Algemeen

Vakantieboeken

Mijn vakantie is begonnen, al de hele week ben ik spullen bij elkaar aan het scharrelen die ik niet mag vergeten  mee te nemen. Denk bijvoorbeeld aan mijn paspoort, medicijnen, malariatabletten, deet, oordopjes en noem het allemaal maar op. Boven op de logeerkamer gooi ik alles op één grote hoop en op het allerlaatste moment ga ik alles creatief in mijn backpack proppen. Ja mensen, daar zit heus een tactiek achter!

Vanochtend heb ik mijn boeken uitgezocht, want deze zijn voor mijn onmisbaar voor op wat voor soort vakantie dan ook. De reisgidsen gaan in mijn handbagage, zodat ik mij op de heenreis, die ongeveer 23 uur in beslag gaat nemen door een lange overstap in Houston, al kan inlezen. Waar ik vooral benieuwd naar ben, zijn de boekjes van Te Gast in…. In deze boekjes bevatten artikelen van auteurs die een speciale band hebben met het land. Het zijn korte verhalen die de lezer een goed beeld moeten geven van het land.

reisgidsen

Daarnaast neem ik uiteraard mijn e-reader mee. Deze heb ik ondertussen aardig volgezet met boeken, zodat ik zeker niet te kort kom tijdens de vakantie. Waar ik het meest naar uitkijk is het boek Inferno van Dan Brown en Wandelhoer van Iny Lorentz. Natuurlijk heb ik ook de nodige thrillers van Baldacci, Gillian Flynn, Brian Freeman en Jeffery Deaver er op staan. Ook wil ik graag in deel 2 van De Dwergen starten.

Tot slot heb ik mijn allereerste (en enige) dwarsligger ingepakt! Het gaat om Luz an Elsa Osorio. De beschrijving luidt als volgt:

Luz is een indrukwekkend verhaal over de zoektocht van een jonge Argentijnse vrouw naar haar verleden en afkomst. Ze groeit op in een rijke familie die in de jaren zeventig een belangrijke rol speelt tijdens het Argentijnse dictatoriale regime. Op twintigjarige leeftijd begint ze te vermoeden dat ze net als veel andere kinderen in de gevangenis is geboren en bij haar echte ouders, politieke gevangenen, is weggehaald. Ze begint aan een emotionele zoektocht die ze tot het uiterste doorzet.
In Luz raken de persoonlijke verhalen van verschillende personages verstrengeld tot een geheel dat onontgonnen aspecten blootlegt van de Argentijnse samenleving ten tijde van de dictatuur. Het is een bewogen, menselijk boek dat leest als een thriller.

Welke boeken neem jij mee op vakantie? Of ben je van plan thuis te lezen tijdens je vakantie?

 

8 thoughts on “Vakantieboeken

 1. Heerlijk, vakantie!! En wát voor één, wauw! Die overdwarse boekjes zijn echt superhandig, en een e-reader in dit geval ook! Ik heb na volgende week vakantie en doe me dan tegoed aan mijn enorme leesstapel! Sophie Kinsella, Joanne Harris, Audrey Niffenegger: er ligt nog van alles op me te wachten! En voor mijn weekendje Parijs wordt het een dunnetje: ik ga daar vooral genieten van de stad, ik heb slechts 4 dagen :)
  Heel veel plezier tijdens je vakantie!

  1. Dit is de eerste dwarsligger die ik ga lezen, ik ben ook wel benieuwd hoe dat gaat bevallen. Haha, dus jij hebt je stapeltje ook al klaarliggen Tessa? En bij een stedentrip zou ik inderdaad ook gaan genieten van de stad. Parijs schijnt erg mooi te zijn, ik zou graag nog een keer heen willen en daarnaast een dag willen vertoeven in het Louvre!

   Jij ook heel veel (lees)plezier!!

 2. Hier ligt klaar: 1. de nieuwe van Khaled Hosseini: ‘uit de bergen kwam de echo’. 2. ‘Ventoux’ van Bert Wagendorp 3. ‘Mijn Frankrijk’ van Leo Prick (een keer raden waar we naar toe gaan! Hahaha) en een stapel tijdschriften, variërend van Seasons, Happinez tot de stapel Libelles van mijn moeder! :-)
  Fijne vakantie!

  1. Libelles zijn ideaal voor op vakantie! Heerlijk wegbladeren en korte stukjes lezen. De nieuwe van Hosseini staat ook op mijn e-reader, ik ben erg benieuwd naar het boek. Zijn vorige boeken heb ik echt verslonden en staan nog steeds in mijn top 10.
   Heel veel plezier in Frankrijk, gaan jullie kamperen? :-)

   1. Nee, voor het eerst naar twee verschillende Chambre d’Hotes! Ben benieuwd!! ;-)
    Vakantie zonder kinderen kan zo z’n voordelen hebben… ;-) (zei ze na 20 jaar met kinderen op vakantie te zijn gegaan! Hahaha)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *