Romans en literatuur

Janet Evanovich – De zevende hemel

Stephanie Plum; een stoere premiejaagster met een klein hartje, maar daarnaast een enorme kluns. De manier waarop zij zichzelf altijd in de nesten werkt, maakt haar tot één van mijn favoriete personages die mij uit mijn meest neerslachtige bui kan halen.

Al eerder heb ik de eerste drie delen van schrijfster Janet Evanovich gelezen. In die paar dagen was ik niet bij het boek weg te slepen en al lachend heb ik mij uitstekend vermaakt in de wereld van premiejagers, de meest uiteenlopende criminelen en de meest bizarre familie; de familie Plum.

201402 Evanovich - Zevende hemel

In deel zeven van de reeks gaat Stephanie Plum achter sigarettensmokkelaar en ex-maffioso Eddy DeChooch aan. Eddy is een oude, versleten, maar schietgrage man is die onlangs met haar oma Mazur is uit geweest. Maar werk is werk en Stephanie besluit  toch achter Eddy aan te gaan. Wanneer Stephanie bij zijn huis aankomt, weet Eddy hem te smeren met achterlating van een vrouwelijk lijk in het schuurtje van zijn tuin. Waar heeft Eddy zich mee opgehouden? Stephanies oud-klasgenoten Mooner en Dougie, waarvan blowen een primaire levensbehoefte is, raken in al hun naïviteit betrokken bij het stinkende zaakje van Eddy.

Maar tijdens de jacht op Eddy is het privéleven van Stephanie alles behalve rustig. Haar zus gaat scheiden en wil lesbisch worden, haar oma Mazur probeert Stephanie te helpen waar mogelijk en zit bij het rouwcentrum nog steeds bij iedere wake op de eerste rij. Haar vriend Joe Morelli probeert haar nog steeds uit de problemen te houden en hun hond Bob voorziet naar alle tevredenheid van Stephanie het grasperkje van haar doorgewinterde vijand regelmatig van vers mest.

De zevende hemel – Wat ik er van vond

Net zoals de eerste drie delen van de serie waarin Stephanie Plum de hoofdrol speelt, kan ik niets anders zeggen dat ik enorm heb genoten van het bizarre verhaal boordevol humor en een tikkeltje spanning. Dit boek is wederom vermaak pur sang. Al lachend en genietend heb ik mij in één dag compleet ondergedompeld in het leven van Stephanie.

Janet Evanovich schrijft misdaadverhalen met actie en humor en door de vele kleurrijke personages is dit een een geweldige boeken die je binnen no-time uit je dip kan halen. Maar het is niet alleen de humor die dit boek zo succesvol maakt. Het verhaal zit perfect in elkaar en alle losse draadjes zijn met elkaar verbonden. Geen enkel personage wordt vergeten en krijgt in dit boek de nodige aandacht. Dit is erg goed uitgewerkt en met de juist gedoseerde spanning zorgt dit voor een perfecte afwisseling.

Waardering *****

1 thought on “Janet Evanovich – De zevende hemel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *