Algemeen12 mei 2014

7

Budget boekentip #1

Ik hou er van. Het speuren naar mooie boeken op rommelmarkten, Kringloopwinkels en in vele andere tweedehandswinkels. Maar niet alleen gebruikte boeken kunnen goedkoop zijn. Heb je niet veel te besteden en wil je toch graag boeken kopen? Als fervent uitpluizer van allerlei reclamefolders kom ik geregeld goede aanbiedingen tegen. Graag wil ik voortaan met jullie deze Budget Boekentips delen!

Deze week zijn er bij het Kruidvat diverse Poema Pockets in de aanbieding en ik moest natuurlijk direct een kijkje nemen.

20140512 Kruidvat

Ondanks mijn hoge stapel nog te lezen boeken, was het onmogelijk om met lege handen de deur weer uit te lopen.. Ik heb drie boeken mee naar huis genomen en de overige vier boeken die ik in mijn mandje had gelegd weer heel netjes in het schap geplaatst. Het zijn niet allemaal boeken die binnen de aanbieding vallen, maar goedkoop blijven ze wel.

1. De Schade expert –  Aifric Campbell  (hardcover!)

20140512 Aifric CampbellCaro heeft een goedbetaalde baan als schade-expert bij een verzekeringsbedrijf in Londen.  De emotionele schade die zij zelf in haar leven heeft opgelopen, kan ze echter maar moeilijk  verwerken. De herinneringen aan haar jeugdjaren, die ze doorbracht met haar beste  vrienden Estelle en Cormac, houden haar overeind, maar tegelijkertijd confronteert het  verleden haar met tragische gebeurtenissen waardoor ze hun kinderlijke onschuld hebben  verloren. Caro’s onverwerkte verleden wreekt zich wanneer Cormac na twintig jaar  onverwachts weer in haar leven verschijnt.

2. Bloedbruiden – Margie Orford

20140512 BloedbruidenForensisch psycholoog Clare Hart werkt als profielschetser voor de politie van Kaapstad.  Daarnaast werkt ze aan een documentaire over vrouwenhandel. Wanneer het verminkte  lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden, opent Clare samen met rechercheur  Riedwaan Faizal de jacht op de moordenaar. Kort daarna wordt een tweede lichaam  gevonden, opnieuw van een jonge vrouw. De twee moorden vertonen overeenkomsten, en  Clare en Riedwaan concluderen dat ze met een seriemoordenaar te maken hebben.

Naarmate Clare dieper in de zaak duikt, blijkt dat de moorden en Clares onderzoek naar vrouwenhandel wel eens dezelfde kant uit zouden kunnen wijzen. Ongewild zit ze tot haar nek in een levensgevaarlijk kat-en-muisspel…

3. De kinderen van de olifantenhoeders – Peter Hoeg

20140512 De kinderen van de olifantenhoeder

De veertienjarige Peter, een groot voetbaltalent, woont met zijn ouders en zijn iets oudere  zus Tilte op het Deense eiland Finø. Als zijn ouders tijdens een reis naar het buitenland  plotseling verdwijnen, gaan de twee kinderen naar hen op zoek. Als ze een aanwijzing  volgen die hen op het spoor brengt van grootschalige misdaad, belanden Peter en Tilte in een  achtbaan van avonturen. Hun speurwerk valt op en met de geheime dienst op hun hielen  verandert de zoektocht naar hun ouders in een wilde rit vol bijzondere personages. Hoe meer  de kinderen ontdekken, hoe meer ze zich afvragen of hun ouders misschien deel uitmaken van  het criminele circuit. De kinderen van de olifantenhoeders is een typisch Høegiaans  leesavontuur met fantastische personages en vol humor, actie en drama.

In de ‘pocket’ (snappen jullie hem?)

Een geslaagd kwartiertje shoppen dus. Gelukkig kan ik deze drie boeken nog op de onderste plank van mijn boekenkast proppen, maar deze begint alweer aardig vol te raken. Het scheelt dat ik de afgelopen maanden mijn e-reader niet heb aangeraakt.

Waar kopen jullie vaak boeken en houden jullie ook aanbiedingen in de gaten?

7 thoughts on “Budget boekentip #1

  1. Ik hou er ook altijd zo erg van om alles af te speuren naar de goedkoopste boeken koopjes :D Foldertjes, online, rommelmarkten, kringloopwinkels, het Boekenfestijn en noem maar op ^^ Het is gewoon leuk om te doen én voordeliger!

  2. Bedankt voor de tip! Ik heb de folder nog niet gezien maar kijk altijd wel voor dat soort boekenkoopjes. Net als bij de boekenvoordeelshop of bij de V&D als ze koopjes hebben…

    1. De V&D heeft vaak leuke aanbiedingen inderdaad. Ik mis de Polare toch wel een beetje, vooral de afdeling met de tweedehandsboeken (waar altijd 3=2 gold)..

    2. De V&D heeft vaak leuke aanbiedingen inderdaad. Ik mis de Polare toch wel een beetje, vooral de afdeling met de tweedehandsboeken (waar altijd 3=2 gold)..

  3. Leuke nieuwe categorie! :-) Ik ben -als echte Hollandse- gek op koopjes! Ik ging altijd naar de De Slegte, maar die is samen met de Polare verdwenen. Dan maar het Boekenfestijn, kringloopwinkels en de tips van jou in de gaten houden ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *