Algemeen

Kringloopvondsten #2

Vandaag kwamen we toevallig langs de beruchte Kringloopwinkel. Uiteraard moest ik even snel een blik werpen in de boekenhoek met als gevolg dat ik weer met een aantal boeken de deur ben uitgelopen. Het is dat ze zo goedkoop waren, maar mijn kasten puilen uit en de stapel te lezen boeken is enorm. Maandag gaan we Bredevoort een herkansing geven en de internationale boekenmarkt bezoeken. Daarna is het dan ook voor de komende maanden afgelopen. Gelukkig ben ik binnen een paar weken uitgerekend, waardoor ik de komende maanden minder tijd te besteden heb aan fysiek winkelen ;-)

Welke boeken heb ik deze keer meegenomen?

20140607 Kringloop aankopen

1. Karin Fossum – Gestrand (1,50 euro)

‘Ik voel me heel bijzonder. Alsof ik een eigen licht om me heen heb. Als kind al was ik omgeven door een speciale glans. Maar dat zag niemand. Tot ik als volwassen man Lillian Ask ontmoette.’

Deze woorden komen van Jonas Eickel. Jonas is magazijnchef bij een groothandel, een onopvallende figuur: bedaard en zeer correct. Hij kleedt zich neutraal en leeft zuinig. Als hij al ver in de dertig is ontmoet hij de mollige, heerlijk naar koffie geurende Lillian Ask. Ze trouwen snel, maar dan blijkt het huwelijk met haar niet helemaal te zijn zoals Jonas het zich had voorgesteld. De hartstocht is ver te zoeken en ze ontberen allebei het vermogen echt te communiceren. Lillian verandert, ze keert zich van Jonas af en het enige wat haar nog bezighoudt is haar uiterlijk en de wens dat te veranderen. Om hun relatie nieuw leven in te blazen, stelt Jonas een reis naar de Algarve voor.

Gestrand is een kleine roman waarin Karin Fossum op een scherpe, integere manier observeert hoe het kan gaan als een man en een vrouw verliefd worden en besluiten hun leven te delen.

De boeken die ik ooit van Karin Fossum heb gelezen, vond ik altijd erg goed (op De Indiase bruid na). Dit boek is dit keer echter geen literaire thriller, dus ik ben benieuwd of deze roman net zo goed is als haar literaire thrillers. Op Goodreads krijgt het boek uiteenlopende waarderingen, blijkbaar kan niet iedereen het boek waarderen.

2. Linda Jansma – Tweestrijd (1,50 euro)

Hanna’s wereldje is perfect. Voor de buitenwereld althans, want al vanaf het begin van haar huwelijk met de rijke en gerenommeerde gynaecoloog Axel Kolman wordt haar leven beheerst door intimidatie, bedreigingen en geweld. Als Sonja, rechercheur bij de Utrechtse politie, tegenover haar komt wonen, raken hun levens ongewild met elkaar verstrengeld. Dit zet een kettingreactie in werking, die niet meer te stoppen is en ongekende gevolgen heeft…..

Al veel heb ik over dit boek gehoord, maar ik heb het nooit gelezen. Van Linda Jansma heb ik alleen Caleidoscoop gelezen en dat vond ik een fijne thriller die gemakkelijk weg leest. Hopelijk is dit boek hetzelfde, dan heb ik een paar uurtjes prima vermaak  in het vooruitzicht!

3. Karel Glastra van Loon – De Onzichtbare (1 euro)

‘Door mijn levensverhaal zal ik je mijn land laten zien, zoals je in een dauwdruppel de tuin ziet.’ Min Thein werkt als advocaat in het dictatoriale Birma. Hoewel hij de liefde van zijn leven op verbijsterende wijze is misgelopen, is hij gelukkig getrouwd. Als zijn vrouw zwanger raakt, besluit hij dat hun kind een betere toekomst verdient. Tijdens de barre vlucht uit zijn land verliest hij echter alles wat hem dierbaar is.

Normaal gesproken is dit niet een boek dat ik snel zou kopen, maar voor 1 euro kon ik dit natuurlijk niet laten liggen. De Passievrucht vond ik erg goed, maar de tekst op deze achterflap sprak mij wel iets minder aan. We zullen zien.

4. Amanda Hodgkinson – Britannia Road (2 euro)

De Poolse Silvana en haar man Janusz worden door de oorlog van elkaar gescheiden: hij moet in dienst en zij probeert vergeefs naar haar familie terug te keren. Zes jaar lang overleeft zij met haar zoontje onder erbarmelijke omstandigheden in de bossen.
Na de oorlog wordt het gezin in Engeland herenigd. In hun huis aan Britannia Road 22 proberen ze een nieuw bestaan op te bouwen, maar zowel Silvana als Janusz wordt achtervolgd door geheimen uit hun verleden.

20140607 Omslag Brittiana rood

De omslag van dit boek is erg mooi en in combinatie met de tekst op de achterflap belandde het boek zonder nadenken in mijn mandje. Ook na de goede recensies van Gedane zaken was ik wel nieuwsgierig geworden naar deze auteur.

Heb jij één of meer van deze boeken gelezen en welke zou je mij aanraden? 

 

12 thoughts on “Kringloopvondsten #2

 1. O, die kringloopwinkel! Ik kom er maar beter niet in de buurt. Leuke keuzes heb je gemaakt. Zowel Tweestrijd als Brittania Road vond ik erg mooi. Ze zijn heel verschillend, dus kiezen is moeilijk.

  1. Het vermijden van Kringloopwinkels zou voor mij ook een goede zet zijn ;-)
   Ondertussen ben ik in Tweestrijd begonnen, zoals verwacht leest het erg fijn weg!

 2. Wat leuk! Bij de kringloopwinkels bij mij in de buurt staan niet zo vaak boeken die me aanspreken. Misschien maar eens ergens anders gaan kijken. De titels die je hebt gekend heb ik niet gelezen, maar het gros van de schrijvers ken ik wel!

  1. Het verschilt enorm per winkel, ik heb ook wel eens winkels gezien waar echt alleen maar streekromans en oude stoffige geschiedenisboeken stonden.. Erg jammer, maar probeer inderdaad eens een andere winkel!

 3. Hey sister, ik heb dezelfde gekte ;-) Ik ben gister in drie kringloopwinkels geweest en ben met zeven boeken thuisgekomen :-) :-) :-) en dus morgen ook naar Bredevoort! x

  1. Haha… In Doesburg, of ben je gisteren elders geweest? Misschien tot morgen, alvast veel plezier gewenst! Ik ben benieuwd of er dit keer wel wat mooie boeken tussen staan ;-)

 4. Pingback: Nieuwe aankopen |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *