Spanning

Karin Slaughter – Stille Zonde

Wie kent ze niet? De boeken van thrillerauteur Karin Slaughter. Haar serie, met in de hoofdrol onder andere de vaste personages Sara Linton, Lena Adams en Will Trant. Een serie die wereldwijd hoog op de bestsellerlijsten pronkt. Met haar thrillers verwierf ze internationaal de titel ‘Koningin van de suspense’.  Stille zonde is haar meest nieuwe boek, waarin Lena Adams centraal staat.

 13dac746837_13242_Slaughter - Stille zonde 270

Lena en haar man Jared worden op een avond thuis overvallen. Jared overleeft het maar ternauwernood, maar het kwaad is al geschied. Lena krijgt de schuld, want wat heeft ze nu weer uitgespookt? Wanneer Sara Linton te horen krijgt dat haar stiefzoon in het ziekenhuis ligt, is ze furieus. Lena heeft haar man Jeffrey al de dood in gejaagd en dit keer is het haar stiefzoon. Zowel Lena en Jeffrey werken bij de politie, zou dat een reden zijn voor de overval?

Op subtiele wijze maakt Will Trent onderdeel uit van deze zaak. Als undercoveragent is hij nauw betrokkenen bij de overval op Lena en Jared. Maar kan hij vrijuit spreken? En wat zijn de consequenties voor zijn relatie met Sara als hij open kaart speelt?

Wat ik van het boek vond

Zoals je hierboven kan lezen is Stille zonde en spannende thriller. Het boek opent veelbelovend met de overval op Jared en Lena. Een lugubere, bloederige scene zorgt voor de juiste spanning en zet een toon voor de rest van het boek. Maar naarmate je het boek uitleest, kom je tot de conclusie dat de openingsscène ook direct de meest spannende scene van het boek is. Van de ‘Koningin van de suspense’ lagen de verwachtingen wat hoger.

Hoewel het verhaal origineel, verrassend en spannend is, zet Slaughter het vaste personage Sara Linton neer als een echte ‘burgertrut’. Met andere woorden: het is een spannende thriller met een hoog soap-gehalte. En dat is jammer. Het is niet alleen in Stille Zonde, maar ook in haar andere boeken wordt de lezer getrakteerd op pagina’s vol gezeur en gemijmer van Sara. Kunnen we geen afscheid nemen van haar?

Ondanks Sara blijft Stille Zonde een pageturner met een heerlijke dosis spanning en een intriges om je vingers bij af te likken. Wanneer je niet bekend bent met de boeken van Slaughter is het goed mogelijk dat je in dit boek hier en der wat vraagtekens hebt. Het is aan te raden met het begin van de serie te beginnen.

waardering ***

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *