Romans en literatuur

In vrije val

De omslag van het boek doet wat meisjesachtig en romantisch aan. De titel ‘In vrije val’ benadrukt het zachte van de omslag met witte ronde letters. De titel in combinatie met de omslag doet mij denken aan verliefd worden.  ‘Is dit boek wel een boek voor mij?

De achterflap van het boek deed in ieder geval de twijfel bij mij wegnemen. De flaptekst beschrijft namelijk op grappige wijze waar het verhaal over gaat. Na het doorbladeren van het boek merk ik dat de schrijfstijl waarin de flaptekst is geschreven overeenkomt met de schrijfstijl van het verhaal.  Dit maakte mij toch nieuwsgierig naar meer.

201405 In vrije val

In vrije val

Na de dood van haar verloofde weet Belle niet zo goed waar ze het zoeken moet. Helaas kan ze de broodnodige steun ook niet vinden bij haar schoonmoeder, die haar nota bene tijdens de crematie en public de schuld geeft van de dood van haar zoon. Beide vrouwen verdrinken in het verdriet om het verlies en zoeken allebei andere manieren om hier mee om te gaan. De ene manier is echter nog meer bizar dan de andere.

Evelyn, de moeder van Andy, stort zich volledig op een nieuwe hobby. Als 58-jarige schrijft ze zich in voor een cursus skydiven en is na haar eerste sprong met instructeur en vriend in wording Bazzy helemaal verslaafd. Belle daarentegen heeft het idee dat het Andy-spook bij haar aanwezig is. Hij helpt haar bij de dagelijkse gang van zaken en bezorgt haar cadeautjes (die écht alleen maar van hem afkomstig kunnen zijn!). Wanneer in Belles leven een drastische ontwikkeling voordoet, blijkt hulp vooral uit onverwachte hoek te komen.

‘In vrije val’ is een aangrijpend verhaal, dat is het zeker. Maar Nicola Moriarty weet het verhaal op een luchtige manier te vertellen en heeft in het verhaal de nodige humor en grappige passages verwerkt. Dat beide vrouwen (soms op de meest bizarre wijzes) hun leven weer in orde proberen te krijgen, zorgt ervoor dat ik geregeld met een glimlach op mijn gezicht heb gelezen. De klunzige Belle in tegenstelling tot de bitcherige vrouw die Evelyn probeert te zijn. Hoe groot kan het contrast zijn?

De verhaallijnen van Evelyn als Belle wisselen elkaar af. In de verschillende hoofdstukken wordt ook geregeld teruggeblikt naar vroeger; de tijd waarin Andy nog deel uitmaakte van hun levens. Hierdoor heeft Moriarty meer diepgang in het verhaal weten te krijgen. Hierdoor weet zij op geraffineerde wijze  emoties weten los te weken bij haar lezers. Beide verhaallijnen vond ik trouwens goed geschreven, maar het feit blijft dat dit in mijn perceptie toch echt een ‘vrouwenboek‘ is. Het plot dat je van mijlenver al ziet aankomen zorgt voor een feelgood roman pur sang.

 

6 thoughts on “In vrije val

    1. Dat is het ook zeker. Het leest erg gemakkelijk weg, dus het is ideaal voor op het strand met in je ene hand dit boek en in het andere een heerlijke cocktail ;-)

    1. Hé wat leuk, dank je wel! Ik heb net toevallig eergisteren voor de tweede keer een blogpost gewijd aan de Very Inspiring Blogger award –> klik hier dus ik laat het voorlopig hier bij ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *