Algemeen

WC-boeken

Het schijthuis; een oud, houten schuurtje in de tuin waar men de winterkou trotseerde om vluchtig een boodschap te doen. Vooral er niet te lang over doen, want straks vroor je met de billen vast aan de rand (bij wijze van spreken dan..).

Gelukkig is dit niet meer van deze tijd en beschikt nu ieder huishouden wel over een of meerdere wc’s binnenshuis. Zelfs in deze kleine kamertjes wordt tegenwoordig met precisie gezorgd voor extra comfort. Want tijd is schaars en ieder minuutje willen we onszelf het beste van het beste geven. Onze wc is over het algemeen aangenaam warm en nog belangrijker, het is er schoon.

Als ik ergens op bezoek ben, maak ik vaak ook wel eens gebruik van de wc en het is echt zo, iedere wc is weer anders. De ene wc is kaal en steriel en vind je geen persoonlijke dingen. Het andere toilet is compleet uitgestald met foto’s, kalenders en heb je eigenlijk niet genoeg tijd om alles goed te bekijken. Tot slot het je ook de toiletten die een bepaald thema moeten uitstralen of vertegenwoordigen. Wat dacht je het strand-thema, waarbij schelpjes overal in terugkomen en zeesterren liggen te pronken naast de kraan? En dan de meeuw niet te vergeten die je, wanneer je eventjes zit, vol bewondering aanstaart.

Nee, wij hebben geen bijzonder toilet. Er hangt een kalender met vakantiefoto’s en dat is het eigenlijk wel. Maar wat wij wel hebben, zijn echte wc-boeken. Boeken die ideaal zijn om op de wc te lezen. Het boek bevat vaak korte hoofdstukken (bij lange hoofdstukken moet je zo lang blijven zitten..) en kan ook geruime tijd even weggelegd worden. Komt dit een beetje herkenbaar voor?

foto 1 (1)

De boeken die er nu staan, zijn:

– Paulo Coelho – Als een rivier

– Over de brug (een honderdtal verhalen)

– Geschiedenis voor in bed, op het toilet of in bad (hoe toepasselijk)

– Boek over Murphy’s Law

– IQ puzzels en raadsels

– Een boekje met stomme grappen over vrouwen… (zucht).

Ik moet zeggen dat ik bij andere mensen thuis wel kijk naar wat ze hebben staan, maar nooit of te nimmer zelf iets ga lezen (zo uitgebreid zit je vaak niet bij anderen thuis). Dus ik ga er van uit dat andere mensen bij ons thuis ook niet gaan lezen. We zetten dus deze boeken voor onszelf neer, voor ons eigen vermaak. De typische vrouwenuitspraak ‘ik moet plassen, maar ik heb geen zin om te gaan’ gaat voor onze wc dus niet op!

Wat vind jij van wc-boeken? Vind je het helemaal niets, of zelfs vies? Of heb je zelf ook een paar boeken staan?

 

10 thoughts on “WC-boeken

   1. Toen wij net in ons huisje kwamen hadden we, jawel, een oud roze toilet en fonteintje. Dus dat heb ik doorgezet met fucsia roze spulletjes en ik had zwarte bloemstickers van de IKEA op de lelijke tegels geplakt. Inmiddels heeft de woningbouw ons toilet vervangen en hebben we een witte. Dus dan komen de roze spulletjes die we al hadden nog leuker uit :).

    1. Leuk Jenny! Ik houd wel van fucsiaroze, maar dan niet de pot zelf ;-) En dat witte staat denk ik een stuk beter dan dat oud-roze. Ikea heeft leuke stickers om dit soort kamertjes op te fleuren, want wit is ook maar wit he?

 1. Die van ons is gewoon kaal. Ik word zenuwachtig van foto’s op de wc, vooral als er mensen op staan. Dan krijg ik het idee dat ze naar me staren. Lezen doe ik ook liever ergens anders, een toilet zit niet zo comfortabel vind ik.

  1. Inderdaad, je wilt ook niet te lang wegblijven en de indruk wekken dat je er uitgebreid voor gaat zitten (tenminste, ik ken niemand die dat bewust zal gaan doen ;-))

 2. Ik vind lezen om de wc helemaal niks!
  Vroeger was mijn binnenkant van de wc-deur en krijtbord, daar schreef ik wel eens wat ‘inspirerends’ op, of de visite liet een bericht achter, heel grappig.
  Ik heb nu een gedichten-scheurkalender voor op het toilet.

  1. Een krijtbord, zoiets vind ik ook echt een geweldig idee. Altijd een verrassing als je in je eigen huis naar de wc moet ;-)
   Wij hebben ook ooit een scheurkalender gehad, maar vaak liepen we daar behoorlijk mee achter. Heb jij dat niet Inge?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *