Spanning

Monique Koemans – 2013

Stel je voor, dé dag dat heel Nederland feest viert. Mensen zitten voor de buis gekluisterd of mengen zich in het feestgedruis in een van de grote steden. Nederland kleurt massaal oranje; een gevoel van saamhorigheid voert de boventoon. Maar niet alles blijkt rozengeur en maneschijn te zijn. Achter de schermen heerst er een serieuze terreurdreiging op de kersverse Koning Willem-Alexander.

omslag-koemans-2013-3d-621x328

Het is 30 april 2013, de dag waarop Nederland internationaal in de belangstelling staat. Op deze warme dag in april bereidt de Haagse barones Kika een groot feest voor. Een feest waar alle royalty’s en andere belangrijke mensen, waar Kika zich totaal niet mee verbonden voelt, bij haar thuis de inhuldiging komen kijken. Haar man Peter kan er helaas niet bij zijn, hij mag daadwerkelijk bij de inhuldiging aanwezig zijn. Dit lijkt haar niet te deren, want toevalligerwijs is zij bij de bloemist haar ex Gijs tegengekomen. 

Door Gijs twijfelt Kika aan haar upper-classleven en verlangt weer naar vroeger. Wanneer ze samen met Gijs verschillende pijnlijke ontdekkingen doet, verandert haar veilige, rustige leventje rigoureus.

2013

Monique Koemans debuteert met een thriller dat een angstaanjagend en zeer actueel scenario beschrijft. Het verhaal wordt uit verschillende perspectieven verteld, wat ik in het begin van het boek nogal verwarrend vond. Ieder personage is met de nodige aandacht uitgewerkt, waardoor het verhaal niet oppervlakkig blijft. Je leest de verschillende gedachtes, motieven en pijnlijke herinneringen. Je bent je bewust van de reden waarom het personage op een bepaalde manier handelt. De verbanden tussen Gijs, Lubna en Kika vind ik origineel en geeft een interessante wending aan het verhaal.

De hoofdstukken zijn kort en hebben een prettige indeling. De ontknoping denk je al van ver te zien aankomen, maar het blijkt nog een verrassingselement te bevatten. De weg naar de ontknoping toe is origineel, boeiend en makkelijk leesbaar.
Ik ben benieuwd naar hoe het de personages in deel 2 vergaat.

Xander uitgevers, bedankt voor het bieden van de mogelijkheid om het boek te recenseren!

Waardering *** 1/2

2 thoughts on “Monique Koemans – 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *