Overig

Derk Bolt – Altijd ergens anders

Steevast maakten wij vaker dan twee keer per jaar een mooie reis of (steden)trip. Allebei een baan en de vrijheid om te doen waar we zin in hadden. Met onder andere Cambodja, Vietnam, Rusland, Marokko, Honduras, Nicaragua, Botswana, Namibië en Zuid-Afrika op onze lijst hebben we hebben aardig wat mogen zien met zijn tweetjes. Maar ondanks het vele reizen, gaat het bij ons ook nog wel eens mis. Opgelicht worden in Cuba door een kennis van een beroemd Nederlands judoka tot nachtelijk gegil en hysterie door mogelijke insluipers uit de tent van onze buren op de camping in Botswana.

Dat soort dingen overkomt toch alleen maar de achteloze toerist? Nee dus!

20140409 Derk Bolt

Altijd ergens anders

Derk Bolt is een ervaren reiziger. Voor het programma Spoorloos vliegt hij al jaren de wereld rond om familieleden op te sporen. Uiteraard komt hij dan op plekken waar weinig mensen komen. Ondanks zijn grote portie ervaring gaat het bij Derk ook nog wel eens mis. Gammele vliegtuigjes, barre tochten door de rimboe en onveilige tochten over water. Derk heeft alles al een keer meegemaakt. Denk je.

Hij krijgt op zijn reizen te maken met prostituees die zich wel heel erg opdringen, corrupte politiefunctionarissen, goudzoekers, oplichters en dan nog de verwarring en de grote cultuurverschillen met de lokale bevolking.

In zijn boek  ‘Altijd ergens anders’ beschrijft hij in ongeveer 70 columns de vreemdste belevenissen die hij tijdens zijn reizen heeft meegemaakt. In hoofdstukken die een paar pagina’s omvatten, schiet Derk de wereld over. Door deze korte hoofdstukken leest het boek snel en gemakkelijk, maar hierdoor leer je de Derk Bolt achter het programma niet beter kennen. Het zijn vermakelijke verhalen en je krijgt een klein kijkje in de keuken achter het programma Spoorloos.

Het is een perfect boek voor op reis.  Het leest gemakkelijk, snel en verveelt zeker niet door de grote diversiteit aan verhalen. Wellicht denk je terug aan je verhalen van zelf gemaakte vakanties, want wie heeft er nu geen leuke anekdote te vertellen?

Voor ons zit een vakantie er voorlopig niet in met een kleintje op komst, maar ook in de achtertuin kan je zeker van dit boek genieten!

Wat is het vreemdste, leukste, gekste of spannendste wat jij ooit hebt meegemaakt op vakantie? 

4 thoughts on “Derk Bolt – Altijd ergens anders

 1. Een vogel die landde op onze tent, vervolgens met zijn klauwtjes vast bleef zitten in het tentdoek en toen maar een heel groot gat in de tent pikte in een poging los te komen… Oplichting en diefstal heb ik gelukkig nog nooit meegemaakt.

  1. En dat was de tent! Heb je het nog kunnen laten maken?
   Zo’n beestje raakt natuurlijk ook behoorlijk in paniek, als ik er bij zou staan zou ik haast zelf ook erg gestrest raken.

 2. Het engste wat wij hebben meegemaakt was in Thailand, toen we tijdens een wandeling terug naar het resort in het donker onze weg moesten vinden met een mini-zaklampje. We hoorden aan weerskanten al veel junglegeluiden, en dat was al vrij angstaanjagend. Toen ik dacht een groepje mieren te zien die een tak verplaatsten, vroeg mijn innerlijke bioloog aan mijn vriend om er eens op te schijnen. Maar goed dat hij dat deed, want het was geen groep mieren met een tak, maar een zwarte schorpioen! Op nog geen 20 centimeter voor ons, brrr! Wil er niet aan denken wat er was gebeurd als mijn vriend het niet had gezien en er met zijn blote voet (want slippers) op was gestapt…!

  1. Ieeuwww.. Ik hou echt niet van insecten en reptielen en al dat soort beesten. Geen idee waarom niet, maar ik kies dan toch voor de lieve aaibare diertjes.
   Stel je voor dat je er in staat! Heb je hard gegild Tessa? ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *