Persoonlijk27 maart 2014

11

Leesclub SOTTBC in Zwolle

Na Utrecht, Amsterdam en Arnhem was het vorige week de beurt aan het gezellige Zwolle om bezocht te worden door de leesclub SOTTBC. Dit keer hadden we geen specifieke culturele activiteiten op de planning staan, want wij allemaal hadden onze zinnen natuurlijk gezet op een bezoek aan Boekhandel Waanders in de Broerenkerk. Want dat zou hét hoogtepunt van deze dag worden!

Maar voordat het zover was, begonnen we de dag zoals gewoonlijk met een uitgebreide lunch om natuurlijk flink bij te kletsen en het boek te bespreken. Onder het genot van een verse jus d’ orange werd dit keer het boek Jetset van Marion Pauw besproken. Niet iedereen was even te spreken over het boek. Eventueel toegekende sterren varieerden van het maximaal aantal te behalen sterren naar het minimum aantal te behalen sterren. Helaas was Isabel niet aanwezig, maar heeft op Goodreads haar kritische waardering over dit boek gedeeld. Ik vond het vooral een typische Nederlandse thriller. Een meer uitgebreid verslag van dit boek volgt uiteraard nog!

Als verrassing had iedereen ook nog het laatste boek van Petra gelezen; de Mannenmaker! Hoewel chicklit normaliter niet mijn favoriete genre is, heb ik toch erg van dit boek genoten. Binnen één dag had ik het uitgelezen. En wat nog leuker is, Petra heeft dit boek voor mij gesigneerd met een erg leuk berichtje. Dit boek gaat dus nooit en te nimmer ergens in een tweedehands boekwinkel verdwijnen!

20140327 De mannenmaker

Vervolgens vervolgden wij onze weg naar het veelbelovende Waanders. En niets is minder waar;  het ziet er prachtig uit van binnen. Een restaurant waar je neer kunt ploffen met je volle tassen boeken en de oude kerksfeer die er nog heerst maakt het totaalplaatje compleet. Al snel verspreidden wij ons, aangezien iedereen op zoek was naar zijn of haar favoriete genre en boeken.

20140322 Waandes

Al snel was ik aanbeland bij de afdeling geschiedenis. Met mijn enorme stapel nog te lezen boeken in het achterhoofd had ik besloten geen leesboeken aan te schaffen. Maar een boek over geschiedenis…. hier had ik het niet met mijzelf over gehad. Mijn oog viel direct op een prachtige cover van een boek over de Gouden Eeuw. Na wat bladeren had ik mijn beslissing al genomen; dit boek ging mee naar huis.

20140327 De gouden eeuwPolare was ons volgende doelwit, maar helaas is geen van ons hier met een boek naar buiten gegaan. De prijzen van tweedehands boeken zijn daar absurd hoog (wie betaalt er nu 16,50 euro voor een tweedehands boek?). Verbaasd en een klein beetje verontwaardigd zijn we ergens thee gaan drinken en aansluitend zijn we neergeploft in een Italiaans restaurantje waar we heerlijk hebben gegeten.

Wederom was deze dag erg gezellig en de volgende datum is alweer gepland. Dit keer gaan wij naar het Mekka van de boeken; boekenstad Bredevoort! Voor sommigen van ons een hele wereldreis, maar we gaan er vast en zeker komen. To be continued!

11 thoughts on “Leesclub SOTTBC in Zwolle

  1. Dank je wel Sandra! Waanders is zeker een heel mooi pand, het zorgt voor een goede sfeer.
   Het duurt nog wel eventjes voor ik het boek helemaal uit heb (meestal lees ik af en toe wat bladzijdes) maar ga er zeker een verslag van plaatsen. Lees je ook graag over geschiedenis?

     1. ik heb jullie al twee maanden moeten missen hè, dat is dus vier in totaal! ;-) maar misschien doe ik dat wel, alvast een proef wandel/winkeltocht maken!

 1. Pingback: Boekenz |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *