naar V.M. Straka is interessant, maar ook het ‘persoonlijke’ contact wat Jenny en Eric met elkaar hebben. Ze stellen elkaar vragen, wijden uit over gebeurtenissen uit het verleden en proberen elkaar te ondersteunen, uit te dagen en te ontwikkelen. Op een gegeven moment wordt het zelfs spannend wanneer Jenny en Eric merken dat ze in de gaten worden gehouden. Het is bijzonder om deze spanning via een bibliotheekboek mee te krijgen. De bijlagen hierbij zijn een waardevolle aanvulling op hun verhaal, maar juist ook op het onderzoek naar de identiteit van Straka. Niet iedere bijlage vond ik even interessant, maar het maakte het verhaal wel meer compleet. Je merkt dat het verhaal ontzettend goed in elkaar steekt en dat er enorm veel energie is gestoken om de verschillende lagen in de verhalen goed op elkaar aan te sluiten.

Een complete recensie volgt uiteraard!

 

4 thoughts on “#3 – Het 2e verhaal uit ‘S’ van J. Abrams en Doug Dorst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *