Algemeen

November – What to read?

De maand november is weer aangebroken en ondanks de hoeveelheid ongelezen boeken die ik nog heb liggen, weet ik nooit goed wat ik moet lezen (wat een luxeprobleem!). Vanmorgen had ik een kleine ingeving, waarom maak ik als enorme chaoot niet gewoon een maandplanning? Appeltje-eitje dacht ik zo, tot ik een vijftal boeken moest gaan kiezen *slik*. Ik ben uitgegaan van boeken die ik van anderen heb geleend, mijn NTL-stapel en mijn digitale stapeltje e-books die mij ook verontwaardigd aankijkt. En de keuze is gemaakt!

1. Grégoire Delacourt – De lijst van al mijn wensen

9200000010046867

Jocelyne wilde styliste worden in Parijs, een wespentaille hebben en trouwen met de prins op het witte paard. Ondertussen is ze 46 en heeft ze een fourniturenwinkeltje in Arras; de kilo’s van haar laatste zwangerschap is ze nooit kwijtgeraakt en ze is getrouwd met Jocelyn, die in de fabriek van Haagen-Dasz werkt. Op een dag verandert alles; Jocelyne wint 18 miljoen euro in de lotto. Wat zal ze gaan doen met het geld dat haar leven voor altijd kan veranderen? Ze besluit om er met niemand over te praten, zelfs niet met haar man, en een lijstje te maken van al haar wensen

Uitgeverij: Orlando; € 16.95

2. Jojo Moyes – Voor jou 

images (1)

Louisa’s wereld is klein. Ze werkt in een café om de hoek en woont nog bij haar ouders, en hoewel ze ergens wel weet dat haar vriend Patrick niet de liefde van haar leven is, passen ze goed genoeg bij elkaar. Lekker overzichtelijk. Wills wereld is ook klein. Vroeger had hij alles wat hij zich kon wensen – een goede baan, avontuurlijke vakanties, een mooie vriendin – maar door een ongeluk zit hij in een rolstoel, verlamd vanaf zijn nek. Door de chronische pijn en zijn wanhoop ziet hij maar één uitweg.

Wanneer Louisa haar baan kwijtraakt, gaat ze aan de slag als Wills verzorger, en het duurt niet lang voor de tegenpolen botsen. Als ze ontdekt wat Will voor ogen heeft, besluit Louisa alles op alles te zetten om hem van gedachten te doen veranderen. Maar hoe overtuig je iemand dat er nog zo veel avonturen te beleven zijn, als je zelf de wereld niet durft te ontdekken?

Uitgever: VBK, € 18,95

3. Elena Forbes – Sterf met mij

Opmaak 1

Een reeks moorden stelt de politie in Londen voor een raadsel. De lichamen van jonge meisjes worden gevonden in verschillende kerken, waar ze van grote hoogte naar beneden zijn gevallen. De politie denkt aanvankelijk aan zelfmoorden, maar de kranten schrijven al snel over een seriemoordenaar met de bijnaam ‘de bruidegom’. Inspecteur Tartaglia, een aantrekkelijke Italiaanse Schot die zelf worstelt met relaties, leidt het onderzoek. Te midden van onderling strijdende collega’s, psychologen en een chaotisch mediacircus probeert hij de waarheid te achterhalen, terwijl de seriemoordenaar slachtoffers blijft eisen.

Uitgever: Cargo, € 12.50

4. Niccolò Ammaniti – Laat het feest beginnen!

16-3-2010-9-28-boek_250(2)

In Laat het feest beginnen! draait alles om de clash tussen twee werelden: de wereld van de elite (rijk, beroemd, intelligent) en de arbeidersklasse, die alles doet om dagelijks geluk na te streven. De belangrijkste protagonisten in dit boek zijn:

Fabrizio Ciba, een auteur die ooit een enorme bestseller schreef maar nu al jaren droog staat qua ideeën, en die maar niet kan beslissen of hij zal vluchten naar een Spaans eiland om daar zijn nieuwe roman te schrijven of dat hij toch naar de party zal gaan die de grootste vastgoedmagnaat van Rome, Sasà Chiatti, heeft georganiseerd.

Mighele Natuzzi is de leider van de Wildebeesten van Abaddon. Terwijl hij overdag op zijn lazer krijgt van zijn baas (en schoonvader) bij de meubelwinkel waar hij werkt en in de avond geterroriseerd wordt door zijn permanent bruine echtgenote, spreekt hij één keer per week, in het diepste geheim, af met zijn volgelingen om de subtiele details van de Liturgie van de Duisternis door te nemen en te discussiëren over de beste manier om een offerlam te slachten. Hij staat onder aan de voedselketen, en de enige weg is die naar boven. Mighele en zijn volgelingen zijn erin geslaagd om te infiltreren in de party van Chiatti, en niemand is voorbereid op hun snode plannen…

Uitgever: Lebowski; € 6,99

5. Mo Hayder – Huid

huid

Een meedogenloze killer vilt mens en dier. Als op een warme ochtend in mei het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden bij een treinspoor net buiten Bristol, wijst alles op zelfmoord. Rechercheur Jack Caffery is daar toch niet zo zeker van. Hij is een rover op het spoor, iemand die zich voortdurend verbergt en ongezien huizen insluipt. Voor het eerst in lange tijd is hij bang.

Hij krijgt hulp van politieduiker Flea Marley. Nadat ze de trauma’s uit haar verleden enigszins heeft verwerkt, begint ze zich al snel af te vragen of hun relatie het professionele niet overstijgt. Dan ontdekt ze iets in haar persoonlijke leven wat alles verandert. En deze keer kan niemand haar helpen, zelfs Caffery niet…

Uitgever: Luitingh-Sijthoff; pocketprijs € 7,98

6. Lieneke Dijkzeul – De geur van regen

degeurvanregen_190x300

Aan het einde van een zinderend hete zomerdag wordt een aanslag gepleegd op het leven van een jonge vrouw die zij ternauwernood overleeft. Een paar dagen later wordt in een kelderbox het verminkte lichaam van een tweede vrouw gevonden. De slachtoffers lijken willekeurig gekozen, maar ze hebben één ding gemeen: hun rode haar. Is dit het begin van een reeks moorden?

Uitgever: Ambo Anthos; € 19,95

Leesdipje

De afgelopen maand heb ik een beetje last gehad van een leesdipje en ik hoop dat de bovenstaande boeken mij eruit zullen slepen. Welk boek heb jij al gelezen?

7 thoughts on “November – What to read?

  1. Dank je wel Annelies, ik moet wel even wennen aan de schrijfstijl moet ik zeggen.
    Maar de hoofdstukken zijn erg kort en ik vlieg als het ware door het boek!

  2. Mooie selectie! Voor jou heb ik ook klaarliggen. De lijst van al mijn wensen is een echte aanrader. Ik viel voor de mooie kaft, verwachtte een simpel verhaal, maar was vervolgens onder de indruk van de inhoud. Ben benieuwd hoe jij het gaat ervaren.

  3. Nu ben ik op de helft aan gekomen van De lijs van al mijn wensen. Een dun boekje, maar het verhaal komt wel aan. De kaft is inderdaad heel erg mooi, daarnaast maakte de titel mij nieuwsgierig!

    Ben je fan van Vegter Jenny! Ik heb alleen Koude lente gelezen, maar ben een beetje vergeten waar deze over ging. Dus ik kan blanco genieten van Vegter! ;-)

  4. Pingback: Boekenz | Boekenz
  5. Leuke selectie! De onderste heb ik gelezen en weet eigenlijk niet meer zo goed wat ik er van vond, dus waarschijnlijk middelmatig want anders had ik het wel onthouden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *