Overig

Nederland in ideeën

Is het een goed idee?

Ondanks dat ik bij Opsporing verzocht angstvallig naar buiten blijf kijken en alle deuren en ramen hermetisch afsluit, ben ik een echte thrillerlezer. In real life ben ik een held op sokken pur sang, maar van het lezen over verknipte personages die zorgen voor terreur in combinatie met een bloedstollend verhaal kan ik geen genoeg krijgen.

Maar naast thrillers lees ik ook nog heel veel andere soorten boeken. Romans, geschiedenis, psychologie, reisverhalen en nog veel meer letters die ik in het dagelijks leven tegenkom.  Door  een oproep van Cathelijne werd ik dan ook aangenaam verrast over het nieuwe boek ‘Nederland in ideeën’.

boek

Nederland in ideeën

Het boek is het eerste boek van een serie waarin elk jaar rond de 100 toonaangevende Nederlandse denkers gevraagd worden om kort en krachtig antwoord te geven op één centrale vraag. Dit jaar is de vraag ‘ Welk idee, inzicht of innovatie heeft Nederland veranderd-of zal dit in de toekomst gaan doen?’. In het boek staan de antwoorden van de Nederlandse denkers kort weergegeven. Het zijn uiteenlopende antwoorden, zoals bijvoorbeeld de fiets, de pil, het feminisme of Big Brother. Ik ben erg benieuwd naar de diverse antwoorden die worden gegeven.

Gisteren belandde het boek in de brievenbus. Bij het uitpakken kom ik een frisse omslag tegen, knalblauw met een felle oranje kleur. Wanneer je het boek uit hebt gelezen, kan je jezelf nog aan een test onderwerpen. Op de laatste pagina staat namelijk een interessante kruiswoordpuzzel, waarbij de gestelde vragen (je raadt het al…) betrekking hebben op het boek! Een leuke test, waarbij je ook nog kans maakt op een kilo Maven-boeken.

Meer informatie over het boek ‘Nederland in ideeën:

Maven Publishing

Via deze link kan je ook een proefhoofdstuk lezen.

 

 

1 thought on “Nederland in ideeën

  1. Tot nu toe vind ik het een interessant boek, maar niet een boek om in een keer uit te lezen. Zelf lees ik een aantal hoofdstukken voor het slapen gaan en dan is het goed te behappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *