Algemeen, Persoonlijk9 maart 2014

8

Update ‘Maand van het vergeten boek’

Eind februari zag ik op een heel klein momentje het licht. Of eigenlijk bekeek ik mijn ongelezen boeken eens goed en zag wat het écht was; een enorme stapel, veelal vergeten boeken.

Ken je dat? Dat ‘Oh ja..-moment’ wanneer je in de boekenwinkel tussen alle mooie boeken staat te snuffelen en erachter komt dat je de boeken die je daar staat te bekijken ook zelf in de kast hebt staan? Ongelezen nog wel!

Daar moet verandering in komen en daarom heb ik eind vorige maand de maand maart uitgeroepen tot ‘Maand van het vergeten boek’. Dit houdt in dat ik in deze maand alleen maar ongelezen boeken uit mijn eigen boekenkast zou gaan lezen. En ondertussen ben ik keurig in boek nummer 2 bezig. Stiekem smokkel ik in bed, maar dat is alleen maar om vriendlief niet wakker te maken (een verdomd goede reden dus ;-))

Boek #1 – Mark Bingham – Fiona. In koelen bloede

201402 Fiona boek

Allereerst ben ik begonnen in Fiona. In koelen bloede van Mark Bingham. Binnen een week heb ik dit uitgelezen. In het begin moest ik enorm wennen aan Fiona, het personage. Helaas had ik niet direct een klik en ook moest ik wennen aan de schrijfstijl. Maar naarmate het verhaal vorderde, werd het voor mijn gevoel ook stukken beter. Deze week zal ik een verslag hierover op de site zetten.

Boek #2 – Edmund de Waal  – De haas met de amberkleurige ogen

201403 De haas met de amberkleurige ogen

Met een enorme twijfel (ja, want ik had net zo’n zin in dat ene boek op de e-reader…) heb ik ‘De haas met de amberkleurige ogen’ van Edmund de Waal gepakt. Gelukkig helpt het mooie weer mij goed op weg, want met een boek kan ik mij uren in de tuin vermaken zonder afgeleid te worden. Het is een prachtig boek dat de zoektocht naar de herkomst van een erfenis beschrijft. Wel even wennen, want het is niet een boek dat je ‘even’ leest.

Vermoedelijk ga ik toch vaker een periode voor vergeten boeken instellen, want op deze manier wordt mijn stapel wel gelukkig wat kleiner.

Welk boek hebben jullie met dit mooie weer in de tuin gelezen?

 

 

 

 

8 thoughts on “Update ‘Maand van het vergeten boek’

  1. Het is echt een boek voor jou Annelies! Moest meteen aan jou denken, want de familiegeschiedenis van Edmund de Waal staat tot nu toe centraal in het boek. Intrigerend, verrsssend en leerzaam.

  2. Oh Mark Bingham – Fiona. In koelen bloede lijkt mij erg goed! Ik zet hem op mijn lijstje.

    Ik zat vanmidd.ag in de tuin met mijn Ereader: Dodenweg van Olga Hoekstra te lezen, een bloedstollende thriller

  3. Wauw, je hebt al flink gelezen! Ik heb vooral ‘s avonds slapengaan las en na het ontbijt voor ik ging verven. (Ja, daar was het immers vakantie voor.) Dus ik ben nu op de helft met mijn boek van 287 bladzijden (of zoiets), denk ik? Ik had gisteren in de trein een klein anderhalf uur kunnen lezen, maar ik had meer zin in schrijven dus deed ik dat. En vandaag moest ik terug, maar ik heb weer zo’n anderhalf uur geschreven. Dus. Zo meteen nog maar even lezen! =D Maar ik hoop toch wel twee boeken uit te krijgen deze maand.

    1. Haha, ik heb behoorlijk mijn best gedaan inderdaad! Maar jij bent ook zeker op de goede weg, alleen de aandacht ervoor hebben is al meer dan normaal (positive thinking) Doen waar je zin in hebt en daar van genieten, dat is het beste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *