Algemeen

Uit je leesdip-boeken

De batterij van mijn e-reader gaat inmiddels al weken mee en de boeken liggen rustig in de kast te wachten om gelezen te worden. Het zal jullie vast niet ontgaan zijn; de laatste weken zit ik in een enorme lees- en (wat misschien net zo erg is) blogdip!

Het potentiële redmiddel dat mij uit deze enorme dip zou kunnen halen, kreeg ik dinsdagmiddag in mijn handen gedrukt. Een boekenbon van 30 euro voor de inspanningen die ik op het werk had geleverd. Uiteraard kan ik dit natuurlijk niet in mijn broekzak laten zitten en dus ging vanmorgen vroeg vol goede moed op weg naar Polare. Als donderslag bij heldere hemel was mijn leesdip helemaal verdwenen, het liefst ging ik daar op het krukje zitten en las alle boeken die in kasten voor tweedehandsboeken stonden te pronken. Maar het besef dat het winkelpersoneel mijn 24/7 aanwezigheid niet zo op prijs zouden stellen, heeft mij weer naar huis gedwongen. Maar ditmaal wel met een drietal mooie boeken!

1. Roslund & Hellström – Kluis 21

Kluis 21-VK-30,7mm.indd

Politieman Ewert Grens heeft er weinig moeite mee om een onthullende videotape te laten verdwijnen als hij daarmee de weduwe van zijn vermoorde collega Bengt Nordwall een dienst kan bewijzen. Al evenmin heeft Ewert Grens last van scrupules als het erom gaat de persoon te grazen te nemen die een vrouwelijke collega in een rolstoel heeft doen belanden. Hij is een goed mens die wat over heeft voor zijn vrienden. Maar in Kluis 21 laten Roslund & Hellström zien hoe goede mensen te ver kunnen gaan in hun goede bedoelingen.

2. Jaume Cabré – De Stemmen van de Pamano

1001004005480259

Een prachtige liefdesgeschiedenis en een magistraal verhaal over individuele en collectieve lafheid, heldendom en de vele gezichten van de herinnering.

Tina, een amateurfotografe, reist naar Torena, een dorp in de Pyreneeën, om foto’s te nemen voor een expositie. Daar krijgt ze onverwachts enkele volgeschreven schoolschriftjes in handen waarin het ongelooflijke verhaal beschreven staat van drie personen tijdens de Spaanse Burgeroorlog en de dictatuur die erop volgde. De schoolmeester Oriol Fontelles heeft zijn dochtertje nog nooit gezien, omdat zijn vrouw hem verliet toen ze nog zwanger was, walgend van zijn goede contacten met de fascistische burgemeester van het dorp. De motieven die Oriol hiervoor had, heeft hij echter altijd moeten verzwijgen. Elisenda Vilabrú i Vilabrú is een snoeiharde zakenvrouw met een wereldwijd imperium. Na de moord op haar vader en broer door het verzet, zweert ze wraak. Oriol en zij worden verliefd, maar hun liefde heeft geen toekomst. Jaren later zal Elisenda alles doen wat in haar vermogen ligt om Oriol heilig te laten verklaren. Valentí Targa is de meedogenloze burgemeester van Torena, een bewonderaar van Franco en heimelijk verliefd op Elisenda. Elisenda’s machinaties hebben ervoor gezorgd dat hij werd benoemd tot burgemeester, op voorwaarde dat hij de moordenaars van haar vader en broer te grazen neemt. Een fatale driehoeksrelatie, waarvan de gevolgen doorwerken tot in het heden, is ontstaan.

3. Deon Meyer – 13 uur 

9200000000032344

 

Wanneer een Amerikaanse rugzaktoeriste in Kaapstad verdwijnt en politici in paniek raken over het beschadigde imago van de stad, krijgt inspecteur Benny Griessel de taak om de jonge vrouw terug te vinden.

De keuze voor Benny is allesbehalve oncontroversieel, want zijn alcoholprobleem is alom bekend, en zijn carrière is na 25 jaar bij de politie nagenoeg tot stilstand gekomen. Maar de zaak van het verdwenen meisje biedt hem een kans om nog een keer te laten zien waarom velen binnen de politie en de politiek hem als een ware legende beschouwen.

Benny heeft slechts dertien uur de tijd om de jonge vrouw terug te vinden, om twee moorden op te lossen en om tussendoor zijn jarenlange ervaring over te dragen op de volgende generatie misdaadbestrijders, die afkomstig zijn uit alle etnische groeperingen die het nieuwe Zuid-Afrika rijk is. Dertien uur om een complot te ontrafelen dat een bedreiging blijkt te vormen voor het hele land…

Vol goede moed ga ik mij vanavond, als beloning voor het studeren, storten op Deon Meyer – 13 uur. Hier heb ik al zoveel goede recensies over gelezen, dit boek zal en moet mij uit mijn leesdip kunnen halen. En anders? Anders nestel ik mij tussen de schappen bij Polare en keten mij vast als een echte vasthoudende demonstrant.

 

6 thoughts on “Uit je leesdip-boeken

  1. Ik had een paar weken geleden ook even een leesdip maar inmiddels zit ik weer helemaal in de flow! Ik ben vooral benieuwd naar het 2e boek, de anderen heb ik gelezen en zijn zeker de moeite waard!

  2. Fijn om te horen dat de andere boeken goed zijn Wanda, dat motiveert wel iets meer ;-)

    Hopelijk krijg je snel weer tijd om te lezen en te bloggen Annelies. Straks komt de kerstvakantie er weer aan, prima sfeertje om met een boek op de bank te kruipen!

    Helaas heb ik nog steeds geen enkele pagina gelezen! 13 uur van Deon Meyer sleep ik overal mee naar toe, maar heb nog steeds niet de neiging gehad om te gaan lezen. Mijn challenga ga ik al helemaal niet meer halen, maar dat maakt niet zoveel uit.
    Het komt vanzelf wel weer!

  3. Pingback: Boekenz | Boekenz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *