Algemeen

Leesclub SOTTBC #3

Volgende week zaterdag is het zover. De leesclub The Sisterhood of the Travelling bookclub (SOTTBC) gaat voor de derde keer bij elkaar komen! Dit keer gaan we Arnhem onveilig maken. Alhoewel, onveilig maken? Ik denk eerder dat we Arnhem flink gaan sponsoren, want naast gezellig eten, drinken en praten over boeken zullen de Sisters uiteraard ook weer op boekenjacht gaan. Ik verheug mij er enorm op om iedereen weer te zien en gezellig bij te kletsen. Wie had ooit gedacht dat we het direct allemaal zo goed met elkaar konden vinden? De keuze voor het te bespreken boek is ook altijd snel en makkelijk gemaakt. Dit keer was iedereen het er, zoals gewoonlijk, ook weer snel over eens.

Timur Vermes – Daar is hij weer

201401 Daar is hij weer

Dit keer staat het boek ‘Daar is hij weer‘ van Timur Vermes op de agenda. De achterlap van het boek geeft het volgende weer:

Met deze hilarische bestseller zet Timur Vermes populisten en hun volgelingen genadeloos te kijk.

Zomer 2011. Adolf Hitler wordt wakker op een verlaten veld in Berlijn. Zonder oorlog, zonder partij, zonder Eva. Hij dwaalt rond in een volstrekt onherkenbare stad en al wie hij aanspreekt denkt dat hij een hilarische, sarcastische imitator is. In die hoedanigheid wordt Hitler een hype en begint hij zesenzestig jaar na zijn vermeende overlijden aan een televisiecarrière. En ook in deze eeuw weet der Führer het achteloze volk moeiteloos in zijn macht te krijgen…
Is het een satire? Een persiflage? Een waarschuwende parabel? In ieder geval heeft Timur Vermes een van de grappigste boeken van het jaar geschreven. Hij neemt de media en de cynische massa genadeloos op de korrel zonder aan spanning in te boeten. Slaagt Hitler, gesteund door YouTubefilmpjes en vind-ik-leuks, dit keer wél in zijn opzet?

Een week heb ik de tijd om het boek te lezen, maar het 216 pagina’s tellende boek zal ik ongetwijfeld op tijd uit krijgen. Het verhaal klinkt in ieder geval bizar en ik ben dan ook benieuwd naar het verloop van het verhaal.

Welk boek zou jij ons aan kunnen raden om volgende keer te bespreken? 

 

8 thoughts on “Leesclub SOTTBC #3

  1. Het klinkt reuze gezellig. Hopelijk is er ruime tijd om het boek te bespreken (bij mijn boekgroep zijn we soms zo gezellig aan het kletsen dat het boek waarvoor we er zijn, er nog ‘even bijgedaan’ wordt).

    1. Nou, op de een of andere manier had de achterkant juist wel mijn interesse getrokken. Helaas was ik een van de weinigen die niet zo van het boek hebben genoten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *