Overig

Wilma Hollander – Onder de Griekse zon

Op vakantie in Griekenland kon ik het natuurlijk niet laten om een boek mee te nemen waarvan het verhaal zich in Griekenland afspeelt. Ik heb gekozen voor een makkelijk te lezen boek; ideaal voor het strand en waarbij je niet al te veel hoeft na te denken. Heerlijk!

cupido-groot-onder-de-griekse-zon-wilma-hollander0

Martine Waalwijk heeft haar oude schoolvriendinnen al jaren niet gezien. Op jonge leeftijd werd zij zwanger en werd door haar ouders naar een tante in een andere provincie gestuurd. Als volwassen vrouw verhuist Martine met haar zoon naar Pilion, een Grieks schiereiland, en begint een hotel. Als donderslag bij heldere hemel worden de vriendinnen door Martine uitgenodigd om te komen logeren. Voor Agnes, Mette en Janey is dit een aangename onderbreking van hun drukke levens. In Griekenland blijkt al snel dat de vriendinnen alle drie een belangrijke beslissing in hun leven moeten maken. De verbindende factor in deze is de liefde. Zo is Martine’s Griekse liefde onder vreemde omstandigheden verdwenen en besluit Martine op zoek te gaan naar een oude liefde. En hoe zit het eigenlijk met het liefdesleven van Mette en Janey?

Ik vond het, zoals ik al had gedacht, een makkelijk te lezen boek. Het verhaal is niet echt spannend en verrassend, dat is het enige dat ik wel jammer vond. De hoofdstukken zijn kort en aan ieder hoofdstuk wordt een personage verbonden. Dit soort voor de nodige afwisseling in het lezen. Gelukkig maar, want niet ieder personage kon mij voor langere tijd boeien. Het is een ‘feel good’  boek, maar niet altijd even realistisch. Een leuk boek voor tussendoor.

Waardering ***

6 thoughts on “Wilma Hollander – Onder de Griekse zon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *