Algemeen

Elly’s choice

Elly’s choice

Gisteren is er een nieuw en innovatief initiatief gelanceerd; Elly’s choice. Naast Netflix en Spotify is Elly’s choice een soortgelijke dienst voor fanatieke lezers. Wanneer je namelijk lid wordt van deze online dienst, mag je namelijk maar liefst 10 e-books per maand gratis (en legaal!) downloaden. De abonnementsprijs hebben ze ook laag gehouden, want per maand wordt er 2,99 euro gevraagd. Dus per boek betaal je in principe maar 0,29 cent. Goedkoper kan echt niet, behalve natuurlijk op een illegale wijze.

20140828 Ellys choice

De titels voor deze én volgende maand zijn al bekend gemaakt, het gaat om:

 • Saskia Noort – Debet
 • Nicci F rench – Blauwe maandag
 • Graeme Simsion – Het Rosie project
 • Nina George – De boekenapotheek aan de Seine
 • Auke Hulst – Kinderen van het ruige land
 • Christine Otten – Om adem te kunnen halen
 • Natacha de Rosnay – De belofte van Odessa
 • Suzanne Hazenberg – Thriller
 • Jill Mansell – Huisje boompje beestje
 • Herman Koch – Zomerhuis met zwembad

Volgende maand

 • Lisette Jonkman – Verkikkerd
 • Maartje Fleur – De Au pair
 • Tamara McKinley – Woenstijnwind
 • Philip Snijder – Het geschenk
 • Sophie Kinsella – Ik krijg je wel
 • Susan Smit – Gisele
 • Simone van der Vlugt – Jacoba, dochter van Holland
 • Yvonne Kroonenberg – Familieblues
 • Jojo Moyes – Voor jou
 • Maaike Gerritsen – De geboorte van een wees

De aangeboden boeken variëren in genre, waardoor het voor iedere lezer een aantrekkelijk aanbod is. Vooral de boeken van deze maand spreken mij aan, zoals de boeken van Nina George, Auke Hulst Suzanne Hazenberg en Christine Otten.

Dilemma?

En toch twijfel ik over een lidmaatschap. Waarom? Omdat ik nog meer dan 140 boeken ongelezen in de kast heb staan en daarnaast nog een klein stapeltje digitale boeken. Als er per maand tien boeken bijkomen, kan ik daar als fanatieke lezer natuurlijk nooit tegenop boksen. Maar….. zo’n aanbod kan ik natuurlijk ook niet laten liggen. Toch?…. Nee!

Het voordeel van dit lidmaatschap is dat het natuurlijk een leuke kans is om kennis te maken met auteurs die je niet kent en waarvan je de boeken normaal gesproken niet snel zou lezen. Daarnaast zijn de aangeboden boeken redelijk recent en gevarieerd, dus natuurlijk word ik lid,  jij ook?

22 thoughts on “Elly’s choice

 1. Nou, dat dilemma heb ik dus ook, maar het is wel zeer aantrekkelijk. De boeken voor volgende maand vind ik minder aantrekkelijk dan van deze (is dat sep of okt?). Want dan moet ik heel snel beslissen ;).

 2. De boeken van volgende maand vind ik ook iets minder dan deze maand. Maar we hebben nu toch tot eind september de tijd om lid te worden? Wat ik niet goed begrijp is dat je ook maandlid kan worden, maar daar betaal je 24,99 voor. Dat is best een rare verhouding ten opzicht van een jaarabonnement.

  1. Dat verschil tussen maand- en jaarprijs lijkt me een typisch marketingtrucje. Niemand gaat natuurlijk voor dat maandabonnement als een jaarabonnement zoveel voordeliger is. Klant blij, want heeft (in zijn/haar ogen) veel geld bespaard. Uitgever blij, want heeft gegarandeerd een jaar lang klandizie. En mocht er iemand zo gek zijn om toch 25 euro af te tikken voor 1 maand dan heeft de uitgever mazzel.

   Ben overigens wel benieuwd wat de tarieven na dat 1e jaar worden, want dat is nergens te vinden. Net als verdere contactinformatie of wat dan ook.

   1. Maar ik vind dit marketingtrucje zo’n rare verhouding hebben, er zal niemand zijn die een maand lid zal worden.
    Naar het tarief van volgend jaar was ik ook benieuwd, want daar wordt inderdaad met geen woord over gerept. Het abonnement wordt wel stilzwijgend verlengd, dus als je na een jaar wilt stoppen moet je er wel op tijd bij zijn.

 3. Ik word geen lid, houd het liever op alleen mijn biebabonement :-) Ik heb nog genoeg boeken te lezen, kan nu ook regelmatig recentie-exemplaren lezen, en mijn bieb-abonement loopt toch nog tot eind mei. Dan kijk ik daarna wel wat die Sophie’s Choice na dat eerste jaar gaan kosten.

  Eerlijk gezegd, het gebrek aan (dat soort) informatie, en niet weten wat er de maanden hierna aangeboden gaat worden, schrikt me af. Als ik gewoon uit een groot aantal boeken zelf 10 per maand zou kunnen kiezen zou het al anders zijn, maar voor wat wij weten kunnen ze hierna ook alleen maar keukenmeidenromannetjes of zo aanbieden. Of na dat eerste jaar tien keer zo duur worden.

 4. Ik ben lid geworden vanochtend :-)
  Over het aanbod maak ik me minder zorgen dan ik had verwacht; immers, als er slechts 1 boek zit die ik echt graag wil lezen, ben ik nog steeds super goedkoop uit! ;-)
  En met die leesstapel komt het wel goed joh, de e-books zijn niet beveiligd voor een bepaalde periode dus gewoon op je e-reader zetten en lezen wanneer het jou uitkomt :-)

  1. Jeujj!! Ik ga mij morgen lid maken, dus dan kan ik al de eerste tien mooie exemplaren downloaden. Straks hebben we een nog-te-lezen stapel die we kunnen gebruiken tot we in het bejaardentehuis zitten ;-)

 5. Ik twijfel nog, er zitten zeker goede boeken terug maar net als vele heb ik ook nog zoveel nog te lezen boeken van mezelf. Bovendien heb ik een kindle e-reader dus ik weet ook niet of het mogelijk is om deze boeken te converteren naar een kindle bestand.

  1. Dat zou toch wel moeten kunnen? Ik zou het raar vinden als ze daar geen rekening mee hebben gehouden, want veel mensen zijn in het bezit van een Kindle-reader. Heb je het nagevraagd?

 6. Ik kan gratis ontlenen bij de bib en alhoewel ik de e-reader echt super gemakkelijk vind, geef ik toch de voorkeur aan het echte boek.
  Maar bedankt voor de tip… wie weet kan het in de toekomst nog handig zijn :)

 7. Pingback: Nieuwe aankopen |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *