Persoonlijk15 februari 2014

6

De Liebster Award IV

De Liebster Award; voor de gemiddelde blogbezoeker is het geen onbekende term. Het is een award die je als blogger krijgt wanneer je genomineerd wordt door een medeblogger en daarnaast de vragen die hij/zij heeft gesteld beantwoord. Dit keer ben ik genomineerd door Barbara Kuiper en Mariska, bedankt daarvoor! Dit wordt de derde en vierde keer dat ik genomineerd ben. De tweede nominatie vind je hier. De eerste heb ik met de hostverhuizing in de digitale verhuisdoos laten zitten..

201402 Liebster

Vragen van Barbara:

1. Waarom ben je gestart met je blog?

In januari 2013 ben ik na een ‘wat-als’ gesprek tijdens een oudejaarsetentje vol enthousiasme deze blog begonnen. Vroeger wilde ik altijd graag een tweedehandsboekenwinkel beginnen, uitgebreid met een koffiehoekje waar lezers de hele dag konden vertoeven (zou dat winstgevend zijn?). Helaas is dit niet wat geworden (om eerlijk te zijn heb ik er ook totaal geen energie ingestoken). Toch blijven boeken mijn aandacht houden en wilde graag een plekje op het wereldwijde web waar ik deze aandacht kwijt kon in zoals ik het wilde. Iets helemaal van mijzelf. Het is nooit bedoeld om hoogstaande recensies te plaatsen, maar ik vind het leuk om bezoekers te vertellen welke boeken ik gelezen heb, wat ik er van vond. Daarnaast vind ik de contacten met mijn medebloggers een meerwaarde, mijn wensenlijstje is sinds Boekenz zo enorm gegroeid, dat ik soms niet meer weet waar ik kan beginnen..

2. Waarvoor kan iemand je midden in de nacht wakker maken?

Euuhh… Nergens voor. Trust me, ‘s nachts moet je mij lekker laten slapen!

3. Waar werd je afgelopen maand heel blij van?

Van de uitslag van de 20 weken echo. We zijn enorm blij en opgelucht dat onze kleine gezond is.

4. Wat vind je altijd in jouw tas?

Ik vind het altijd verbazingwekkend hoe het werkt bij mij. Hoe groter de tas, hoe meer er in gaat. Hoe kleiner de tas, hoe minder ik meesleep. Hebben jullie hier ook last van? Wat ik altijd meesleep is mijn portemonnee, huissleutels en telefoon. Niets geks dus eigenlijk…

5. Wat zou je kiezen en waarom: lente, zomer, herfst of winter?

De herfst vind ik het mooiste seizoen van het jaar. De zomers in Nederland zijn vaak te heet (alhoewel, de laatste jaren is het ook enorm meegevallen..) en in de lente heb ik verschrikkelijk last van hooikoorts. Daarnaast vind ik het in de herfst altijd zo lekker ruiken buiten, vooral als de zon schijnt en de herfstkleuren op hun mooist zijn.

6. Wat is het meest rare/extreme dat je op je bucket list hebt staan?

Ik moet eerlijk bekennen dat ik geen echte bucket list heb, volgens mij is dit meer een hype van de afgelopen jaren. We willen nog wel heel graag een keer naar de Galapagoseilanden, maar ook Nieuw-Zeeland en Patagonië staan hoog op dit lijstje. Dingen die je graag wilt doen en relatief makkelijk haalbaar zijn, moet je gewoon doen en niet op een lijstje zetten!

7. Guido Weijers stelde in één van zijn voorstellingen de vraag: als je een laatste diner mocht geven, wie zou je dan uitnodigen en waarom (mag iedereen zijn, levend of overleden)? Wie zou dat bij jou zijn?

De hele week heb ik al over deze vraag nagedacht en nog steeds kom ik op de meest belangrijke mensen in mijn leven uit; familie en goede vrienden.

8. Welk boek lees je op het moment (of heb je als laatste gelezen) en waarom raad je het boek wel of niet aan?

Op dit moment lees ik Jetset van Marion Pauw en Gehaaid van Steven Hall. Jetset is voor de leesclub SOTTBC, we komen in maart weer bij elkaar in Zwolle. Ik kan over beide boeken nog niet veel zeggen, want ik heb nog niet zoveel gelezen dat ik daar een objectief oordeel over kan vellen.

9. Wat is jouw motto of lievelingsquote?

Het begint wel aardig saai te worden, maar een lievelingsquote heb ik ook niet (lezen jullie ondertussen nog wel mee?..) Het valt me op dat ik vaak ‘Komt goed!’ zeg. Nu het hier zo zwart op wit staat, klinkt het best wel triest om eerlijk te zijn, haha…

10. Wat is jouw persoonlijke missie?

Wat hebben de laatste vragen toch een filosofisch karakter, ze worden er in ieder geval niet makkelijker op! Ik zou niet weten wat mijn persoonlijke missie zou zijn is, het zet me in ieder geval wel aan het denken. De opvoeding van mijn kind? Een stabiel gezin, huis, geluk?

11. Wat zijn jouw tips voor (nieuwe) bloggers?

Wees jezelf, dat is het allerbelangrijkste!

201402 Tea en books

Vragen van Mariska:

1. Wat is je favoriete boek? Nog aanraders?

Er zijn meerdere boeken die ik tot mijn favorieten behoren. Om een kleine greep uit de collecte te noemen, zijn dit bijvoorbeeld Duizend schitterend zonnen van Hosseini, De Nachtploeg van Natsuo Kirino en De Peetvader van Mario Puzo (Ja, het boek is beter dan de film!).

2. Naar wat voor muziek luister je graag?

Thuis en op het werk hebben we altijd de radio aanstaan, voornamelijk op 3fm. Verder vind ik muziek van Pearl Jam, The Counting Crows en Radiohead altijd erg goed.

3. Als je op een onbewoond eiland zat, en je mocht 1 ding meenemen, wat zou dit dan zijn?

Mijn e-reader volgeladen met zoveel ebooks als er op passen!

4. Dezelfde vraag als 3, maar dan met een boek. Welk boek zou je meenemen?

Oeh, dus ik mag één boek uit het rijtje kiezen. Dat wordt lastig, het is handig om een boek te kiezen die je vaker kan lezen en die niet zo snel gaat vervelen als een verhaal waarvan de clou al snel duidelijk is. Misschien de Bijbel? Om die te lezen, ben je wel een tijdje onderweg!

5. Welk boek krijgt er van jou een enkele reis naar de prullenbak?

Boeken weggooien? Nee! Als ik een boek echt niet goed vind, geef ik het aan iemand die het wel graag wil hebben.

6. Wat is de beste film die je ooit gezien hebt?

City of God een verschrikkelijk goede film over het achterstandswijken in Rio de Janeiro. Erg indrukwekkend en zeker een aanrader!

7. Als je een personage in een boek/film was, wie zou je dan zijn?

Ik heb een sterk vermoeden dat ik Stephanie Plum zou zijn. Een enorme kluns die zichzelf altijd in de nesten werkt ;-)

8. Schrijven of lezen?

Lezen, daar ben ik veel beter in dan schrijven ;-)

9. Boeken lenen of boeken kopen?

Dan ga ik zeker voor boeken kopen. Dat heb ik altijd al gehad. Niet dat ik vies ben om boeken te lenen, want ik koop genoeg tweedehandsboeken, maar ik vind het nooit leuk om een goed boek weg te moeten brengen.

10. Wat te doen met 1 miljoen?

Een huis kopen en een lange wereldreis maken naar de plekjes die we altijd al hebben willen zien! Daarnaast zou ik natuurlijk ook een deel geven aan mijn familie.

11. Wat is je favoriete tussendoortje?

Er zijn veel tussendoortjes waar ik gek op ben. Schepsnoep en chocolade staan toch wel op nummer 1.

Bedankt voor het nomineren Barbara en Mariska! Omdat volgens mij de bloggers die ik ken allemaal wel een keer aan de beurt zijn geweest, nomineer ik zelf niemand. Wanneer iemand toch graag de vragen wil beantwoorden, kan dat uiteraard!

Liefs Sue

6 thoughts on “De Liebster Award IV

  1. Haha leuke antwoorden! Trouwens, die vraag van Barbara, over de show van Guido Weijers, daar ben ik ook heen geweest.. Ik heb me weken daarna afgevraagd wie ik zou uitnodigen, maar het is behoorlijk lastig.. Zeker een goede vraag!

  2. Dat is zeker lastig, want wat is het doel van je gesprek? Wil je je laatste avondmaal herinneringen ophalen of juist diepgaande gesprekken voeren met invloedrijke personen uit het verleden? Een combinatie kan natuurlijk ook, maar of je dan aan een avond genoeg hebt… ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *